Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A idź Pan w uj z tym serialem. Tak wszyscy chwała, to i my wczoraj zaczęliśmy. Na 3odcinku wyłączyłem. 

Tak mnie główna bohaterka wk***ia, że ciężko mi się to ogląda. Oczywiście kobieta, oczywiście wszystko wie najlepiej, oczywiście wszyscy oprócz niej się mylą, oczywiście wszyscy wkoło niej (zwłaszcza faceci) to w większości debile. Aż dziwne, że nie zrobili z niej lesbijki, byłoby już całkiem po amerykańsku. 

Do tego wiecznie obrażona, cały czas się na kogoś drze, albo momentami bije 🤦

Nie żebym miał coś przeciw silnym postaciom kobiecym, no ale w niektórych produkcjach to jest tak nachalne, że aż ciężkie. 

To mi się osobiście ciężko oglądało. Może dziś zrobię drugie podejście.

W ogóle na spółki pobrałem tyle tych serwisów (Netflix, HBO, Amazon, Disney), że człowiek nie wie co oglądać. Czasu mało, filmów/seriali duzo 🤷

A no właśnie ile ludzi tyle opinii. Mi jej postać akurat pasuje. Bez tego byłyby flaki z olejem. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kasia w Zmiennikach

No nie wiem czy ona taki mocny charakter miała. 

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I ciekawe gdzie tym wjadę.

Dla chcącego nic trudnego, posprzątać i wlezie wszystko. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I ciekawe gdzie tym wjadę. 

W sumie trochę racji jest ,pola parę arów ,a wszelkiego ,,tołatajstwa'' coraz więcej ,a większośc trza gdzieś pod dach . W końcu nie masz już miejsca gdzie nogi postawić  i robisz wszelkie półki nawet pod sufitem byle łbem nie przywalić ,a wiertarka z trzema swoimi siostrami dostała swoje miejsce .     A tu chłop woli spokój ,ale tak cichaczem to nie jeden Ci pozazdrości zaparcia przy swoim ,i tych  królików wraz ze spokojnym etetem .

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiesz, wątpię, że auto Ci przyjeżdżać będzie na 6 czy 7 kawałków po parę arów.

Już ponad 30 t poszło przez olx, a gdybym chciał to już by kila nie zostało, ale rozdziel na raty póki nie tanieje.

Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

królików wraz ze spokojnym etetem

Zapomniałeś o pierzastych stworach. Z czym z Pietrem muszę się zgodzić to korzystniej sprzedać jajo i mięso od kuraka niż woreczek pszenicy. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertb napisał:

Dla chcącego nic trudnego, posprzątać i wlezie wszystko. 

Nie ma gdzie, pół gumna w stodole zajmuje trawa dla puchaczy, beczki i cyrkularka, drugie pół śrutowniki, kosz na śmieci, stół do obrobienia pierzaków i drewno się tam rąbie do parnika na połowie sąsieka stoi na zimę część gratów, na drugiej połowie przydasie na regałach. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Już ponad 30 t poszło przez olx, a gdybym chciał to już by kila nie zostało, ale rozdziel na raty póki nie tanieje.

Tyle zboża sprzedać? Jak tak jak wszystkie możliwe klęski się czepiają?

4 minuty temu, hubertb napisał:

Zapomniałeś o pierzastych stworach. Z czym z Pietrem muszę się zgodzić to korzystniej sprzedać jajo i mięso od kuraka niż woreczek pszenicy. 

Wolę worek pszenżyta niż 100 jajek sprzedac

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

na drugiej połowie przydasie na regałach. 

To wy***ać na strych i przeprowadzić selekcję. Znam Pietrze temat u mnie też się nie dało. Ojciec pojechał na tygodniową delegacje a ja skrzyknąłem w kumpli i po dwóch godzinach dosłownie wszystko leżało na zewnątrz. Szybka selekcja lepsze ułożenie i okazało się że mam półtony złomu w uj drewna do pocięcia i 70% miejsca więcej. 

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

A no właśnie ile ludzi tyle opinii. Mi jej postać akurat pasuje. Bez tego byłyby flaki z olejem. 

Pewne obejrzę cały, ale jak się tak z początku człowiek zrazi, to już jakiś tak mniej przyjemnie się ogląda. 

Kiedyś jakiś serial zacząłem oglądać - pierwszy odcinek, jakaś policyjna akcja - szef policji - kobieta, szef AT - kobieta, osoba idąca pierwsza z tarczą - no oczywiście że kobieta. 

Teraz ten nieszczęsny Predator. No k**wa jakiś dramat. Wszedzie musi być silna postać kobieca, wszędzie musi być lepsza od wszystkich mężczyzn, wszędzie musza sie z niej nabijac a ona musi walczyć "o swoje" oczywiście z sukcesem na końcu. Do tego najlepiej lesbijka i czarna.

Jak pisałem, nie mam nic przeciw temu żeby kobiety były głównymi bohaterkami, żeby były silne, nie obchodzi mnie to jakiej ktoś jest orientacji itd, ale w niektórych produkcjach to jest zrobione tak, kuźwa, nachalnie, że niekorzystnie na cały film wpływa.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

To wy***ać na strych i przeprowadzić selekcję. Znam Pietrze temat u mnie też się nie dało. Ojciec pojechał na tygodniową delegacje a ja skrzyknąłem w kumpli i po dwóch godzinach dosłownie wszystko leżało na zewnątrz. Szybka selekcja lepsze ułożenie i okazało się że mam półtony złomu w uj drewna do pocięcia i 70% miejsca więcej. 

Wiesz, wolę na strych wyjść z workiem niż po każdy kawałek drewna czy płaskownika leźć na strych. W sąsieku jeszcze nawozy na jednym regale i reszta beczek. Palety na zapas są do wygrodzenia w stajni. Wszystko co potrzebne jak nie dziś to jutro.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie ma gdzie, pół gumna w stodole zajmuje trawa dla puchaczy, beczki i cyrkularka, drugie pół śrutowniki, kosz na śmieci, stół do obrobienia pierzaków i drewno się tam rąbie do parnika na połowie sąsieka stoi na zimę część gratów, na drugiej połowie przydasie na regałach. 

Śrutownik jeden sprzedać, kosz na śmieci wyebać na dwór, graty których używasz sporadycznie wynieść na strych i już miejsce będzie. Ja w garażu gdzie mam kombajn też zrobiłem ostatnio porządki, sporo cennego miejsca się zrobiło 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

A na co by narzekał a tak ma okazje 

Czym dąb starszy tym korzeń twardszy 😉

Każdy wiek ma swoje zalety i po 40ce może być fajnie 

Cześć dzień dobry wszystkim 🙋‍♂️

Ciepło i bez wietrznie 

Jest nadzieja

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Wszedzie musi być silna postać kobieca, wszędzie musi być lepsza od wszystkich mężczyzn, wszędzie musza sie z niej nabijac a ona musi walczyć "o swoje" oczywiście z sukcesem na końcu. Do tego najlepiej lesbijka i czarna.

Dokładnie! 

Opublikowano
13 godzin temu, Pafnucy napisał:

Rysiek!

byłem dziś i oglądałem taki rębak 120 z tych zielonych. właściciel zadowolony. od wiosny ma, na 8 noży. czepia do ruska i twierdzi że nic nie telepie.nie ma koła zamachowego.  tylko jak patrzyłem materiał to dość cienkie wkładał. no ale taki całkiem drób to prawie nie przecina to.

Na 8 pewnie płynniej idzie bo ciągle tnie

Na 4 sieka i tarpie.

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Śrutownik jeden sprzedać, kosz na śmieci wyebać na dwór, graty których używasz sporadycznie wynieść na strych i już miejsce będzie. Ja w garażu gdzie mam kombajn też zrobiłem ostatnio porządki, sporo cennego miejsca się zrobiło 

Szkoda to sprzedawać bo kto kupi takiego łupa. Na zewnątrz to nie ma gdzie tego dać bo by daleko trzeba było tachać śmieci. A tak jak mówię, wolę worki targać na strych niż po jakiegokolwiek grata się tam wspinać. 

Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

Pewne obejrzę cały, ale jak się tak z początku człowiek zrazi, to już jakiś tak mniej przyjemnie się ogląda. 

Kiedyś jakiś serial zacząłem oglądać - pierwszy odcinek, jakaś policyjna akcja - szef policji - kobieta, szef AT - kobieta, osoba idąca pierwsza z tarczą - no oczywiście że kobieta. 

Teraz ten nieszczęsny Predator. No k**wa jakiś dramat. Wszedzie musi być silna postać kobieca, wszędzie musi być lepsza od wszystkich mężczyzn, wszędzie musza sie z niej nabijac a ona musi walczyć "o swoje" oczywiście z sukcesem na końcu. Do tego najlepiej lesbijka i czarna.

Jak pisałem, nie mam nic przeciw temu żeby kobiety były głównymi bohaterkami, żeby były silne, nie obchodzi mnie to jakiej ktoś jest orientacji itd, ale w niektórych produkcjach to jest zrobione tak, kuźwa, nachalnie, że niekorzystnie na cały film wpływa.

No to jest prawda. Szczególnie na Netflixie jest to widoczne.

Opublikowano
11 minut temu, malaczarna napisał:

Wolę worek pszenżyta niż 100 jajek sprzedac

A ja odwrotnie. Kury zeżrą odpadowe ziemniaki, trawy trochę, jajka się sprzeda a u mnie setkę uzbierać to max 5 dni i jeszcze obornika zostanie.

Przed chwilą, hubertb napisał:

Szkoda to jest umrzyć tak na końcu wojny ;) na złomie zawsze chętnie kupują. 

Na złom się nie nada, po przewinięciu silnika ześrutował może z pół tony. Przy tych cenach złomu to nawet na litr wódki nie starczy jak się silnik wyjmie.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja odwrotnie. Kury zeżrą odpadowe ziemniaki, trawy trochę, jajka się sprzeda a u mnie setkę uzbierać to max 5 dni i jeszcze obornika zostanie.

Na złom się nie nada, po przewinięciu silnika ześrutował może z pół tony. Przy tych cenach złomu to nawet na litr wódki nie starczy jak się silnik wyjmie.

Ziemniaki opasom ładuje. Kury nie jedzą surowych

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co to za śrutownik? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v