Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja jestem za malutki na ładowarkę, więc jak już ogarniesz te priorytety, to możemy pogadać o zmianie EZG na ELE u czerwonego🤔. Bo ten zielony to nie w moim odcieniu😂🤣. A poza tym musisz go zostawić, bo co by na wsi powiedzieli? Ze zbiedniales🤣😂😜

Traktur zostanie tury zostaną a ładowarkę się dokupi dopiero na wsi prestiż będzie 🙆‍♂️🤦‍♂️

Pożyjemy zobaczymy, żonce powiedziałem że trzeba ładowarkę kupić to stwierdziła że mnie po... 

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Traktur zostanie tury zostaną a ładowarkę się dokupi dopiero na wsi prestiż będzie 🙆‍♂️🤦‍♂️

Pożyjemy zobaczymy, żonce powiedziałem że trzeba ładowarkę kupić to stwierdziła że mnie po... 

Już widzę i słyszę reakcję Anety. 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Całkiem tak samo jak moja😂🤣

2 minuty temu, PRIMO napisał:

One wszystkie tak mają te Anety🤔

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Pewnie chodzi że pobłogosławi🤭

To błogosławieństwo zawsze dość długo trwa. I trzeba go wysłuchać do końca 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

@PRIMOnie było  gadki tylko mało palca nie złamała jak mnie w czoło popukała

@Qwazimoja z tych cichych ale charakterek mają 

Moja też się nie nadziera. Palcem też mnie w czoło nie puka. Ale jak tą swoją minę zrobi ....

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

a to musi być koniecznie taki młody? jakiś mały explorer 70/75 albo inny 4x4 zachodni z lat 90tych w niższej cenie za stary będzie?  

Póki co nie ma co planować, nie wiadomo czy w ogóle cokolwiek będzie na rzeczy 

Ale starego kupić.... Stare to już są, to po co zmieniać 

Opublikowano
20 minut temu, stempos1980 napisał:

Przy tym byku to nawet ich nie czuje ale ogólnie lekko nie idą te pługi 

no mój 72 konie, ale ziemia lekka w uprawie, a jak by stękał to na 3

Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

U mnie dalej w modzie. 

Przecież nawet Zenek w samych swoich mówił "konto w banku, wódka w lodówce, krawat na szyi, ręka w kieszeni, pług sprzedany i można świat doganiać" 

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

za siuntke bez dokładania nie kupi ładowarki co wlezie mu do budynków a jednocześnie załaduje tyle samo na taką wysokość jak siuntka

Siuntka z turem+drugi tur z zetora+2cyklopy=ok.40000pln. Coś kupi i wszystko obskoczy.

2 godziny temu, Łolek napisał:

Masz rację też mam ten dylemat mam dwa turytylko na traktorach z napędami ale jeden by wystarczył i ładowarka  tylko są narazie inne priorytety 

Kupisz ładowarkę, to tury będą zbędne, nawet na nie nie spojrzysz i na pewno nie będziesz chciał nimi pracować.

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Siuntka z turem+drugi tur z zetora+2cyklopy=ok.40000pln. Coś kupi i wszystko obskoczy.

Kupisz ładowarkę, to tury będą zbędne, nawet na nie nie spojrzysz i na pewno nie będziesz chciał nimi pracować.

E. Jednego musi mieć. Czym będzie po polach za belami słomy ganiał? Ciągnik z turem akurat do tego wygodniejszy 

Opublikowano
9 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak zaczniesz pracować ładowarką to na tura nawet nie spojrzysz.

No wiesz. Mi osobiście wygodniej się ciągnęło dwie dwunastki z belami ciągnikiem, niż manitką na AVS-ie. Ładowarka jest nieporownywalnie lepsza w ładowaniu to fakt, ale jak jesteś sam i zwozisz bele, to może warto by jednak ten ciągnik z turem też mieć 

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

13 minut temu, Łolek napisał:

Masz rację też mam ten dylemat mam dwa turytylko na traktorach z napędami ale jeden by wystarczył i ładowarka  tylko są narazie inne priorytety 

Ja jestem za malutki na ładowarkę, więc jak już ogarniesz te priorytety, to możemy pogadać o zmianie EZG na ELE u czerwonego🤔. Bo ten zielony to nie w moim odcieniu😂🤣. A poza tym musisz go zostawić, bo co by na wsi powiedzieli? Ze zbiedniales🤣😂😜

nie ma zamałych są tylko nie rozwojowe 😜😁

jahooo napisał:

1 godzinę temu, konteno napisał:

krótsza i zwrotniejsza , z resztą on wszystkie zakupy ,inwestycje i park maszynowy przelicza na koszt  późniejszych awarii i napraw to myśli że mniejszy motor taniej wyjdzie

to baby też małej i chudej niech szuka, taka mniej zje

🤣🤣🤣👍😜 nie koniecznie 🤪

PRIMO napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

mojej 🤔😁 już nic się nie odzywa 🤭😁

jacek1296 napisał:

przy chodowli zapasowy tur potrzebny

jacek1296 napisał:

Nie wiesz co mówisz.

ale ja wiem 😀 czasem na dwa tury pracujemy

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

nie ma zamałych są tylko nie rozwojowe 😜😁

🤣🤣🤣👍😜 nie koniecznie 🤪

mojej 🤔😁 już nic się nie odzywa 🤭😁

przy chodowli zapasowy tur potrzebny

To Twoja tyż Aneta?🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v