Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

marzenie, już kilka razy mówiłem sołtysowi i w gminie że trzeba koparka rów udrożnić to ciągle kasy nie ma , a to zrobią za wiosnę i już tak wiosen minęło kilkanaście i nic, sam turem w godzinę wygrzebałem i poszla woda.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kupiłem w życiu dwa nowe ciągniki w życiu, wracałem na kołach bo 60 i 80km było. W obu wskazówka o zero się opierała, żaden niedotankował tylko kierunek na cpn pokazał🤣

U nas zawsze 15-20% tylko... Czyli jakieś 300 litrów 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Chłopie zwolnij .  Teraz  ja 9_9😉                 Zadnych  drwin ze zdrowia nie robiłem [ conij się do czasów gdy poinformowałes o trudnościach z oddychaniem ,i przeczytaj moją odpowiedż ,i burakiem cię nie nazwę ,pomyśl sobie inną nazwę]    ,tylko dałem Ci do pomyślenia ,bo być może zapomniales że większośc krowiarzy to wraki  z deformacjami stawów ,trudnościami oddychania ......, a przeciętny powyżej pięścdziesiątki  ,i kołaczą to dalej z różnych powodów ,nie koniecznie z radości  i sentymentu do osranego ogona. Do twojej roboty ,bydła czy tam ziemniaków nigdy nie odnioslem się z pogardą czy zazdrością ,gdyż każde z zajęc daje inaczej w d*pę i każdego trza pilnować .   Trochę mi przykro jak wszystkich krowiarzy,,bałorów'' [ ja tam nie wiem ,ale ,,bałer'' ,w tłumaczeniu na nasz  język to gospodarz ,a  bałor to już pogarda zmieszana z zazdrością]   Wrzuciłeś  do jednego worka ,i na wszystkich równo sr...  . Swego czasu puki Grajewo nie przejeło ,oddawałem mleko do Suwałk ,Tam cena nawet czasem nie pokrywała kosztów ,w tych czasach mugłbym być mniej ,,heppy''  , kokosów nie było , i też trzeba było funkcjonować                      Nosz kurna ,po co ja tu się produkuję🤷‍♀️ ,jeden ma rację drugi ma   pieniądze ,,a ja tam mam wywalone i oby zdrowie i harmonia w rodzinie i wśród znajomych , by bomby na łeb nikomu nie leciały , i jutro wypijcie za ruskie okręty  I Putina na pokładzie   ,    DO DNA😐

Każdy jest kowalem swojego losu, zawsze można zmienić zawód czy kierunek produkcji, a te gadki, że stary, że kredyty, zobowiązania to pieprzenie bo wygodnie jest jak jest, ciężko coś zmienić jeśli zdrowie nie pogrozi paluszkiem tak na poważnie. Mnie przycisnęło i nie było ważne, że kredyt do spłaty i zobowiązania w agencji. Bałem się jak jasny h*j, ale jakoś z czasem wszystko dobrze się skończyło. Więc nie narzekajcie, że tracicie zdrowie bo tylko na własne życzenie, nikt nie stoi z pistoletem, ale trzeba chcieć i nie bać się.

Gloryfikujecie tą Waszą prod mleka do tego stopnia, że ludzie powinni Wam pomniki stawiać w hołdzie. Profesja jak każda inna, myślisz, że u mnie te kartofle same się ogarniają, nie ma roboty, albo ludzie przyjdą i zrobią...? Myślisz, że Kowalski na linii produkcyjnej czy na stanowisku spawacza chodzi do roboty zbijać bąki? Co on nie ma chorób i zwyrodnień spowodowanych np pracy w jednej pozycji czy wdychanie trucizn? Chłopak @6465 nie pamiętam jak ma na imię, ale obserwuję jak w środku nocy wstaje i nie ma że boli, że śnieg, lód, siada w busa i jedzie. Czy on jest gorszy od krowiarza bo "sobie jeździ autem to co to za robota" czy on ma zdrowie ze stali i nic mu nie szkodzi to "siedzenie" za kółkiem? A po godzinach jeszcze nie małą gospodarkę chłop ciągnie i to bardzo nieźle. Wydaje się Wam, że jesteście święte krowy bo musi być na godzinę zrobione, nie ma wolnego itd. no cóż jak nie pasuje to rzucać, a jak szkoda bo jest kasa fajna to robić i nie beczeć. 

Z doświadczenia powiem, że nie warto zdrowia poświęcać. Nie stawiam siebie jako męczennika, nie żalę się, nie oczekuje współczucia. Mylisz się, nie zachorowałem przez krowy,  to jest dziadostwo wrodzone, tylko ujawniło się akurat w tym czasie... po raz kolejny wytykasz mi, że zazdroszczę, że coś mnie kłuje mleko po 3zl? 🤦 Chłopie, po tym co przeszedłem mam totalnie odmienny pogląd do Ciebie na to co w życiu naprawdę ważne i jeśli myślisz, że boli mnie doopa o czyjąś kasę to chyba znaczy, że jesteś bardzo prymitywnym wspomnianym bałorem, który myśli że mu wszyscy zazdroszczą i źle życzą. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

u mnie w drugą stronę, mam 35 lat, a nigdy nie słyszałem żeby ojciec przeklął

Oj a niech tylko coś nie idzie tak jak powinno to cały słownik leci 😜

Nieraz to i ktoś przyjdzie zobaczyć co ja tak k**wie 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

marzenie, już kilka razy mówiłem sołtysowi i w gminie że trzeba koparka rów udrożnić to ciągle kasy nie ma , a to zrobią za wiosnę i już tak wiosen minęło kilkanaście i nic, sam turem w godzinę wygrzebałem i poszla woda.

ja nie mam nic przeciwko robieniu samemu - tylko potem skłądam wniosek w podatku i umarzają kilkaset złotych na moje koszta paliwa i czasu

wtedy by pewnie tak nie marudzili

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

ja nie mam nic przeciwko robieniu samemu - tylko potem skłądam wniosek w podatku i umarzają kilkaset złotych na moje koszta paliwa i czasu

wtedy by pewnie tak nie marudzili

Drogi tez ze 100 metrów zrobiłem bo wszyscy jeżdżą, droga rozpierdzielona po kopaniu światłowodu i też każdy w d*pie ma , a już tak się zapadło że do rowu ściągało.  Nigdzie nic nie zglaszalem, pewnie by olali. 

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Drogi tez ze 100 metrów zrobiłem bo wszyscy jeżdżą, droga rozpierdzielona po kopaniu światłowodu i też każdy w d*pie ma , a już tak się zapadło że do rowu ściągało. 

Nawet mi się nie chce nic pisać na temat mojego sołtysa i radnego. Po co się wkur...ć🤬

8 minut temu, Łolek napisał:

No w faktury 

Dorzucę Ci z jedną do bogactwa. Taką maleńką😉

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

Drogi tez ze 100 metrów zrobiłem bo wszyscy jeżdżą, droga rozpierdzielona po kopaniu światłowodu i też każdy w d*pie ma , a już tak się zapadło że do rowu ściągało.  Nigdzie nic nie zglaszalem, pewnie by olali. 

no i dlatego nie robię, tylko spamuję gminę, aż w końcu ruszą d*pę

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Każdy jest kowalem swojego losu, zawsze można zmienić zawód czy kierunek produkcji, a te gadki, że stary, że kredyty, zobowiązania to pieprzenie bo wygodnie jest jak jest, ciężko coś zmienić jeśli zdrowie nie pogrozi paluszkiem tak na poważnie. Mnie przycisnęło i nie było ważne, że kredyt do spłaty i zobowiązania w agencji. Bałem się jak jasny h*j, ale jakoś z czasem wszystko dobrze się skończyło. Więc nie narzekajcie, że tracicie zdrowie bo tylko na własne życzenie, nikt nie stoi z pistoletem, ale trzeba chcieć i nie bać się.

Gloryfikujecie tą Waszą prod mleka do tego stopnia, że ludzie powinni Wam pomniki stawiać w hołdzie. Profesja jak każda inna, myślisz, że u mnie te kartofle same się ogarniają, nie ma roboty, albo ludzie przyjdą i zrobią...? Myślisz, że Kowalski na linii produkcyjnej czy na stanowisku spawacza chodzi do roboty zbijać bąki? Co on nie ma chorób i zwyrodnień spowodowanych np pracy w jednej pozycji czy wdychanie trucizn? Chłopak @6465 nie pamiętam jak ma na imię, ale obserwuję jak w środku nocy wstaje i nie ma że boli, że śnieg, lód, siada w busa i jedzie. Czy on jest gorszy od krowiarza bo "sobie jeździ autem to co to za robota" czy on ma zdrowie ze stali i nic mu nie szkodzi to "siedzenie" za kółkiem? A po godzinach jeszcze nie małą gospodarkę chłop ciągnie i to bardzo nieźle. Wydaje się Wam, że jesteście święte krowy bo musi być na godzinę zrobione, nie ma wolnego itd. no cóż jak nie pasuje to rzucać, a jak szkoda bo jest kasa fajna to robić i nie beczeć. 

Z doświadczenia powiem, że nie warto zdrowia poświęcać. Nie stawiam siebie jako męczennika, nie żalę się, nie oczekuje współczucia. Mylisz się, nie zachorowałem przez krowy,  to jest dziadostwo wrodzone, tylko ujawniło się akurat w tym czasie... po raz kolejny wytykasz mi, że zazdroszczę, że coś mnie kłuje mleko po 3zl? 🤦 Chłopie, po tym co przeszedłem mam totalnie odmienny pogląd do Ciebie na to co w życiu naprawdę ważne i jeśli myślisz, że boli mnie doopa o czyjąś kasę to chyba znaczy, że jesteś bardzo prymitywnym wspomnianym bałorem, który myśli że mu wszyscy zazdroszczą i źle życzą. 

Wyluzuj nie spinaj się Kaziu nie z tych co by drugiego obrażał 

Dlatego przestałem w ceny mleka i luźne rozmowy zaglądać bo tam albo milionyowe inwestycje albo płacz 

• Like 2
Opublikowano

Tylachna od 2003 mój dzielny ZT323A nastukal.Wreszcie mogę powiedzieć że dotarty

IMG_20221125_113720_105.jpg

Opublikowano
18 minut temu, Uziu92 napisał:

Sprawiłem sobie kobyłkę na Black friday po 3 zł za kg 😂

IMG_20221125_112219.jpg

10 minut temu, soltys48 napisał:

A ja dwie po 2.2,-/kg ale na Black monday

IMG20221122114924.jpg

Byłem tam dziś, nie ma już żadnej... A miałem właśnie uziowi napisać o tych kobyłkach 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

kurde, a ja 200 godzin rocznie

Staram się go nie używać.W tym roku pierwszy raz od 3lat pług widzi.Tak wyszło bo zazwyczaj orki robię sprzętem zdobycznym😁

12 minut temu, Bananek napisał:

Kloszardy jedne

Raczej ekonomiści i racjonalizatorzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v