Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał: Kolega na z 15 ton grochu  bo już wymłócil  Był SMS z Polmleku?

nie boisz się 🤔

Pafnucy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

jedziem do Rycha

:ph34r:

że w kominiarkach 🤔🙊

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, livebird napisał:

Witam panowie jest tu jakiś myśliwy? Od kiedy można strzelać do jelenia byka pod koniec sierpnia juz czy pozniej? Bo nie wiem czy grodzić  kukurydze czy nie bo sie ch*j przypierdolił już

Jeśli w polach i bez świadków to cały rok jest sezon.

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, radekz200 napisał: Nie raz to już nawet bym chciał być w podeszłym wieku po 50 tce 😛 wtedy to już w życiu nie wiele potrzeba, a tak człowiek młody i ma jeszcze tyle marzeń do spełnienia  Był SMS z Polmleku? Nie wiem jak to jest, ale będąc po 40tce nie śpieszno mi do 50tki🤣

jak by zaprosił i co postawił można by było być i po ''setce'' 😉😁

Opublikowano

🏍️

1 minutę temu, slawek74 napisał:

w kominiarkach

Opublikowano

A dej spokój, pewnie w złotych kieliszkach trza by było pić. Nie wiem czy bym umiał🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ostatnio nie. 

Kupuj 

Widziałem że stoi, zajezdzalem podpytac czy nie ma tej oski. I tak mówił extra sprzęt w dobrej kondycji. Felgi to widać oryginał, maska po polerce, korpus raczej też oryginał, ciekawe co w środku.  

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pisał że już ma mf na podmianę. 

Ale nie na teraz panie 

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

U mnie serwis codzienny na wieczór po koszeniu. Łożyska napinaczy i takie bzdety mam pod ręką to w razie co wymiana, no ale deutz mnie zaskoczył swoją niedostępnoscia części. Nie postawię na tę markę więcej. Co massey to massey. Memory five beki agro i wszystko jest, a w tym chujstwie... Niemiec ch*ja warty był jest i będzie i taka prawda panocki. A wy dalij wierzta w te niemieckie gunwa.

Rysiu ,wstań wreszcie i poczytaj  ,taka wiadomośc😉 .     [do swego starego fiata też części szukałem ,mało brakło a by z używki z francji bym ściągał ,poczytj po ogłoszeniach z używkami . Ludzie mają dojścia i układy do zagranicznych szrotów i za połowę ceny nowego ,załatwią ]

Opublikowano
Agrest napisał:

A dej spokój, pewnie w złotych kieliszkach trza by było pić. Nie wiem czy bym umiał🤭

i w kasku bo żyrandol 🤪

Opublikowano
58 minut temu, 6465 napisał:

@Dziad932 weź no zawołaj tych kolegów co cię uświadamiali że teraz to wszystkie części do zachodnich maszyn w sklepie na półce leżą a najpuzniej na drugi dzień kurier przywiezie. Niech znajdą Danielowi ośkę do deutza.

No tak po prawdzie, to poza tym wałem to w pobliskim sklepie jest praktycznie wszystko od ręki. Nie wiem, ale podejrzewam że i do bizona byłby problem kupić ten wał. 

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Rysiu ,wstań wreszcie i poczytaj  ,taka wiadomośc😉 .     [do swego starego fiata też części szukałem ,mało brakło a by z używki z francji bym ściągał ,poczytj po ogłoszeniach z używkami . Ludzie mają dojścia i układy do zagranicznych szrotów i za połowę ceny nowego ,załatwią ]

Tokarz lepi już ze starego. Ma zwymiarować i dorobić drugi na zapas.

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Widziałem że stoi, zajezdzalem podpytac czy nie ma tej oski. I tak mówił extra sprzęt w dobrej kondycji. Felgi to widać oryginał, maska po polerce, korpus raczej też oryginał, ciekawe co w środku.  

Ale nie na teraz panie 

Może i drugi raz się uda kupić u Pana Stasia ciągnik co będzie się dobrze sprawował 

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

Dla mnie ziarnko ważniejsze. Jak ziarno na magazynie to już żniwa skończone. Myślałem, że więcej wody dało, w deszczomierzu 8 litrów. Ale na dziś pokazywali na cały dzień. Może w środę by sprasował jakby obwiało i można brać się za siew poplonu. W tym roku stawiam na gotową mieszankę poplonową. Im więcej strączkowych tym lepiej.

Grudzień czy styczeń?

masz najtańsze w Białobrzegach. 

2 zł za kg wyki z lubinen to chyba fest cena. 

Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał:

U mnie moda na nh nie wiem czy dobre są czy jeden kupił to i drugi też 

Ja nie miałem. W okolicy bliskiej parę tx, jeden nowy tc i ze dwa nowe cx ale to już trochę dalej. 

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

którego każdy się boi jest prostszy i w budowie i elektronice jak jd

Akurat elektronika używana w MF to gówno jakich mało. JD i MF mści się na europejskich warunkach, imperialne rozmiary pasowania to nie są dla nas. Wszystkie marki mają w swojej ofercie kombajny bardzo udane i te które należy szerokim łukiem omijać np. ze względu na silnik.

Opublikowano

22 lata tnę deutzami i nigdy mi się nic takiego nie stało 

Smarowales te łożysko chociaż ? 🙊 

Pisałeś ostatnio że kombajnista jest pan i władca , życie szybko usadzi takich jak 2 dni w smarach i plewach posiedzi

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v