Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Napisałem w nowszych a nie w nowych 

Widać że czytanie ze zrozumieniem u ciebie leży, idź ty lepiej tym cyklopem gnój ładuj 

Rozpisać ci która wajcha do czego czy dasz se radę 🤔

Dawidek już nie nerwuj się tak 😉

Turem ładuje, cyklopa mogę Ci sprzedać

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To na chu go kupiłeś 🤔

Tanio się trafił to kupiłem ,do podwalania gnoju na płycie do max wysokości  

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Marcin twierdzi że 6cyl jest zbyt duże. 

Ale sam chcial kupic 1234.

Ja mam.zdjecie jak stoi belarus i 1234, to wielkoscią sie nie różnią. Nawet majstry od dachu mysleli ze ruski to 6 cylindrowy.

@bratrolnika to ja moze swoje przywioze i w sumie sam zostane na ten kurs spawania😀

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

A teściowej nie masz? Nie może z wnukami posiedzieć?

Też siedzę z dziećmi bo żona dziś do fryzjera pojechała, stwierdziła że czas na zmiany mam nadzieję że chodzi tylko o kolor włosów 🤔

na dole też ?

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Liny 10 lub 12 po czym wnioskujesz że słomy nie żałuję 

U mnie 16 ,ale to ten zwykły na zwykły słup ,górnolinowy . Była lina zwykła ,, szmaciana '' i pewnie po 3 latach padła ,u kollegi chodzi 10 ,grom wie ile lat na zwykłym górnolinowym ,ale to pewnie starą jakośc pamięta .  Pytam grubości ,bo ci co mają dolnolinowe narzekają na rdzewienie i częstą wymianę lin .    A słomy nie żałujesz bo ,,lawa'' nie płynie .

Opublikowano (edytowane)

Widzę że się nudzi co niektórym to brać fiskarsy dawać do mnie rwać parkiet z pod jałówek. 🤭

@gregor1284 nie gałuj wytrzeszczami tylko widły w dłoń i do gnoju dawaj. 🤪

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A skąd mam wiedzieć. Mnie nie pytaj tylko fryzjera.

Odpowiesz pozniej, jak wroci.

Ale zimno na dworze,siedze w dobudowku i krece srute,trzeba by od jalowek makaronu wywiezc ale zmarzne na ladowarce

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

@bratrolnika to ja moze swoje przywioze i w sumie sam zostane na ten kurs spawania😀

Tyle że ja kwitów nie wystawiam 

25 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurna elektryka mnie brak. @Aktywnyrolnik7245pomożesz? 

Z uprawnieniami???

7 minut temu, kizak napisał:

U mnie 16 ,ale to ten zwykły na zwykły słup ,górnolinowy . Była lina zwykła ,, szmaciana '' i pewnie po 3 latach padła ,u kollegi chodzi 10 ,grom wie ile lat na zwykłym górnolinowym ,ale to pewnie starą jakośc pamięta .  Pytam grubości ,bo ci co mają dolnolinowe narzekają na rdzewienie i częstą wymianę lin .    A słomy nie żałujesz bo ,,lawa'' nie płynie .

W dolnolinowym dwa lata i linka strzela, potem jeszcze z rok wytrzyma, w międzyczasie dwa razy strzeli, a potem już co chwilę pęka 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Odpowiesz pozniej, jak wroci.

Ale zimno na dworze,siedze w dobudowku i krece srute,trzeba by od jalowek makaronu wywiezc ale zmarzne na ladowarce

Najwcześniej jutro 😏

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Ino dzieci się po śpią 😊

Drzwi nie zapomnij zamknąć żeby incydentu jakiego nie było 

Wchodzi Jasiu do pokoju i widzi jak ojciec posuwa od tyłu mamę..
Ojciec:
- Czego chcesz czego chcesz!!!?
Mama:
- dziewczynkę, dziewczynkę
Jasiu speszony wychodzi. Po 5 minutach wchodzi ojciec do niego do pokoju, a Jasiu podniecony podbiega wypina się ściąga spodnie i mówi:
- Tato, a ja chce klocki Lego

• Haha 3
Opublikowano
12 godzin temu, konteno napisał:

miałeś niepowtarzalną szansę by wychować sobie kobietę ale przetopiłeś , z odpowiednim podejściem tancowałaby jakbyś jej zagrał , byłaby rozgarnięta i posłuszna

Ja mam sobie babę wychowywać? A co ja, nauczyciel? 

4 godziny temu, Łolek napisał:

@chloporobotnik

Pioter napisałeś że Monika dorabia a po za tym uczy się pracuje na etacie czy siedzi w domu i nic nie robi czy może z  tego dorabiania ma opór i dobre pieniadze 

No i uj z tego, że ma pieniądze jak do niczego innego się nie nadaje. Wolałbym aby nie miała w ogóle pieniędzy i inne podejście.

Trochę się ogrzać w chałupie i dalej wyroki śmierci wydawać 🤔

Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

panie dzisiaj łekend 😁

Dla etatowca nieroba to weekend ale nie dla rolnika. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v