Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zginęło dwuch ludzi którzy byli ojcami, mężami i może dziadkami. A ty sobie jaja robisz. Słucham radia od 4 i nikt nie mówi że była wystrzelona przez Rosjan ,a trajektoria lotu wskazuje że nie była wystrzelona z terytorium federacji rosyjskiej. 

Nie wiesz jak jest, dopiero jak jego dotknie to będzie krzyczał olaboga mordercy, pomuśta

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Pod Jasionką stoi kilka wycelowanych luf w niebo wygląda to poważnie.

To normalne, mój ojciec służbę czynna odbywal w połowie lat 70 i wtedy też mieli w okolicy jednostki obronę przeciwlotniczą tzw zenitówy , wycelowane w niebo , tyle , że nie kilka ale kilkanaście 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To normalne, mój ojciec służbę czynna odbywal w połowie lat 70 i wtedy też mieli w okolicy jednostki obronę przeciwlotniczą tzw zenitówy , wycelowane w niebo , tyle , że nie kilka ale kilkanaście 😉

Proszą wszędzie żeby nie robić zdjęć i nie opisywać dokładnie wiec nie będę tego robił ale zestawy zajmują bardziej hektary niż ary 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

@bratrolnikajaki masz silnik w SX4?  Do ilu podrasowany? Sprawdza się to 4x4? Nie za ciasny w środku? Dobre to ma hamulce? Bo chyba bez względu na silnik z tyłu montowali bębny

2.0DDiS czyli 2.0 m-jet Fiata 

Oficjalnie miał 135KM, na hamowni wykazał 142KM, dołożyli mu na 161,5KM i 397Nm 

Ogólnie 190 poleci bez łaski, i jest jeszcze pod pedałem, mega żwawy, z dołu ciągnie jak mało który 

Mój jest przednionapędowy, nie 4x4 

W środku to jest wielkości np. VW Polo, to typowy mieszczuch, choć rodziną 2+2 jeździliśmy nim na wycieczki na drugi koniec kraju 

Hamulce-wzgledem fiata ma słabsze, ale to w fiacie mam takie że mogą ci oczy wypaść jak mocniej przyhamujesz

Mój z tyłu ma hamulce tarczowe 

13 godzin temu, konteno napisał:

widze że z meżem @malaczarna się kontaktowałeś😛

Cyfra tam inna była podana, to raz 

A dwa, to był człowiek gdzieś ze śląska 

12 godzin temu, superfarmer02 napisał:

No proszę cię, kumuruna kupić to już lepiej nic nie zmieniać 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Nie wiesz jak jest, dopiero jak jego dotknie to będzie krzyczał olaboga mordercy, pomuśta

Mało mnie znasz.Jestem ostatni który powie POMUŚTA.Kazdy żyje sam o czym wielokrotnie miałem się w życiu okazję przekonać.

Opublikowano

To znaczy że Ukraince już nie braty 🤔

Kurła muszę w mfie fotel wymienić 3,5 tyś jakiś znośny ten co mam  już taki rozjebany że po wczorajszej orce wyprostować się nie idzie  a po modelu patrzyłem to 10k

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Kurła muszę w mfie fotel wymienić 3,5 tyś jakiś znośny ten co mam  już taki rozjebany że po wczorajszej orce wyprostować się nie idzie  a po modelu patrzyłem to 10k

Napraw stary 

Opublikowano
Łolek napisał:

Popieram Huberta. Daj fachowcowi stary póki nie sezon.

Opublikowano

@marcin19071980 współczuję Twoich traumatycznych przeżyć. Widziałem coś takiego. Ojciec rozbity przy domu, na drodze. Dziesięciolatek widział ciało. Niestety ta historia skończyła się gorzej. Chłopak w swoje osiemnaste urodziny się powiesił, a przez te osiem lat byl coraz słabszy psychicznie. Dlatego szacunek dla Ciebie i Twojej mamy, bo ona uniosła ogromny ciężar

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

Szatkowana , szatkuje na miejscu na samochodzie.

To u nas tak samo szatkują od razu na miejscu , ale to tanio u mnie była około 3 zł na rynkach , ja akurat mam swoją i już ukisła , kilka surówek jadłem 😋

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

@marcin19071980 współczuję Twoich traumatycznych przeżyć. Widziałem coś takiego. Ojciec rozbity przy domu, na drodze. Dziesięciolatek widział ciało. Niestety ta historia skończyła się gorzej. Chłopak w swoje osiemnaste urodziny się powiesił, a przez te osiem lat byl coraz słabszy psychicznie. Dlatego szacunek dla Ciebie i Twojej mamy, bo ona uniosła ogromny ciężar

Jak może kiedyś się spotkamy to ci opowiem jak ludzie i rodzina mnie zahartowala.Wlosy ci demba staną.Ja już w życiu swoje widziałem i przeszedłem.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Opona. W naczepie bije się 10 bar do koła. Jak pier.... to efekty widać na naczepie. 

Do 365 bije się 9, a do 315 8-8,5. Kiedyś w naczepie mi strzeliła na 3 osi, to akurat nic nie urwało. Ale czasem jak widzę na przodzie komuś walnie to pół boku nie ma. Różnie to bywa. Ważne rączki na kierownicy i nie panikować.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Jak może kiedyś się spotkamy to ci opowiem jak ludzie i rodzina mnie zahartowala.Wlosy ci demba staną.Ja już w życiu swoje widziałem i przeszedłem.

Myślę, że się spotkamy. Nie ma dużej odległości, a mnie zdarza się jeździć na powiat poddębicki i sieradzki😉

Zresztą z poddębickiego pochodzę 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

@HF86 jaka zima, jadziem siać 

16685842569646845064204557555362.jpg

wczoraj o 19nastej posadzki skończyłem wylewać w nie ogrzewanym garażu 🤫

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wtedy wszyscy jak sępy aby cokolwiek im skapło dla tego nie na darmo jest powiedzenie "umiesz liczyć? Licz na siebie" 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Wszystkie rolki prowadnice tak wytarte że bibuła pompa raz działa raz nie oparcie pospawane na sztywno tylko s mata dobra 

Marek stanowczo musisz schudnąć😜

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Marek stanowczo musisz schudnąć😜

a nie piszczy "siadać pojedyńczo" ??

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

@Pafnucy dobry szalunek zrobiłem 🤔 może będzie coś z tego 

IMG20221116081731.jpg

ku.... myślałem, że u ciebie rakieta uderzyła

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v