Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał:

ja już lokalnym mówię 

przychodzisz po krzyżyk, ale patrz żebym drugi raz nie musiał cię skreślić 🤭

I o to chodzi 

27 minut temu, kizak napisał:

Od czegoś trza zacząć ,jakoś z dołu . I szeregowca honorowali belkami ,jedną na ramię ,drugą w łeb. .Tylko z taką różnicą że wychodząc z woja ,szedł na milicjanta ,i od ręki awansowali stopień wyżej . Chłop ,ledwie o zawodówkę w najlepszym wypadku się otarł ,a tu z biegu prawie oficer 😁. Tocz mogłem już pół swego dorosłego życia przepierd.... na emeryturze . Ot człek głupi .

Do tej pory z kumpla się śmieje jak mówi że coś tam czytał ze on ten co czyta a na wspólne patrole muszą mu dać kogoś kto i pisać potrafi 😂

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

No jeśli ktoś ma hodowlę bydła to u nas trawy szuka, chociażby dlatego, że łąk znanych chociażby z "Chłopów" u nas nie było. Co najwyżej jakieś kawałki, po dolinach, po parę arów. Dawniej siano suszono głównie z koniczyny. A na cmentarzu trawy multum na nasze warunki bo koło hektara jest wolnej przestrzeni.

Na cmentarzu to dobrze nawożona ta trawa 😝

• Haha 2
Opublikowano

lepiej to, jak płacić ludziom za nie pracowanie. 

niech by I jedni rowy kopali, a drudzy zawalali, ale nie dzisiejsze bezrobotne, socjalne i roszczeniowe patusiarstwo 🙉

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Jechać talerzować, później dostawa paszy, później hds, później Wet, a dopiero po 9, jeszcze może się coś zmienić 

Pioter to ma dobrze, jeszcze flaszkę z seniorem zrobi 

Sprzedej bydło, ziemię, mf-a , zostaw se hektar , kup królików, kur , parę uli , ciapka i będziesz jak Pioter 🙃😅

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

A nie przypadkiem nie chce przejąć majątku poprzez zawarcie związku małżeńskiego z córką ów Sławka? 

Ta Sławka syn go puści 😂 i tak samochód tylko przed brama może zostawiać 

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, gregor1284 napisał:

I o to chodzi 

Do tej pory z kumpla się śmieje jak mówi że coś tam czytał ze on ten co czyta a na wspólne patrole muszą mu dać kogoś kto i pisać potrafi 😂

No bo za komuny na patrol szli czasami we 3 . Jeden umiał pisać ,drugi czytać ,a ten trzeci , jako obstawa tych dwóch naukowców.                 Początek lat dziewięćdziesiątych,w Suwałkach gdzieś na ulicy z browarem [ruiną w tej chwili]. Odpalam malucha i startuję,noc ,a widno bo oświetlenie fest . Idzie 2 policjantów i mnie trzyma ,ki czort .   Swiatła nie zapalone pokazuje .    No h.k  ,będzie mandat ,ale chwila gadki i puszczają . W tym czasie podbiega pies i jednemu sika na nogę . Nawet   nie zaśmiałem  się 😐 .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Kolejna ciepła noc

Teraz 9°C

W mąkę się zaopatrzyłem na rok

IMG20221012082832.jpg

No masz przerób. ...Opasom też dajesz czy ki h....?

Ja jak pojadę to se puszczę i otręby wrócą ,-tobie nie trzeba mówić co swoje to swoje 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
34 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Sprzedej bydło, ziemię, mf-a , zostaw se hektar , kup królików, kur , parę uli , ciapka i będziesz jak Pioter 🙃😅

czy to takie złe rozwiązanie ? Jak da się z tego żyć, to co w tym złego, krzywdy ludziom nie robi, może tylko sobie, że nie chce rodziny założyć

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

To po uj mu te gospodarstwo jak musi na etacie dorabiać 🤔 zlikwidować to w ch*j i żyć z etatu 

A Ty jak robisz, niby gospodarka a idziesz i dorabiasz przy kukurydzy- to też niby taki etat

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

czy to takie złe rozwiązanie ? Jak da się z tego żyć, to co w tym złego, krzywdy ludziom nie robi, może tylko sobie, że nie chce rodziny założyć

Czy sobie krzywdę robi? Jeśli wie że się nie nadaje się do roli męża czy ojca to może i lepiej? 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Czy sobie krzywdę robi? Jeśli wie że się nie nadaje się do roli męża czy ojca to może i lepiej? 

A skąd może widzieć, że nie nadaje się do takiej roli skoro nie spróbował? On myśli a może sobie wmawia, że się nie nadaje.  Czy się nadajemy , czy nie do pewnych zadań/ról, przekonujemy się dopiero, kiedy czegoś spróbujemy, a do tego czasu, to są tylko i wyłącznie nasze domysły i przemyślenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v