Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Łolek napisał:

Nie strasz, zachęcaj  my z Szymkiem i Tomkiem posiedzimy poczekamy za Darkiem, oni ten gnój wyrzucą to i do sklepu po kolejne flaszki skoczą 

ja to z wami nie siadam, żebym się potem na OIOMie przypadkiem nie obudził

mam wrażenie że inpost to chce mnie wykończyć, ostatnio przysłali sms że paczka do odbioru o 5.36, wczoraj o 23.37🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

0°, 🌨,☃

Dużo masz jeszcze do tego lasu?

Dziś paskudna pogoda.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

ja to z wami nie siadam, żebym się potem na OIOMie przypadkiem nie obudził

mam wrażenie że inpost to chce mnie wykończyć, ostatnio przysłali sms że paczka do odbioru o 5.36, wczoraj o 23.37🤦‍♂️

Paczki dostaje i jeszcze narzeka... I co Mikołaj sobie pomyśli?

Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

parę lat zawsze przywozili ok 12-13, to na powrocie z pracy odbierałem, a teraz chyba na trzy zmiany zaczęli robić

mnie to bardziej wk.. to, że w niedzielę niby ma się czas nie liczyć w paczkomacie, ale u nich zawsze się liczy, a w niedzielę przecież paczek nie rozwożą

poza tym jak włożą paczkę do paczkomatu o 14:00, to czas im się kończy (48h) o 11:00

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Mieli paliwo wczoraj dowieźć mają braki w dostawach i dopiero na piątek 😳🤬

Mieli paliwo wczoraj dowieźć mają braki w dostawach i dopiero na piątek 😳🤬

Panie Łolku dłużej będzie 😉Jak cenowo?Sam czekam... 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

To ziemię gliniaste masz?Nacinany płaskownik szybciej pokruszyć brył  .

Takie jest moje zdanie chociaż u mnie jest gładki płaskownik i też robi robotę na glinie

Nie. Ja mam piachy. Taki wałek potrzebuje do kultywatora na szerokim zębie. To nie do uprawy przedsiewnej tylko do przygotowania pod obornik i orkę. Gładki płaskownik nie mieli ziemi tak bardzo. Bardziej mi chodzi o dociśnięcie tego co kultywator poderwie 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Okres świąteczny się rozpoczął to i roboty mają dużo już 

z rok czy dwa lata temu przed świętami, to dostałem parę razy smsa że chłop stoi z paczkami i na mnie czeka, bo dali mu 217 paczek, a w paczkomacie 80 skrytek

stał bidula na mrozie i paczki z busa wydawał

20 minut temu, jahooo napisał:

mnie to bardziej wk.. to, że w niedzielę niby ma się czas nie liczyć w paczkomacie, ale u nich zawsze się liczy, a w niedzielę przecież paczek nie rozwożą

poza tym jak włożą paczkę do paczkomatu o 14:00, to czas im się kończy (48h) o 11:00

a to nie wiem, do paczkomatu mam z 500m to chwila moment i mam odebrane

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Nie. Ja mam piachy. Taki wałek potrzebuje do kultywatora na szerokim zębie. To nie do uprawy przedsiewnej tylko do przygotowania pod obornik i orkę. Gładki płaskownik nie mieli ziemi tak bardzo. Bardziej mi chodzi o dociśnięcie tego co kultywator poderwie 

A rurowy nie lepiej ?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał:

A rurowy nie lepiej ?

Pewnie lepiej, tylko gdzie znaleźć rurowy wałek do starego kultywatora. Przerabiać ani robić się nie opłaca. Z drugiej strony rurowy robi fajną robotę za talerzami a tutaj talerzy nie będzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tylko tą mi prawdę mówi😁

Piasek lekko gliniasty wystarczy.

Widzę że sporo w trawie u mnie wzeszło z tego co się osypało to wiosną Ci mogę przesłać.  Chyba że teraz chcesz to w multiplaty sobie wsadzisz.

Teraz wsieje w multiplaty to co już mam i zobaczymy teraz już do niedzieli się trochę obrobię to się wezmę za takie duperelki 

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Pewnie lepiej, tylko gdzie znaleźć rurowy wałek do starego kultywatora. Przerabiać ani robić się nie opłaca. Z drugiej strony rurowy robi fajną robotę za talerzami a tutaj talerzy nie będzie 

Jakie szerokości masz tyn sprzynt?

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

Masz Primuś jakiś zbytni wał?

Mam packera 3m.😁

2 minuty temu, Qwazi napisał:

2,6m. A masz cóś takiego?🤔

Nie mam ale popytam a nusz widelec się coś trafi. 

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Mam packera 3m.😁

Nie mam ale popytam a nusz widelec się coś trafi. 

Dzięki. Jakby coś to ja się też mocno nie będę spieszył. Jest czas do wczesnej wiosny

Opublikowano
41 minut temu, Qwazi napisał:

Miałem rurowy za agregatem siewnym  tym 2 rzędowym na cienkim zębie ,i z przodu na plaskownikowym wałku  . Tylko że robiłem nim jak zwykłym agregarem i zapychał się . Więc kupiłem agregat z 4 rzędzmi ,i podwójnym strunowym,o teraz to idzie . A ten stary  [może 5 letni] sprzedałem.  Tylko w tym starym podospawywałem jeszcze po jednej rurce pomiędzy,i już tak w ziemię nie lazł i równiej było .    Kombinuj ,może gdzieś kupisz ,bo z nowego materiału ,i samemu robic to ni hu hu  nie opłaca się .

• Like 1
Opublikowano

Ty za stójkowego w wydziale komunikacji robisz czy masz komis? Co chwilę coś rejestrujesz

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Miałem rurowy za agregatem siewnym  tym 2 rzędowym na cienkim zębie ,i z przodu na plaskownikowym wałku  . Tylko że robiłem nim jak zwykłym agregarem i zapychał się . Więc kupiłem agregat z 4 rzędzmi ,i podwójnym strunowym,o teraz to idzie . A ten stary  [może 5 letni] sprzedałem.  Tylko w tym starym podospawywałem jeszcze po jednej rurce pomiędzy,i już tak w ziemię nie lazł i równiej było .    Kombinuj ,może gdzieś kupisz ,bo z nowego materiału ,i samemu robic to ni hu hu  nie opłaca się .

Wiem, że się nie opłaca i dlatego tak trochę kombinuje. Agregat z czterema rzędami na wąskim zębie i podwójnym wałkiem strunowym to mam. I on do uprawy przedsiewnej. A tutaj chce sobie coś taniego wymyśleć do takich przygotowań pod orkę czy obornik. Kultywator kupiłem za 400 zł🤭. Szerokość fajna, bo brony trójki można podpiąć. Brona jest u mnie dobra na podorywkę. I teraz taki wałek by się jeszcze przydał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v