Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HF86 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ciekawe czy to pokłosie katastrofy w Czarnobylu (1986) 😉 I te zalecenia siedzenia w domu. 😉

Ciekawe czy to pokłosie katastrofy w Czarnobylu (1986) 😉 I te zalecenia siedzenia w domu. 😉

ja się w 86 narodziłem i potem wszyscy takiego fajnego jak ja zachocieli 🤭

nie każdemu wyszło ale dużo próbowało 🤣

1986 rok katastrof. Czarnobyl, narodziny HF86.... 😉

• Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

36 minut temu, Pafnucy napisał:

ale co marketowe ma?

z ilu zespawany?

Nie zapytasz za ile? 😛

po co pytać 🤔 sam powiesz 😛🤭

Strongman napisał:

Ja tez bym połapał tak karpie z gruntu i wypił czteropak królewskiego.

Jutro ma padać.

ryby to i owszem ale reszta 🤮

10-12* w nocy 🤦‍♂️ przepraszam napewno mamy lipiec 🤔

Opublikowano

Ja lekko młodszy od Was o rok- dwa, szczerze się przyznaję że coraz ciężej się człowiek podnosi z wyrka, dużo młodsi koledzy się śmieją ze mnie  ale ja po nich też już widzę że siadają. Ja o 5.40 już po obrządkach bo teraz to z żonką wstaję, ona się szykuje do pracy a ja do rogaczy i później z dzieciakami siedzę.

Opublikowano

Gustaw. Ważne jest nastawienie. Ja po czterdziestce i naprzykkadcwe wtorki wstaje 3³⁰ nie myślę czy mi się chce czy nie tylko chyc z wyrka i do roboty.

Opublikowano

A największą motywacja to wypłata. Jak jest ciut mniejsza to i mniej chęci do wstawania. Jak wpadają premie, jak w tym miesiącu to i chęci do pracy dużo więcej. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Gustaw. Ważne jest nastawienie. Ja po czterdziestce i naprzykkadcwe wtorki wstaje 3³⁰ nie myślę czy mi się chce czy nie tylko chyc z wyrka i do roboty.

Tomek do roboty czy do pracy 🤔😉

Do roboty ściągasz spodnie, a do pracy zawijasz rękawy 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Ja pierdzielę, myślałem, że jak rano wstanę to będę jak nowy i wezmę się za łobornik. Tymczasem ja czuję się jak ten łobornik. Musi do lekarza podjadę.

Ja wczoraj byłem, antybiotyk dostałem i już lepiej.w miarę Młoda pani doktor powiedziała że jestem gorący, niewiem co mam myśleć o tym 🤔

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Tomek do roboty czy do pracy 🤔😉

Do roboty ściągasz spodnie, a do pracy zawijasz rękawy 

Do pracy zawijasz rękawy, do roboty ściągasz...... 

Skórkę. 😉 

Przed chwilą, marulekk napisał:

Ja wczoraj byłem, antybiotyk dostałem i już lepiej.w miarę Młoda pani doktor powiedziała że jestem gorący, niewiem co mam myśleć o tym 🤔

Tzn, że w krematorium będziesz czuł się jak u siebie. 😉 

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

Ja pierdzielę, myślałem, że jak rano wstanę to będę jak nowy i wezmę się za łobornik. Tymczasem ja czuję się jak ten łobornik. Musi do lekarza podjadę.

jedz I nie czekaj. zwolnienie do końca miesiąca może dostaniesz to I po zniwach wrócisz 🤭

też dzisiaj akcja kryptonim Neptun .

trochę zaległości przez chorowanie się narobilo q cieluny czekają aż do mnie przyjadą 🤑

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, HF86 napisał:

jedz I nie czekaj. zwolnienie do końca miesiąca może dostaniesz to I po zniwach wrócisz 🤭

Czemu tylko tyle zwolnienia? 😒 A kto roztrwoni @radekz200 podatki w tym czasie? 

A, jedź do @kizak on ma cielaka na sprzedanie. Wczoraj wystawił. 😉 Mi trochę daleko po jednego jechać. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
HF86 napisał:

zwolnienie do końca miesiąca może dostaniesz to I po zniwach wrócisz 🤭

Ja i tak dopiero w czwartek do pracy mam. Dlatego był plan obornik na te dwa dni.

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

Jak na ciężarówkach jeździłem też  o 3.30 wstawałem, fizycznie się człowiek nie napracował ale w głowie się gotuje po całym dniu .

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Ja i tak dopiero w czwartek do pracy mam. Dlatego był plan obornik na te dwa dni.

to jak z radkowych podatków to śmiało 4 tygodnie ,a potem jeszcze z tydzień 🤣

Kizak odkąd cieluna wystawił to chiba nawet na af nie zagląda aby zasięgu nie stracić jak by jakiś klijent dzwonił, 😄

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Tak jak i tutaj nie moje. Tyle co klomby porobiłem, i wiatrak co tam w oddali stoi 

20210705_164700.jpg

Ja to tylko mam liście, gałązki z przycinania zutylizować i ewentualnie trawę kosić. Reszta mnie nie obchodzi. Ale będzie kiedyś roboty żeby to doprowadzić do "stanu pierwotnego"... 

7mm za noc, w lipcu już 60mm.

Opublikowano
23 minuty temu, Leszy napisał:

tylko sprzętu tak samo nie psuj... ;d 

Jakieś gluty się w zbiorniku zrobiły i kranik zapychalo, przez to godzina dłużej zeszła conajmniej... Ja już nie wiem jak to paliwo lać żeby było dobrze. 

Opublikowano
HF86 napisał:

Kizak odkąd cieluna wystawił to chiba nawet na af nie zagląda aby zasięgu nie stracić jak by jakiś klijent dzwonił, 😄

Na drzewie siedzi bo w słuchawce "tracę cie, tracę cie....." 😉

Chłoporobotnik napisał:

Ja to tylko mam liście, gałązki z przycinania zutylizować i ewentualnie trawę kosić. Reszta mnie nie obchodzi. Ale będzie kiedyś roboty żeby to doprowadzić do "stanu pierwotnego"... 

To pokaż ten ogródek.

szymon09875 napisał:

23 minuty temu, Leszy napisał:

tylko sprzętu tak samo nie psuj... ;d 

Jakieś gluty się w zbiorniku zrobiły i kranik zapychalo, przez to godzina dłużej zeszła conajmniej... Ja już nie wiem jak to paliwo lać żeby było dobrze. 

Przez podpaskę. Ponoć pomaga wypalenie zbiornika. Ale koniecznie nagraj filmik z tej procedury. 😉

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Reszta mnie nie obchodzi. Ale będzie kiedyś roboty żeby to doprowadzić do "stanu pierwotnego"... 

Opieka nad roślinami i ich przycinanie to jedna z największych przyjemności. Niektóre przycinam jak te ze zdjęcia już od 15roku życia. 

IMG_0232.JPG

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Opieka nad roślinami i ich przycinanie to jedna z największych przyjemności. Niektóre przycinam jak te ze zdjęcia już od 15roku życia. 

IMG_0232.JPG

Dla mnie by to mogło nie istnieć. Lepiej poleżeć albo co innego robić. Dla mnie to tylko coś takiego co nie wymaga jakiejkolwiek pielęgnacji. Tak jak 2 lipy i akacja. Z 3 razy w roku tylko siatki ściągnąć i trawę wokół nich wyciąć. Albo amorfy. Gdyby były posadzone jeszcze z metr dalej od płotu to już zero jakiejkolwiek roboty. Albo krokusy i przegorzany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v