Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, konteno napisał:

ile z wypłaty idzie na jedzenie u was? nie sztuka przejeść zarobki , z czegoś trzeba odkładać jak zarabiasz z piątaka na rękę a żona jeszcze kolejne 2/3 tego to można żyć 

Razem miesięcznie mamy obecnie ponad 10 tys. Żona nie zarabia źle, do tego ma bardzo dobrego szefa.

RZE stopień na plusie, mgła taka że światu bożego nie widać. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
konteno napisał:

3 godziny temu, superfarmer02 napisał: A jak by wszystko obsiał qq to hodowli raczej nie będzie to czemu nie ?  3 godziny temu, superfarmer02 napisał: W tych czasach nie ma nic pewnego. o śmierci i podatkach zapomniałeś  3 godziny temu, 6465 napisał: I zdjęcie wstawi z jaką dżesiczką😁 miałem koleżankę dzesiczke w robocie , miesiąc temu spędziliśmy razem i przegadaliśmy sobotnie popołudnie to moją obecną prace i zajmowane stanowisko skwitowała krótko: coś w życiu ci nie wyszło 😞 miało dziewcze sporo racji nie wiem kolego czym sie zajmujesz w pracy ( zadna praca nie hańbi Pamietaj o tym) ale zmien sobie ta Dzesiczke skoro ona Ci taki tekst wstawia 3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał: A jaka satysfakcja, że sam masz. nie ma za bardzo czasu żeby samemu dużo zrobić, jak ty cały czas dalej zdalnie że praca w domu a hobby poza nim to lux ale pod gospodarke to lekka praca musi byc na etacie i najlepiej umysłowa żeby zyebanym nie wracać do domu i dać rade coś jeszcze dłubać  3 godziny temu, hubertb napisał: No to wolę iść na etat zarabiając godziwe i kupując dobre towary ile z wypłaty idzie na jedzenie u was? nie sztuka przejeść zarobki , z czegoś trzeba odkładać jak zarabiasz z piątaka na rękę a żona jeszcze kolejne 2/3 tego to można żyć  z reszta miastowi poza celami typu dom/mieszkanie , auto i rozrywki + rodzina innych większych wydatków nie wykazują w przeciwieństwie do mnie  to jakie Ty masz dodatkowe wydatki? masz jakies drogie hobby (myslistwo zeglarstwo) ludzie w okolicy jak patrze po znajomych z pracy to jak oboje w małżeństwie/związku jadą na tym samym wózq jeśli chodzi o dochody to tak naprawde gówno mają jeśli obydwoje dzierżą jakieś gorsze stanowiska z zarobkami rzędu najniższej krajowej ale jeśli choć jedno zarabia dobrze ponad nią w granicach tej średniej krajowej to można się ustabilizować z życiem na jakimś lepszym poziomie  jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia i cos w tym jest 3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał: Chłop do kieratu na etacie i w polu a kobieta jak Pan Bóg przykazał. u @malaczarna chyba tak jest ale ziemi ze 2xtyle chyba ale ile to ona się nie nakombinuje i czego się nie złapie żeby z tej ziemi więcej grosza nie wpadło właśnie @malaczarna co mąż robi zarobkowo na etacie i w ilu zmianowym systemie pracy ?daleko ma do roboty?

Opublikowano

wiesz jakie to wydatki , nie dość że w domu kupa kabzy na wszelkie AGD potrzebna to jeszcze byle jakiej hodowli nie może być bo szkoda by sie zarzynała przy braku mechanizacji w obejściu , ręcznie doic nie powinna i gówna taczką na gnojownię też ładować i ciągac samej nie dałaby rady całe życie

AGD... Ja z tego sprzętu mam tylko lodówkę, zamrażarki i pralkę. Bo coś takiego jak zmywarka to dla mnie abstrakcja i nigdy sobie tego nie sprawię. A myję sporo bo chociażby wszystkie słoiki na przetwory i miód. A jak Tobie kogoś szkoda to i nie dziwota, że tak podchodzisz. 

z wieloma tutejszymi tak miałem , co by nie robili i z czego by nie żyli to robią swoje i przędą finansowo dużo lepsze życie niż my

W finanse nikomu nie zaglądam ale nie zgodziłbym się z tym stwierdzeniem, zresztą jak jest człowiek inny to prawie każdy wokół to wróg i się zostaje ostatnim mohikaninem. 

8 godzin temu, hubertb napisał:

kwestią cenny jest hektar ziemi ale bez problemu. 

U mnie zero, słownie zero. Może gdzieś daleko, w sąsiednich wsiach. We wsi pola pod uprawę nikt nie sprzedaje tylko najwyżej puszcza w dzierżawę. Mało było takich przypadków, że ktoś jakiś kawałek pola kupił. Zresztą po co tyle pola 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Tak sobie pomyślałem że w ramach protestu przeciw drogiej ON poplony nie będą talerzowa e tylko od razu pod pług 

Już -11 gr i  PO strajku, jutro znowu w dół i na stacji 7 z przodu

10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

@Rolnik1973 Rysiu patrz kurła nowy biznes bedziem robić 🙆‍♂️ 

Owies pakujemy w worki eko i eko opał. Cena chyba niezła🤔

Screenshot_20221011-204428_Facebook.jpg

Nie mam już owsa, poszedł PO żniwach prosto z przyczepy.

• Sad 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

wiesz jakie to wydatki , nie dość że w domu kupa kabzy na wszelkie AGD potrzebna to jeszcze byle jakiej hodowli nie może być bo szkoda by sie zarzynała przy braku mechanizacji w obejściu , ręcznie doic nie powinna i gówna taczką na gnojownię też ładować i ciągac samej nie dałaby rady całe życie

AGD... Ja z tego sprzętu mam tylko lodówkę, zamrażarki i pralkę. Bo coś takiego jak zmywarka to dla mnie abstrakcja i nigdy sobie tego nie sprawię. A myję sporo bo chociażby wszystkie słoiki na przetwory i miód. A jak Tobie kogoś szkoda to i nie dziwota, że tak podchodzisz. 

z wieloma tutejszymi tak miałem , co by nie robili i z czego by nie żyli to robią swoje i przędą finansowo dużo lepsze życie niż my

W finanse nikomu nie zaglądam ale nie zgodziłbym się z tym stwierdzeniem, zresztą jak jest człowiek inny to prawie każdy wokół to wróg i się zostaje ostatnim mohikaninem. 

8 godzin temu, hubertb napisał:

kwestią cenny jest hektar ziemi ale bez problemu. 

U mnie zero, słownie zero. Może gdzieś daleko, w sąsiednich wsiach. We wsi pola pod uprawę nikt nie sprzedaje tylko najwyżej puszcza w dzierżawę. Mało było takich przypadków, że ktoś jakiś kawałek pola kupił. Zresztą po co tyle pola 🤔

nawet nie wiesz jaka wygoda mieć zmywarkę, tym bardziej że sam myjesz i dużo myjesz to oszczędność wody czasu

• Like 2
Opublikowano

Aż tak? 

Mi nie dał, to pewno i nie zaprosi.🙄

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Koszty zmywarki mi do końca życia nie zwrócą kosztów wody i prądu. 

A koszt szejsionki?

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał:

nawet nie wiesz jaka wygoda mieć zmywarkę, tym bardziej że sam myjesz i dużo myjesz to oszczędność wody czasu

O tak, też byłem sceptycznie nastawiony do tego sprzętu. A ostatnio dowiedziałem się że w zmywarce ludzie przetwory w słoikach wekują🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v