Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

🤷‍♂️

Kiedyś k9k wróciło od niby super mechanika z remontu to gwinty porwane do przykręcenia kapy 

U mnie w firmie 6 busów i w kazdym szpilki się luzują bo panowie w najlepszej wulkanizacji w mieście poprzekręcali we wszystkich gwinty pneumatami. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

od niby super mechanika

Super to są panowie na krasnobrodzkiej w wawie. Po tych poprawiać nie trzeba ale to już legenda.  

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

a przezroczystą tarczę widziałeś???

Nie, ale miałem raz dziadka który przyjechał na wymianę klocków tarczą na której żywcem było widać żeberka chłodzenia. 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

U mnie w firmie 6 busów i w kazdym szpilki się luzują bo panowie w najlepszej wulkanizacji w mieście poprzekręcali we wszystkich gwinty pneumatami. 

Ambitni. Jak pracowałem na warsztacie to nawet te "głupie" koła dynamometrem dokrecalismy 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

klocków tarczą na której żywcem było widać żeberka chłodzenia

to akurat na złomie zobaczyłem, polonez do kasacji, tylna tarcza- był element co siedzi na piaście, potem nic, i na koniec obramówka tarczy, klocki stykały się ze sobą podczas hamowania

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Noż sam tak napisałeśO.o

Niby tak , a jak do żonki bierzesz się a jej ,, glowa boli '' ,a Ty mówisz  ,,tylko minutkę'' ,uwierzy ? Chyba że uwierzy ,😑

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

lokalny mechanik zapomniał kół dokręcić bratu przy busie, później siostrze przy osobówce, a na koniec mi, również przy osobowym

• Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

szpilki się luzują

Ford ma do tego bardzo mocną tendencję. Trzeba uważać przez te ozdobne nakładki z blaszki można zrobić sobie nie miły prezent. Klientom zwykle sugeruję wymianę na "pełne". 

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

mam takiego znajomka, co się nigdy z niczym obrobić nie może, a ma roboty na dwa dni jakby się dobrze spiąć, od września chodzi i codziennie beczy że orać trzeba, tak minął wrzesień, październik, listopad, a potem stwierdził że w adwencie się nie orze i wolne do końca roku🤣

No bez przesady u mnie , ja zrobiłem remont dwóch dachów w październiku i listopadzie , i część mam już zaorane 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ambitni. Jak pracowałem na warsztacie to nawet te "głupie" koła dynamometrem dokrecalismy 

Tak powinno się robić. Znam tylko jeden zakład gdzie tak robią. W pozostałych nawet ręcznie nie sprawdzają. Wszystkie pneumat i do domu. Aby na sztuke. Nawet koła nie wyczyści przed wyważaniem- upoerdolone całe w błocie, wyważy aby sztuka.

1 minutę temu, hubertb napisał:

Ford ma do tego bardzo mocną tendencję. Trzeba uważać przez te ozdobne nakładki z blaszki można zrobić sobie nie miły prezent. Klientom zwykle sugeruję wymianę na "pełne". 

Wszystkie Iveco.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

lokalny mechanik zapomniał kół dokręcić bratu przy busie, później siostrze przy osobówce, a na koniec mi, również przy osobowym

Ostatnio mechaniorom czesto coś zapomina się dokręcić przykręcić, a nawet po remoncie i więcej części się zostaje. Ja już tak przewrażliwiony że jak odbieram auto to sam wszystko jeszcze na kanale przeglądam, po tym jak teściom przewodu hamulcowego nie dokręcili  🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Wszystkie Iveco.

To z jakim oni tam ganem podeszli i przekręcili? Mały to on nie był. 

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Nawet koła nie wyczyści przed wyważaniem- upoerdolone całe w błocie, wyważy aby sztuka.

I tu jest też wyrzut do klientów. My nie jesteśmy od mycia waszych kół do lekarza też brudny przychodzisz? Pewnie zdarzają się sytuacje awaryjne ale na miłość pańską koła leżą pół roku jest naprawdę sporo czasu na to żeby je umyć. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Dziad932 napisał:

U mnie ziemia zmarzła i na glinie rwią się takie bryły 🤨 i co teraz zrobić 

W adwent orał nie będe

Można i w adwent 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Dziad932 napisał:

No bez przesady u mnie , ja zrobiłem remont dwóch dachów w październiku i listopadzie , i część mam już zaorane 

przeca pisze że to lokalny ludek tutaj ode mnie, choć w sumie to z łódzkiego

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ostatnio mechaniorom czesto coś zapomina się dokręcić przykręcić, a nawet po remoncie i więcej części się zostaje. Ja już tak przewrażliwiony że jak odbieram auto to sam wszystko jeszcze na kanale przeglądam, po tym jak teściom przewodu hamulcowego nie dokręcili  🤦‍♂️

mi po ustawianiu zbieżności kiedyś nakrętek kontrujących na drążkach nie dokręcili, dojechałem do domu i od nowa na zbieżność musiałem jechać

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

To z jakim oni tam ganem podeszli i przekręcili? Mały to on nie był. 

I tu jest też wyrzut do klientów. My nie jesteśmy od mycia waszych kół do lekarza też brudny przychodzisz? Pewnie zdarzają się sytuacje awaryjne ale na miłość pańską koła leżą pół roku jest naprawdę sporo czasu na to żeby je umyć. 

A jak wymyjesz felge od środka zamontowaną na samochodzie? Mi nie chodzi o opony tylko na koła będące na samochodzie. W jednej wulkanizacji widziałem to na wyważarce drucianke przykłada i obczyszca.

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Tutaj ewidentnie chce zlikwidować całą rodzinę, opowiadaj coście chłopu zrobili? 

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Można i w adwent 

IMG_20221123_083514.jpg

Pług Agromsz ?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tutaj ewidentnie chce zlikwidować całą rodzinę, opowiadaj coście chłopu zrobili? 

ciężko stwierdzić, braciak u niego to ciężkie pieniądze zostawiał, bo tam wszystko łącznie z ciągnikami serwisował, ale sam ostatnio stwierdził że czas zmienić warsztat

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

A jak wymyjesz felge od środka zamontowaną na samochodzie? Mi nie chodzi o opony tylko na koła będące na samochodzie. W jednej wulkanizacji widziałem to na wyważarce drucianke przykłada i obczyszca.

Jest do tego maszyna myjka do kół

Opublikowano
43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jedziemy orać 

IMG_20221123_075523.jpg

Gdzie😡!!! Jeszcze gnoju nie wywiozłem. Czekaj tam spokojnie na znak sygnał😁

Witajcie. Szaro buro i ponuro. Nawet mi się chodzić przy łaciatych nie chciało. Brak energii. A żona odwrotnie😁

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Gdzie ty na kurpiach widziałeś, żeby ktoś, coś remontował?

No wiem, że tam głównie złodziejstwem się trudnią i parobkowaniem ale chociaż jednego mechanika oszusta muszą mieć na cały ten zapyziały rejon🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v