Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Wielka woda 

A idź Pan w uj z tym serialem. Tak wszyscy chwała, to i my wczoraj zaczęliśmy. Na 3odcinku wyłączyłem. 

Tak mnie główna bohaterka wk***ia, że ciężko mi się to ogląda. Oczywiście kobieta, oczywiście wszystko wie najlepiej, oczywiście wszyscy oprócz niej się mylą, oczywiście wszyscy wkoło niej (zwłaszcza faceci) to w większości debile. Aż dziwne, że nie zrobili z niej lesbijki, byłoby już całkiem po amerykańsku. 

Do tego wiecznie obrażona, cały czas się na kogoś drze, albo momentami bije 🤦

Nie żebym miał coś przeciw silnym postaciom kobiecym, no ale w niektórych produkcjach to jest tak nachalne, że aż ciężkie. 

To mi się osobiście ciężko oglądało. Może dziś zrobię drugie podejście.

W ogóle na spółki pobrałem tyle tych serwisów (Netflix, HBO, Amazon, Disney), że człowiek nie wie co oglądać. Czasu mało, filmów/seriali duzo 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Najlepiej to posiać pszenicy sprzedać i kupic gotowe suche ziarno kukurydzy

Na hvj to takie uprawy co utrudniają życie.

Zboże sam obrobisz.

Ja ziarka nie sprzedaję, nie będę się z tym mordował i czekał na łaskawców. Koło 12 ton jeden ukosił bo miał tego ponad 2ha posiane, do tej pory sprzedał dwie tony a reszta gdzieś leżeć musi.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja ziarka nie sprzedaję, nie będę się z tym mordował i czekał na łaskawców. Koło 12 ton jeden ukosił bo miał tego ponad 2ha posiane, do tej pory sprzedał dwie tony a reszta gdzieś leżeć musi.

leży, jeść nie prosi. sam z większej produkcji zwierzęcej w ziarko trochę przeszłam. 

olx i poczta pantoflowa i do wiosny będzie pozamiatane. pieniądz lekki i mało wymagajacy. 

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Koło 12 ton jeden ukosił bo miał tego ponad 2ha posiane, do tej pory sprzedał dwie tony a reszta gdzieś leżeć musi.

Pieter, 12ton sprzedajesz z pnia jeśli chcesz. Pewnie tak jak wielu czeka na wyższą cenę. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

leży, jeść nie prosi. sam z większej produkcji zwierzęcej w ziarko trochę przeszłam. 

olx i poczta pantoflowa i do wiosny będzie pozamiatane. pieniądz lekki i mało wymagajacy. 

Dla mnie nie. Bo muszę to wytaszczyć po 47 schodach na górę, potem tam workować i tachać z powrotem na dół. Jeszcze z worek czy dwa na bieżące potrzeby to tak ale nie więcej. A klientów na to coraz mniej bo hodowla w powolnym tempie ale zawsze - wymiera. W moich stronach jeśli ktoś sobie coś hoduje to ma albo swoje ziarko albo bierze za dzierżawę pola.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

A mnie wczoraj kolezanka namawiala zeby netflixa wykupić. Po pierwsze nie mam z kim w spółkę wejsc,a po drugie kasy za duzo by szlo samemu. Chociaz nie powiem,cos by sie obejrzalo czasami

Ja mam netflixa na 4osoby -15zl, HBO na 2 -12.5zl, Amazona kupiłem sam dla nowego predatora (dramat k**wa jakiś) - peonia jest już długi czas 50zl za rok, na Disneya wkręciłem się do znajomych to 7zl. Także łącznie coś w okolicach 4dych jak dobrze liczę. 

A z tym oglądaniem to jest wiesz - wchodzisz na serwis "ja pierniczę ile oglądania", a po chwili okazuje się, że dłużej szukasz niż oglądasz. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

Ja mam netflixa na 4osoby -15zl, HBO na 2 -12.5zl, Amazona kupiłem sam dla nowego predatora (dramat k**wa jakiś) - peonia jest już długi czas 50zl za rok, na Disneya wkręciłem się do znajomych to 7zl. Także łącznie coś w okolicach 4dych jak dobrze liczę. 

A z tym oglądaniem to jest wiesz - wchodzisz na serwis "ja pierniczę ile oglądania", a po chwili okazuje się, że dłużej szukasz niż oglądasz. 

No to szukanie najgorsze😀 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Myślisz że przekonasz?

Nie, ale zaklinać rzeczywistości nie zamierzam. Nie będzie mi ktoś wmawiał że sprzedaż pszenicy jest problemem bo nie jest. To że ma 47 schodów, nie chce mieć kontaktu z ludźmi itp. to jego wina. Zbiera na tyle mało pszenicy że spokojnie mógłby zrobić sobie mały zbiornik na ziemi i handlować po woreczku. 

Pieter ja do tej pory sprzedałem prawie 3t w workach ludziom na siew. Po młynku nawet 2000zł niektórzy wołają i dostają. 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

😳😳😳😳😳 Chwilę tu człowieka nie ma, a tu takie rzeczy się dzieją 🤭🤭🤭🤭🤭

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Drugie ja się odezwało. 🤭

29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Sam sobie problemy stwarzasz których nie ma. 

Opublikowano
kris91 napisał:

16 minut temu, HF86 napisał:

Wczoraj Dawidek też się ujawnił 🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Mam z 500 kolb kukurydzy ile czasu to schnie?

Na strychu to ja to trzymam zawsze z 2 miesiące. Tylko żadnych warstw - jedna kolba obok drugiej.

16 minut temu, hubertb napisał:

Nie, ale zaklinać rzeczywistości nie zamierzam. Nie będzie mi ktoś wmawiał że sprzedaż pszenicy jest problemem bo nie jest. To że ma 47 schodów, nie chce mieć kontaktu z ludźmi itp. to jego wina. Zbiera na tyle mało pszenicy że spokojnie mógłby zrobić sobie mały zbiornik na ziemi i handlować po woreczku. 

Pieter ja do tej pory sprzedałem prawie 3t w workach ludziom na siew. Po młynku nawet 2000zł niektórzy wołają i dostają. 

Ta, na ziemi i myszy się do tego od razu wdupią. Takie gadanie. W stodole się nie da, w garaż zsypywać? A auta gdzie? I jeszcze nie wiadomo ile to będzie tam leżeć. Gra nie warta świeczki, lepiej ziemniaków nasadzić albo kur uchować bo na to jest pewny klient. I jeszcze obornika trochę. A rok w rok pszenicy się siać nie da.

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

No ja już tłumaczyłem....

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na strychu to ja to trzymam zawsze z 2 miesiące. Tylko żadnych warstw - jedna kolba obok drugiej.

Ta, na ziemi i myszy się do tego od razu wdupią. Takie gadanie. W stodole się nie da, w garaż zsypywać? A auta gdzie? I jeszcze nie wiadomo ile to będzie tam leżeć. Gra nie warta świeczki, lepiej ziemniaków nasadzić albo kur uchować bo na to jest pewny klient. I jeszcze obornika trochę. A rok w rok pszenicy się siać nie da.

Nie dosłownie na ziemi, małe ilości to np. skrzynio paleta. 

Skrzynio palety drewniane Sady • OLX.pl

Obsłużysz swoją 30+ paleciak do tego. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v