Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziad932 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

a chcesz dwa razy robić 🤔

Sławek nie chce ... A jakby sztywne koło założyć 🤔 ,bo są takie zestawy

ja mam vektrze robione jak trzeba ale u mnie motor 150km...

Dziad932 napisał:

skrzynię to też chcesz robić 🤔🙆‍♂️

Agrest napisał:

Ma kto tanie koła 10.0/75-15,3  lub odpowiednik 15" do dwukółek, polskich rozrzutników, przyczep?

mam ale drogie 😎

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak mi sie przypomnialo ze moja córka dzisiaj 2 latka kończy 🥳 Ale ten czas leci. Kawe dopic i jechac dalej orac,jeszcze 1,8ha na dzisiaj zostalo

💯🥂🎉 To już poważna kobieta. Jak moja😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

O,i tak się zachowuje normalny kot.Obserwacja namierzanie likwidacja.A nie patrzenie na zegarek kiedy miska wiedzie

IMG_20221118_102000_874.jpg

Mam taką kocice marmurkowa , jakie to jest łowna jak Twój co chwila mysz ,a babcia stara już po menopauzie 🤭bo od 3 lat nie ma młodych, u nas z 10 lat jak się przybłąkała 

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

ja mam vektrze robione jak trzeba ale u mnie motor 150km...

skrzynię to też chcesz robić 🤔🙆‍♂️

mam ale drogie 😎

Kiedyś nie było dwumasy a skrzynie wytrzymywały więcej jak teraz

2 godziny temu, Agrest napisał:

No jak wyżej. Dwa koła do dwukółki sadowniczej.

Po latach stare felgi popękały. Spawany kkukrotnie na koniec sezonu. Teraz porą wyrzucić je. Miałem 15" z oponami samochodowymi na 6 otworów takie jak nasze 15,3 , ale tego spotkać nie mogę.

Wĺaśnie te nowe to chyba bibuła.  Lepsze by były od d732

Nowy typ masz czy stary ?

Opublikowano
3 godziny temu, Dziad932 napisał:

No zestaw sprzęgła z dwumasą 2 tys . A po regeneracji są dwumasy , warte to coś 🤔 

I jakie płyny ustrojowe ?

Nowy i płyny takie jak używa producent 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ziemniaki w workach przykryte różnymi szmatami i dywanem, w stodole przetrwają te najbliższe dwa dni? Ma być dziś - 7 w nocy jutro w dzień - 1 i w nocy - 6 pozniej juz ma byc cieplej? Dzisiaj od rana teŻ koło 1 stopnia na minusie

Edytowane przez livebird
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

image;s=644x461.webp 10.08 kB · 13 pobrań

głupi, przecież to wiatraki robią wiatr

bo jak się nie kręcą to nie ma wiatru, a jak się zaczynają kręcić to zaczyna wiać😁

.

Ja tam nie wiem  ,w myśl tej logiki ,z fotowoltaiki powinno korzystać się z wredną rozkoszą w przypadku braku napięcia w sieci ,a nie korzystasz nawet i na swoją chałupę ,pomimo że odłączyłeś z linii .  Taka konstrukcja 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

E tam masakra, jak przy zabijaniu indyka albo innej gęsi 

no w sumie ta ostatnie podrygi, drób też przeplatał pół podworka jak głowę się ścięło, 😄

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Śnieg pada robi sie przybielone.

A chaborni ziemi maja nie koszone kukurydzy i nic nie orane😁😁😁

U mnie 2 też dwóch bambrow nie kosiło🤔 sarny się pier...lą tylko tam🙆‍♂️

Sypie śnieg,  wreszcie zima👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Będą dachy robić to i w górę, cieszą się zjeby co dostają bo dostaną grosze na wymianę eternitu

Opublikowano
51 minut temu, DANDYS napisał:

no w sumie ta ostatnie podrygi, drób też przeplatał pół podworka jak głowę się ścięło, 😄

Na drób tylko wiadro ze słomą lub jeśli większy gad to worek po zbożu.

Śnieg przestał prószyć ale coraz ciemniej, pewnie znów zacznie... -2 na termometrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v