Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

bierz siewnik do kukuruszki i czekać nie będziesz. 

Nie sieję jej co roku więc raczej nie, w przyszłym roku nie będę siał bo ta z zeszłego roku i tego roku to mi starczy aż do 2024. 

9 godzin temu, superfarmer02 napisał:

🙆🙆 Za 180 bym mu to zrobił. Ile planujecie brać za usługi? 

A z 450 za hektar. 

9 godzin temu, Leszy napisał:

I teraz będzie kasa za koszenie u sąsiadów szła. Tak jak Ci mówiłem. Jeszcze ziemi dobrać aby maszyna nie stała nieużywana i będziesz bambrem na starość. 😜 

Czy ja wiem, w końcu mam święty spokój a czy dobierać... Średnio mi się chce. 

9 godzin temu, witejus napisał:

To i kobita może się pojawi.

Oby nie...

29 minut temu, slawek74 napisał:

a moim to tak jak powinno jak ktoś chce na zawołanie i specjalnie tracić czas na dojazd do ''pierdka ''

ile dwa rzędy 🤔

Uj a nie specjalny dojazd, 200m dalej miał ze 4ha swojego i też kosił. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6465 napisał:

Ja 2 planuje. W sumie to ja mam tylko 10ha pod zboże, to nie poszaleje.

W gospodarze co siejeta żyto hybrydowe, czy ono wymagania ma większe jak pszenżyto, mniejsze, czy podobne?

To samo co pszenżyto tylko odmianę dobrać w tym roku miałem initiatora z KWS, bez skracania obornik jesień i 200 saletrosanu wiosna 5200 na 6 kl 

AI jeszcze el wita w oprysku poszła 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ale żeby tak od psów?🤔 wiem ze macie rodziny w policji i takie pytanie, czy zdazylo Wam sie odnosic do nich w ten sposob?tzn uzywając tego słowa?

Ja ze szwagra często tak żartuje, on się śmieje i się nie obraża. On zresztą też. Jak przyjedzie i mój psiak na niego szczęka to mówi że nie chce konkurencji na podwórku😁

1 minutę temu, Łolek napisał:

To samo co pszenżyto tylko odmianę dobrać w tym roku miałem initiatora z KWS, bez skracania obornik jesień i 200 saletrosanu wiosna 5200 na 6 kl 

O kurde to ładnie dało. Ile jednostek na ha i jaka waga jednostki?

Opublikowano
hubertb napisał:

Tak czytam i uwierzyć nie mogę gdzie te rekiny handlu? Pieter kupił na spółkę kombajn za 8 tys daje to w tym roku równowartość pięciu ton z kawałkiem, czyli trzy lata nic nie robienia. A co najlepszej wszyscy gratulują. 

@Chłoporobotnik życzę udanego sezonu i bezawaryjnej pracy nowego nabytku

No tu masz rację. Ale w wieku Pjotera też taki byłem. Celem było kupno własnego kombajnu. Na szczęście już mi dawno przeszło. 😉

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Ja ze szwagra często tak żartuje, on się śmieje i się nie obraża. On zresztą też. Jak przyjedzie i mój psiak na niego szczęka to mówi że nie chce konkurencji na podwórku😁

Bo trzeba miec dystans do tego co sie robi. Szwagier widac wporzadku gosc👍

20 minut temu, Łolek napisał:

Ale macie pomysły 🙆‍♂️

Nigdy nikogo nie wyzywałem od psów 

@Belaruss820wszyscy po nich jadą, a pomyśl gdyby ich nie było, to wtedy co 🤔

Zasłużenie. Kto jest przeciwko pisowi to tez jest w większości przeciwko policji,bo oni to takie sługusy Kaczyńskiego. Ale nie temat o polityce. W USA jest policja i co z tego?

Jak to zwykle na stacje przyjezdzają sie tankować. I zajechali nieoznakowaną bmw. Mlode jakieś. Tankują na flotę i cos zażartowałem ze ja tu jestem wyzej rangą(ze na stacji bo dzieki mnie on pozniej moze miec problem z rozliczeniem.sie z paliwa) to zaczal cos cwaniakowac. Wystarczylo ze bym zmienil mu numery przy flocie to by sie musial tlumaczyc na komendzie czemu tankuje inny pojazd niz przypisany do karty. Wielu jest wporzadku,ale.trafiają sie tacy co ewidentnie wujek.zalatwil.robote i pokazuje jaki to z niego szeryf.

• Like 3
Opublikowano
28 minut temu, Łolek napisał:

Ale macie pomysły 🙆‍♂️

Nigdy nikogo nie wyzywałem od psów 

@Belaruss820

powiem ci że i ja za pierwszym razem tak samo jak chłopaki przeczytałem/zrozumiałem twój post

28 minut temu, galan99 napisał:

Dać pozwolenie każdemu na broń i nie TRZEBA POLICJI .

i za miesiąc Polaków będzie 30 milionów, nie więcej

Opublikowano

najwięcej to by się katolickie emeryty pod kościołem wystrzelali 🤣

Opublikowano

noży w każdej chałupie po kilkadziesiąt ,i na każdym weselu też ,i jakoś nikt się nie morduje . Siekier też u każdego po kilka ,i jakoś sąsiedzi nie wyżynają się . Tu nie chodzi o broń ,tylko co pod kopułą . On może mieć przy sobie cały arsenał ,a załatwią drzwi od stodoły 

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Takie 6-7 t zajęło by myślę 40-55 min więc max 200 

Jaki to jest model tej laverdy? Większe toto od bizona? 🤔

Opublikowano
szymon09875 napisał:

@DANDYS reszta hondii zważona, wyszło 5.2 z hektara 

to chyba dobrze? wody pewnie brak

Belaruss820 napisał:

@DANDYS kumpel uzywa wszystkiego z RR Customs. Dzisiaj odbieram passata to pokaze efekty jego.pracy

a wiem nawet co to, na fb mam ich polubione 🤣

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

cena mąki kiedyś czytałem to 5% ceny chleba taki wpływ energia i praca największy wpływ na cenę chleba

Piekarz z twojego rejonu llu powiedział mi kiedyś że najmniej w chlebie jest chleba. Policz koszty dostawy energii itd. mówi. Zobacz że czasami z 30 chlebami jaki kawał drogi jadą.

Bezchmurnie i ciepło. 5 zbiorników pszenicy zdjęte teraz jechać ukopać ziemniaków i znowu do koszenia zboża

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

a nie pomyślałęś że ma swoje sprawy ważniejsze niż Twoje zboże 🤔

To nie moje. Teraz to już się wypchać mogą. Najpierw do ludzi, potem te parę hektarów swojego. Znamy ten ból i trzeba innym pomagać a nie unosić się jak bamber. Kto tego nie zna to nie zrozumie i tyle.

Opublikowano
30 minut temu, TheraRolnik napisał:

Paczta na to 🙉

IMG_20220802_152757.jpg

Jak ty z tego ciągnika wychodzisz? 🙆

5 minut temu, sadownik12 napisał:

Jaki to jest model tej laverdy? Większe toto od bizona? 🤔

M84 gabarytowo takie większe pół bizona a wydajnościowo to ¾. Porównania takiego że kosilismy przez wiedzę nie miałem ale z tego co ludzie mówią to jak ja kosze np. 1⁴⁰ to bizon by to scioł w 1¹⁵-²⁰ 

5 minut temu, DANDYS napisał:

Ale. Fajna robótka dziś 😁

IMG_20220804_082247.jpg

Żeby tobie puszka nie wyebaa 

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie moje. Teraz to już się wypchać mogą. Najpierw do ludzi, potem te parę hektarów swojego. Znamy ten ból i trzeba innym pomagać a nie unosić się jak bamber. Kto tego nie zna to nie zrozumie i tyle.

Nie nie dokońca, jak masz kombajn dla siebie a na usługach dorabiasz na utrzymanie go to najpierw tniesz swoje a potem na usługi żeby jak coś ebnie nie zostać ze swoim zbożem na pniu. Inaczej jak jesteś nastawiony na usługi to wiadomo że najpierw do ludzi 

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

Tomek 2 jednostki w sumie gdzieś +- 70kg na ha 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v