Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziad932 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

a chcesz dwa razy robić 🤔

Sławek nie chce ... A jakby sztywne koło założyć 🤔 ,bo są takie zestawy

ja mam vektrze robione jak trzeba ale u mnie motor 150km...

Dziad932 napisał:

skrzynię to też chcesz robić 🤔🙆‍♂️

Agrest napisał:

Ma kto tanie koła 10.0/75-15,3  lub odpowiednik 15" do dwukółek, polskich rozrzutników, przyczep?

mam ale drogie 😎

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak mi sie przypomnialo ze moja córka dzisiaj 2 latka kończy 🥳 Ale ten czas leci. Kawe dopic i jechac dalej orac,jeszcze 1,8ha na dzisiaj zostalo

💯🥂🎉 To już poważna kobieta. Jak moja😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

O,i tak się zachowuje normalny kot.Obserwacja namierzanie likwidacja.A nie patrzenie na zegarek kiedy miska wiedzie

IMG_20221118_102000_874.jpg

Mam taką kocice marmurkowa , jakie to jest łowna jak Twój co chwila mysz ,a babcia stara już po menopauzie 🤭bo od 3 lat nie ma młodych, u nas z 10 lat jak się przybłąkała 

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

ja mam vektrze robione jak trzeba ale u mnie motor 150km...

skrzynię to też chcesz robić 🤔🙆‍♂️

mam ale drogie 😎

Kiedyś nie było dwumasy a skrzynie wytrzymywały więcej jak teraz

2 godziny temu, Agrest napisał:

No jak wyżej. Dwa koła do dwukółki sadowniczej.

Po latach stare felgi popękały. Spawany kkukrotnie na koniec sezonu. Teraz porą wyrzucić je. Miałem 15" z oponami samochodowymi na 6 otworów takie jak nasze 15,3 , ale tego spotkać nie mogę.

Wĺaśnie te nowe to chyba bibuła.  Lepsze by były od d732

Nowy typ masz czy stary ?

Opublikowano
3 godziny temu, Dziad932 napisał:

No zestaw sprzęgła z dwumasą 2 tys . A po regeneracji są dwumasy , warte to coś 🤔 

I jakie płyny ustrojowe ?

Nowy i płyny takie jak używa producent 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ziemniaki w workach przykryte różnymi szmatami i dywanem, w stodole przetrwają te najbliższe dwa dni? Ma być dziś - 7 w nocy jutro w dzień - 1 i w nocy - 6 pozniej juz ma byc cieplej? Dzisiaj od rana teŻ koło 1 stopnia na minusie

Edytowane przez livebird
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

image;s=644x461.webp 10.08 kB · 13 pobrań

głupi, przecież to wiatraki robią wiatr

bo jak się nie kręcą to nie ma wiatru, a jak się zaczynają kręcić to zaczyna wiać😁

.

Ja tam nie wiem  ,w myśl tej logiki ,z fotowoltaiki powinno korzystać się z wredną rozkoszą w przypadku braku napięcia w sieci ,a nie korzystasz nawet i na swoją chałupę ,pomimo że odłączyłeś z linii .  Taka konstrukcja 

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

E tam masakra, jak przy zabijaniu indyka albo innej gęsi 

no w sumie ta ostatnie podrygi, drób też przeplatał pół podworka jak głowę się ścięło, 😄

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Śnieg pada robi sie przybielone.

A chaborni ziemi maja nie koszone kukurydzy i nic nie orane😁😁😁

U mnie 2 też dwóch bambrow nie kosiło🤔 sarny się pier...lą tylko tam🙆‍♂️

Sypie śnieg,  wreszcie zima👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

U nas pochmurno i też będzie mróz 😁

Połowa zjechała. Po cichu powiem, żeby Boguś nie słyszał że pióro wpust po 14,4 brutto. Gładki 0,2 zł taniej jakby kto pytał. Od 1 grudnia podwyżka.

Teraz cza dzieciaki pozwozić.

Uprzedzę pytanie Radka - nie, dziś na pizzę nie jadę😜

20221118_125832.jpg

Będą dachy robić to i w górę, cieszą się zjeby co dostają bo dostaną grosze na wymianę eternitu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v