Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

To się tym koreańczykiem zainteresuj, dobre opinie mają. Ogólnie problem z agregatami i sobie cenią, się ludzie rzucili. Zobaczymy czy niepotrzebnie.

1 kwietnia spadło nam 20 cm śniegu prądu nie było 2 dni. Drzew nalamalo na linie niektórzy to nawet 5 dni nie mieli. Nie bardzo chce powtarzać ta przygode

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

u nas była taka pani co miała dwóch synów i cztery synowe 🤪 pani nuczycielka muzyki uczyła 😁

no dlatego zapytałem...

Opublikowano
Agrest napisał:

Kupione dziś 10 kur, niby już z jajkiem lub tydzień do nieśności.

33zł/szt. Ogólnie wszędzie deficyt z drobiem.

Media już straszą że zimą będzie brak jaj i kurczaków.

chałupę będziesz ogrzewał 🤔 kura ma temperaturę 42* to trochę temperaturę podniesiesz a przy okazji jajka a na wiosnę rosołek dobrze kombinujesz 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Kupione dziś 10 kur, niby już z jajkiem lub tydzień do nieśności.

33zł/szt. Ogólnie wszędzie deficyt z drobiem.

Media już straszą że zimą będzie brak jaj i kurczaków.

Czy ja wiem. U nas problemu z zakupem drobiu póki co nie ma. Pewnie znów spekulacja. Ale sam dokupiłem 15 sztuk, tak na zaś. Jeszcze brojlera może się jakiegoś przytarga, ale to jak się odrobię w polu.

Opublikowano
malaczarna napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

u nas była taka pani co miała dwóch synów i cztery synowe 🤪 pani nuczycielka muzyki uczyła 😁

Synowe gorsze niż ziecie

a to zależy 😁🤪

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Toż skubanie to super robota, mnie aż paluchy nieraz "swędzą" na to. Jedno z moich ulubionych zajęć.

dobry wstęp i pretekst by zmienić obiekt skubania z drobiu na kobiety

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a to zależy 😁🤪

Jak mieszkałem  w internacie i w LBN na południowej było więzienie i więźniowie przychodzili pracować, jeden opowiadał, że siedział za to, że mu się w życie rodzinne teściowa wpierdalała to jej w ryj dał, 

Opublikowano (edytowane)

kurna, sie lajkami posmiać nie mam jak , no już nie ma... 😁

4 minuty temu, Agrest napisał:

I wzięła?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, sebe1033 napisał:

A co Szukałeś w Kiwitach (3 punkty są ) ? 

Jak od Twojej strony to od Pieniężna/Górowa Iławeckiego Jechałeś , Redy pewnie po prawej przed Lidzbarkiem Warm.  Tam się chwalił że nawet już tylne koła ma bieżnik odwrotnie bo wtedy ta glina odpada bo tak to zakleja nawet koła i trze o błotniki 🤪

A jeździłem, bo zboże sprzedałem. Wujas wsiadł przy okazji, to zajechaliśmy do tych dwóch w samych kiwitach - ale nic ciekawego nie było widać. Do rokitnika nie jeździliśmy. 

A glina to kurcze nie pamiętam jaka wiocha. Jadąc od pieniężna po lewej stronie taki bardzo duży kawałek jest i część była zorana 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Jak mieszkałem  w internacie i w LBN na południowej było więzienie i więźniowie przychodzili pracować, jeden opowiadał, że siedział za to, że mu się w życie rodzinne teściowa wpierdalała to jej w ryj dał, 

Coś Jeszcze musiało być,tylko za to nie wierzę 

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Coś Jeszcze musiało być,tylko za to nie wierzę 

Pewnie miał jakieś zawiasy

Opublikowano

Nooooo, oglądamy.

Ale te sznurki z głowy bym Dominikankom poobcinał🤭

Opublikowano

no to... w moim... 😄

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Nigdzie nie napisane w jakim wieku ten ślub brała, to że 30 lat po ślubie nie znaczy że teraz nie ma 80 na karku 

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

A jeździłem, bo zboże sprzedałem. Wujas wsiadł przy okazji, to zajechaliśmy do tych dwóch w samych kiwitach - ale nic ciekawego nie było widać. Do rokitnika nie jeździliśmy. 

Mówiłem po żniwach szał był bo w żniwa to place pełne a na początku września pusto , A to większa ilość znaczy transport wynajęty ze zbożem ?

A jak po lewej to pewnie jeszcze wcześniej , ale po lewej jak Wjeżdzaliście ? Przed miastem trochę jak mienie się jezioro to po lewej ale to daleko w polu same iły , te to dopiero cięzkie , nie to co glina , tam to już tylko maszyny na talerzówce . Orkę jak robili to pługi rozrywali bo ciągniki 2x większe , tam to nawet jak mokrawo można na tym ile cięzką bronę zalepić 🤪

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nooooo, oglądamy.

Ale te sznurki z głowy bym Dominikankom poobcinał🤭

Ty lepiej się przyznaj że obejrzał byś jakie mają zaplecione między nogami 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v