Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba manewry przy Grodnie ,bo z 90 km i słychać  . Do Orzysza z 60 to często słychać ,a z Białorusi zdaje się że nigdy. Jaki to musi być huk ,burzy z 50  km nie słychać . Zachmurzenie ,wieje,sucho .

Opublikowano
daron64 napisał:

@Agrest żeby jeszcze ta byla jakoś tak w jednym miejscu, to bez chwili wahania bym to opierniczyl, ale tak to całe pole mam spieprzone. A zresztą u nas ziemia powystawiana po 40tys wisi po kilka lat.

ale. bym kupował 😃

Opublikowano
14 minut temu, DANDYS napisał:

ale. bym kupował 😃

A u nas leży. Po ile chodzi normalnie to nie powiem, bo się nie i teresowalem nigdy mocno tym tematem. Swojego mam aż za dużo jak na czas, którym dysponuje. 

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Już lepsza swoja mokra glina niż piachudry na których wiecznie sucho. 

Wiesz wszystko ma swoje plusy i minusy, ale the grass is always greener on the other side of the fence

@Agrest

No i pada

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

Marcin o to później będziesz się martwił. Idź na żywioł wtedy zobaczysz jaka to fajna sprawa 😁

I co ja później poczne , alimenty będe płacił 🤔

36 minut temu, szymon09875 napisał:

O to to, co będzie to będzie. A jak już będzie to i się rozwiązanie znajdzie ;)

Niektórzy tak z dnia na dzień bez jakichkolwiek planów całe życie przeżyją i im dobrze, więc może to i jest pomysł 🤔

Niby tak , ale lepiej mieć jakiś plan na życie 

28 minut temu, DANDYS napisał:

ale. bym kupował 😃

To tak tanio 🤔 , zanim to się zwróci ...

Opublikowano
11 minut temu, Dziad932 napisał:

I co ja później poczne , alimenty będe płacił 🤔

A co ? Planujesz się rozstać ? To lepiej od razu to zrób ... Nie rób dziewczynie nadzieji skoro ty już mówisz o płaceniu alimentów 😉

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

a tam pier**lisz Pan

Tylko pytam 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A co ? Planujesz się rozstać ? To lepiej od razu to zrób ... Nie rób dziewczynie nadzieji skoro ty już mówisz o płaceniu alimentów 😉

Nie planuje się rozstawać ... 

Opublikowano
kizak napisał:

Chyba manewry przy Grodnie ,bo z 90 km i słychać  . Do Orzysza z 60 to często słychać ,a z Białorusi zdaje się że nigdy. Jaki to musi być huk ,burzy z 50  km nie słychać . Zachmurzenie ,wieje,sucho .

Coś kręcisz. Do Grodna mam 30km w prostej linii i nie słyszę. A wiatr właśnie stamtąd.

Opublikowano

To już szybciej.

Kilka km ode mnie gość ma pokaźną plantację borówki amerykańskiej to ma takie armatki do rozganiania chmur. Z tej armatki jak pieprznie to ładnie słychać u mnie na podwórku.

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

bialorus ćwiczenia wojskowe przy granicy ma. 

podobno pod nazwą "wyzwolić Polskę "🥺

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Nic nie mów. Wczoraj skończyłem orać. Dziś ma padać i może w niedzielę. Potem już jednak zmienili prognozy i tydzień bez deszczu. Znowu uj wie jak było to rozegrać - jak dziś popada troszkę, to dobrze, że zoralem bo i tak by tylko wierzch przemoczylo i tyle z czekania, że by się mazalo. Jak wpierniczy konkretnie, to lepiej było poczekać, może troszkę.glebiej by deszcz doszedl (podjazdy pod górki to miejscami tylko podrapane). No ale tak czy siak - jutro biorę się za wymianę ośki w talerzówce. W poniedziałek robię jeden przejazd kultywator/packer/brony - żeby zarownac i zobaczyć gdzie najgorsza glina, potem drugim ciągnikiem sporbuje wciągnąć talerzówke i będziemy jeździć aż do skutku w tych miejscach. No i na koniec znowu kultywator/packer/brony. Paliwo idzie do dolu, to mozna się pobawić 😅 

Raczej tylko pokropi trochę, koło Reszla od 8 mżawka pada 

Opublikowano

Dobry dzień  🙋‍♂️

Napadało 9l w nocy i pochmurno, trzeba dzisiaj posołtysować, roboty w uj że nie wiadomo za co się brać , ale jutro też jest dzień 🤷‍♂️😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v