Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

W w124 był ten gówniany system, audi 80/90 i chyba 100 miały coś podobnego 🤢

A ja go lubię, proste to jak drut i kosztowne w naprawie. Trzeba mieć, oscyloskop, multimetr, odpowiedni wskaźnik ciśnienia paliwa, lampę stroboskopową i ustawiasz co chcesz ;) 

Opublikowano

W sumie, u nas na przeciwko cmentarza są normalnie domy, przedziela tylko droga , do najbliższych grobów mniej niż 50 metrów , ludzie tyle lat mieli studnie i jakoś żyli 😅 , nawet na cmentarz kiedyś była studnia ale z niej to chyba najbardziej spragniony by się nie napił 🤭

gregor1284 napisał:

21 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Z tej zamieszkałej części pewnie i tak co nie co podciąga 😉😅

Pewno tatuś kazał jechać to i musial 🙊

U nas naprzeciwko cmentarza ujęcie wody mieli robić 😂

Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał:

Co ty teraz pier**lisz ? A kto orał i siał a na drugi dzień kukurydzę znowu woził ?

Bo kurwicy dostałem i pojechałem 

24 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Pewno tatuś kazał jechać to i musial 🙊

On to se może kazać sam sobie 😉 chce to robię nie chce to nie 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

A ja go lubię, proste to jak drut i kosztowne w naprawie. Trzeba mieć, oscyloskop, multimetr, odpowiedni wskaźnik ciśnienia paliwa, lampę stroboskopową i ustawiasz co chcesz ;) 

Zbytnio nie skupiałem się na tym a i mało tego było u nas wiem że to z gazem nie chciało coś chodzić 

Opublikowano

W w124 jest KE-jet tak jak w audi rożni się to rozdzielaczem. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zbytnio nie skupiałem się na tym a i mało tego było u nas wiem że to z gazem nie chciało coś chodzić 

LPG uszkadza ten wtrysk. 

Opublikowano

K-jet jest w całości mechaniczny, chociaż niektóre samochody posiadające sondę lambda miały korekcję elektroniczną. KE-jet jest wtryskiem częściowo elektronicznym i współpracuje z sondą lambda. W samochodach Audi KE wpływał również na wyprzedzenie zapłonu.

Opublikowano
56 minut temu, TheraRolnik napisał:

No i jak gdzieś idę to wtedy na gospodarce nie robię 

Nie mam zamiaru gibać tu i tu 

To tak jak każdy. najpierw robi na etacie a później na roli. A kto tu wstawiał zdjęcia z orki, nie Ty czasami?

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

D-jetronic

Mam na warsztacie merca z tym archaizmem i uparte to jak cholera ale już bliżej niż dalej. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No ten merc to kichał, prychal pamiętam 

Ten kto tam zamontował gaz powinien wziać do ręki deski i mocno się nią pier.. w ten głupi pusty łeb. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Mam na warsztacie merca z tym archaizmem i uparte to jak cholera ale już bliżej niż dalej. 

Ten kto tam zamontował gaz powinien wziać do ręki deski i mocno się nią pier.. w ten głupi pusty łeb. 

mam książkę to tego

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, TheraRolnik napisał:

No pany DOŻYNKI !

Koniec qq na ten rok 

szef często filtry czyści w sieczkarniach? 870ka po całym dniu pracy , donaldson 

a i tak co sezon nowy komplet

IMG_20221006_070506.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Ja też mam Jasiu książkę, od tego zaczynam pracę od dokumentacji. Tutaj był sajgon w instalacji i dodatkowo ktoś wepchał swoje obślizgłe paluchy do mapsensora. 

niestety, jak "nasi tu byli" to już rzeźba, a nie naprawa

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

niestety, jak "nasi tu byli" to już rzeźba, a nie naprawa

Próbowali założyć do tego LPG🤦‍♂️ Długo nie myśleli przecięli kable od wtryskiwaczy itd... Ale musieli być zdziwieni jak zobaczyli czas wtrysku 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v