Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jaką siewke nasz? Pewnie psikacza będziesz zmieniał? 

Na rasy zbytnio nie patrzę, taki żeby nie była żyrafa i nie akurat i kości no i najważniejsze żeby już jadł, bez mleka 

To moje Ci będą pasować, bo mają po min 6 tygodni

39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czym do ludzie przyjeżdżają po cielaki ? Zwykła przyczepka czy koniowóz ? Bo muszę coś sobie skojarzyć 

Czym kto ma. Koniowozem jeszcze nikt u mnie nie był 

Mam coś takiego teraz

16702246982027494730218273806663.jpg

Opublikowano
27 minut temu, hubertb napisał:

Do skrócenia ale to też opryskiwaczem się robi. 

Musiałem że taki pionier to potrafi przyspieszyć wegetację 

10 minut temu, bratrolnika napisał:

dzięki bardzo za podpowiedź

możesz nawet wcześniej przed ogłoszeniem dać znać

tylko on to obsadę teraz przez miesiąc, góra dwa musi skompletować, potem znów warzywa się zaczną, to nie będzie czasu z maluchami się pierdzielić

Ducatem😉

albo autobusem, a potem wierzchem wracają🤣

wczoraj braciak opowiadał, od @Qwazi odebrał cieluna i gdzieś niedaleko znalazł kolejnego, dzwoni, podany numer stacjonarny, przy telefonie siedzi babka i wszystkich dzwoniących zaprasza

młody zajeżdża do typa na podwórko, a tam już trzy busy stoją, jeden wyjeżdża, jeden cielaka ładuje🤦‍♂️

No ludzie są popierdzieleni ... O mnie możecie wszystko myśleć ,ale jak coś sprzedaje to słowo jest słowo , np. jak wystawiłem kiedyś  wialnie , facet zadzwonił że weźmie ale jutro przyjedzie , mówię ok , w międzyczasie z 10 tel i chcieli od razu przyjechać i zabierać .... A jaki facet był szczęśliwy 

czyli rozumiem busem zabiera 😉

11 minut temu, Qwazi napisał:

Czym kto ma. Koniowozem jeszcze nikt u mnie nie był 

Mam coś takiego teraz

16702246982027494730218273806663.jpg

Mariusz co to za mieszanka ? I ile za niego wyjdzie ?

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Jaką siewke nasz? Pewnie psikacza będziesz zmieniał? 

Na rasy zbytnio nie patrzę, taki żeby nie była żyrafa i nie akurat i kości no i najważniejsze żeby już jadł, bez mleka 

Już są prawie dwa . Kupuj jeden ode mnie.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Łolek napisał:

A nie kombajnem 🤔😉

Słuchaj, to nie żart. Jak ojcu powiedziałem kiedyś, że będę skracał pszenicę a potem zobaczył, że podpinam opryskiwacz to powiedział, że myślał, że to jakąś kosiarką przytnę 🤔 

Dalej mgła, 7 dzień z rzędu. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 3
Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Po ile takie sprzedajesz? Taki odchów małych cielaczków to tania rzecz nie jest. 

Opublikowano
18 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Musiałem że taki pionier to potrafi przyspieszyć wegetację 

No ludzie są popierdzieleni ... O mnie możecie wszystko myśleć ,ale jak coś sprzedaje to słowo jest słowo , np. jak wystawiłem kiedyś  wialnie , facet zadzwonił że weźmie ale jutro przyjedzie , mówię ok , w międzyczasie z 10 tel i chcieli od razu przyjechać i zabierać .... A jaki facet był szczęśliwy 

czyli rozumiem busem zabiera 😉

Mariusz co to za mieszanka ? I ile za niego wyjdzie ?

To jest po jałowce SM, która przez moją pomyłkę została zacielona bykiem JR. Nikomu nie wciskam, ale jakby ktoś chciał to drogi nie będzie. Matka potężna 

IMG_20221022_161630_250.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czym do ludzie przyjeżdżają po cielaki ? Zwykła przyczepka czy koniowóz ? Bo muszę coś sobie skojarzyć 

Ostatnio to busami najczęściej, albo zabudowaną przyczepką. 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

No właśnie, jak to jest że nadal jest tylko 200 zł tańszy od saletry :o to nie powinno jakoś procentowo być skoro granulacja pochłania sporo energii ? 

Chociaż nawet te 200 zł przy moim zużyciu 6 ton to zawsze parę groszy zostanie. 

Pytalismy Henryka Kowalczyka o to no to bidny nie wiedział co to rsm 🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

Bo my obaj sknery z łódzkiego.

Jo to dodatkowo jesce bidny sknyra 🙄

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jo to dodatkowo jesce bidny sknyra 🙄

No no no...jako dziad już byłeś zdyskwalifikowany😡

Sknyra pewnie tak, ale nie bidny tylko niezdecydowany😜 

K...wa nawet się zrymowało🤭

Opublikowano
49 minut temu, misio3p napisał:

Ładny, fajnie mieć w okolicy sprzedającego co tak długo trzyma cielaki. U mnie takich nie ma. 

Już była dyskusja na temat czasu odchowu cieląt. Jakoś nikt mnie nie przekonał do sprzedawania młodszych😉

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Siema Gangusy z centralnej polski 😂😂

Odezwał się szejk oborowy. 🤭

Siemano. 🙋‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:
8 minut temu, radekz200 napisał:

Siema Gangusy z centralnej polski 😂😂

🤔Uważej bo kolacji nie doczekosz 🤷‍♂️😉

Marek, tam u Radka bociany pionowo startują, to do centrum by chciał🤭. Przymila się🤔

• Like 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v