Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła jakoś żółto w tym deszczomierzu czy oby nie pomyliłeś się w nocy i nie nasikałeś do niego? 🤔

Nie zmieściłbym narzędzia, którym to robię. 😉 Ty swoim mógłbyś w tym deszczomierzu mieszać, ale tylko w górnych partiach. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, DANDYS napisał:

@szymon09875 odkreciłem przed wskaźnikiem, nic nie poleciało, nawet milimetr kropelki.... 

No to szukaj w magistrali ubytku i to dużego, pompa może coś nie tak ? U mnie jak się koło odsunęło i też cały olej tamtędy uciekał, po odkręceniu zegaru leciało normalnie, poprostu poszedł tam gdzie ma lżej 

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

Nie zmieściłbym narzędzia, którym to robię. 😉 Ty swoim mógłbyś w tym deszczomierzu mieszać, ale tylko w górnych partiach. 🤣

A to do kibla jak robisz siku to tez go wkładasz do środka? Myślisz ze ta woda na dnie to do mycia? 😂😂

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Uziu92 napisał:

a to wszystko za ciężkie pieniądze , nasze pieniądze ,

jakie twoje pieniądze ? to co mają z budżetu za krajowe występy to cały hvj względem tego co im kluby płacą 

13 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Jeszcze z 3lata wstecz żebym się w niedzielę po kościele przed obiadem położył czy po nowy nie było, gdzie w dzień leżeć . Teraz innej opcji niema przed obiadem z 2 godzinki przespać się trzeba

na 6 do roboty to 4,30 pobudka i jak wróce to też drzemka z półtorej godziny , może jakbym spokojnie jak człowiek poszedł spać o 22 to by może tego nie było ale północ to standard

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

No to szukaj w magistrali ubytku i to dużego, pompa może coś nie tak ? U mnie jak się koło odsunęło i też cały olej tamtędy uciekał, po odkręceniu zegaru leciało normalnie, poprostu poszedł tam gdzie ma lżej 

jak nie leci przed wskaźnikiem, to znaczy że pompa nie pobiera oleju , bo zazwyczaj wskaźnik jest na pierwszej panewce lub przed nią, jak na wskaźniku jest 1bar to znaczy, że na ostatniej panewce jest zero

• Like 1
Opublikowano

To jakie u Was pola jak kilkadziesiąt litrów błoto robi?

I jak można suszę na takich glebach głosić?

U mnie gdyby spadło 50mm to na 3 klasie orkę ścierniska można by zaczynać chyba chwilę po deszczu

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

jak nie leci przed wskaźnikiem, to znaczy że pompa nie pobiera oleju , bo zazwyczaj wskaźnik jest na pierwszej panewce lub przed nią, jak na wskaźniku jest 1bar to znaczy, że na ostatniej panewce jest zero

Jesteś chyba tu jedną z nielicznych osób które to rozumieją. Nie raz pisałem że ten cały zegar oleju nie ma sensu, dużo lepiej było by zaadaptować układ znany z VW. Działanie układu opiera się na pomiarze dwóch czujników: zaniku smarowania 0,3 bara oraz czujniku ciśnienia na końcu magistrali dla diesla 1,2bar. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To jakie u Was pola jak kilkadziesiąt litrów błoto robi?

I jak można suszę na takich glebach głosić?

U mnie gdyby spadło 50mm to na 3 klasie orkę ścierniska można by zaczynać chyba chwilę po deszczu

Po nie całych 5mm miejscami już był problem bo na wierzchu się masło zrobiło i się gąsienice błotem zalepialy. Na oponie nie ujechałby wgl. Ziemia coś jak @daron64 ostatnio opisywał, bo to w sumie niedaleko już do niego. 

IMG_20220909_063713.jpg

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Jesteś chyba tu jedną z nielicznych osób które to rozumieją. Nie raz pisałem że ten cały zegar oleju nie ma sensu, dużo lepiej było by zaadaptować układ znany z VW. Działanie układu opiera się na pomiarze dwóch czujników: zaniku smarowania 0,3 bara oraz czujniku ciśnienia na końcu magistrali dla diesla 1,2bar. 

to nie jest potrzebne- w zasadzie, bo dopóki ciśnienie nie spada na gorącym silniku poniżej 2 bar, to wszystko bedzie działać, a jak spadnie - trzeba natychmiast zajrzeć

i tyle by wystarczyło, ale dla niektórych jak jest "więcej niż zero" - to jazda w pole

Ta ziemia po 3h od opadów da się radę uprawiac - też mam takie pola

10 minut deszczu i nogi się rozjeżdżają na płaskim, pół dnia później i wiatr - skała i się kurzy

Opublikowano

2 bary ? Większość silników jakie znam oscylują w granicach 0,7-1,1 na wolnych obrotach i pełnej temperaturze pracy. 

4 minuty temu, jahooo napisał:

to nie jest potrzebne- w zasadzie,

Jeśli by mrugało i wyło kontrolką sytuacja była by sygnalizowała jednoznacznie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v