Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na usługach przecież moment kasę zarobisz :o

Ale to już trzeba dygać.. za dużo roboty 🤭

Opublikowano
12 minut temu, Dziad932 napisał:

A ja mam odmienne zdanie , zresztą niewyobrażam sobie ile bym musiał mieć przyczep itd , żeby robić żniwa w dwa dni

Zależy gdzie wysypujesz. Na kupę to jedna wystarczy. I tylko kursować 😉

Opublikowano
12 minut temu, danielursus3p napisał:

Ale to już trzeba dygać.. za dużo roboty 🤭

Przecież on nie chce jeździć nie wiadomo ile :o on zarobi dość jak wyjedzie do sąsiada jednego i drugiego i z 10 ha skosi. Na fajki i drobne wydatki będzie miał to starczy mu 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Szymek takie będe zakładał

Screenshot_2022-08-08-16-18-01-87.jpg

Mam tą plastelinę założoną u siebie. Jeden sezon zrobiły i musialem odwracac(a tylko z 30ha zruszyly).Nie dosc ze sie krzywo powycieraly to czubki sie połamały. Jutro wrzuce fotke jak wygladają. No ale u mnie sporo kamieni i piach wiec szybciej sie zużywają

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano

d*py film nie urywa, ale chyba @Pafnucy kiedyś tłumaczyłem fenomen tego rozsiewacza. Wapno sypkie też idzie 😂. Może nie na 10m. Ale na 4-5m(muszę potestować na jakim biegu jeździć, tu 25kg wsypane dla testu czy w ogóle idzie i czy za dużo w potwietrze nie ucieknie)  jest naprawdę równo i fajnie rozsiane 👍. Może nie napierdole jak do rcw kilka ton, ale na moje potrzeby kilka razy zasypać (pewnie z 500kg wapna wejdzie do niego) nie będzie stanowiło problemu. 

IMG_20220808_183509.jpg

Opublikowano
50 minut temu, szymon09875 napisał:

Na usługach przecież moment kasę zarobisz :o

Ta napewno Classem który u Niemca miał iść na złom ale Polaczek handlarz go sprowadził jako cud i w Polsce miał już 5 właścicieli i jest wymęczony na 250%. Napewno będzie bezawaryjny👌😁

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ta napewno Classem który u Niemca miał iść na złom ale Polaczek handlarz go sprowadził jako cud i w Polsce miał już 5 właścicieli i jest wymęczony na 250%. Napewno będzie bezawaryjny👌😁

Będzie i koniec ! Na fajki i drobne wydatki zarobi, po co mu więcej 🔥🔥

• Like 1
Opublikowano

No i dożynki. 

Magazyn pełen. Pierwszy raz, a zarzekałem się że nie ma szans zapełnić🤭

Jeszcze wiśnie posprzątać i jechać jajka w bałtyku moczyć🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

A ja mam odmienne zdanie , zresztą niewyobrażam sobie ile bym musiał mieć przyczep itd , żeby robić żniwa w dwa dni

Jedną wywrotką 4t odwożone

Wysypał na przyczepe, przyczepą na magazyn, wykipować i z powrotem na pole 

I co jakiś czas ładowarką podgarnąć 

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ile kasują za hektar czy godzine? Jaki to Claas  204?

Claas mega 202 

Za hektar 

Opublikowano
53 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przecież on nie chce jeździć nie wiadomo ile :o on zarobi dość jak wyjedzie do sąsiada jednego i drugiego i z 10 ha skosi. Na fajki i drobne wydatki będzie miał to starczy mu 

Na 10 ha to nawet na oleje i filtry nie zarobi 😉

Opublikowano

Marcin. Taki zestaw daje radę, jest jeszcze w pogotowiu d46 burty +35cm zakładki 

IMG_20220804_125404.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

Jeszcze wiśnie posprzątać i jechać jajka w bałtyku moczyć🤣

Uja pomoczysz. Wszystko zajęte na ten tydzień. Chcielim pojechać pod koniec tygodnia i ni uja pokojów nie ma. Długi weekend.

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy jedna 6t na jednej osi jeśli wszystko wokół komina. Na pole 15km od domu 2x d732 z zakładkami plus jedna 1osiowa 6t .

Ale warunek to kombajn że zbiornikiem o pojemności przyczepy, bo masz więcej czasu na wysyp w magazynie. Bizon musi sypać 3x na 1x tucano.

9 minut temu, Bananek napisał:

Uja pomoczysz. Wszystko zajęte na ten tydzień. Chcielim pojechać pod koniec tygodnia i ni uja pokojów nie ma. Długi weekend.

Wczoraj zaklepałem co chciałem.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
radekz200 napisał:

Bez przesady

Nie przesadzam. Wykonaliśmy dziś ze sto telefonów (nie, nie mamy linni produkcyjnej) i wszystko zajęte. Każdy wspomina coś o jakimś Agreście. 😉

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

O Ty siurku. Pewnie moje miejsce zająłeś. Dzwoń pytaj czy jeszcze mają pokoje.

W sumie to się zdziwiłem że jest pokój który chcę w terminie który chcę.

Może zaliczkę ktoś podszyty pod ich stronę wyłudził?🤔

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Ile za nocleg? Pokój dwójka?

800zł/4os

Opublikowano

No tak, za dobę plus śniadanie i obiad.

Przecież jadąc na urlop nie zlecę żonie gotowania i przyrządzania śniadania.

Podzwoń po pensjonatach a nie szałasach to i miejsce znajdziesz😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v