Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie w okolicy to niedostepny towar cukier. Nigdzie nie ma, dziś kilkanaście sklepów odwiedziłem, żeby kupić 3kg, większe ilości nie wchodzą w grę. Cukrownia Krasnystaw rzut beretem od mojego domu, ale pod latarnią widać najciemniej. Nie ma cukru, nie ma węgla - do czego ten kraj dąży ?

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

U mnie w okolicy to niedostepny towar cukier. Nigdzie nie ma, dziś kilkanaście sklepów odwiedziłem, żeby kupić 3kg, większe ilości nie wchodzą w grę. Cukrownia Krasnystaw rzut beretem od mojego domu, ale pod latarnią widać najciemniej. Nie ma cukru, nie ma węgla - do czego ten kraj dąży ?

Dlatego kupiłbym już, czymś zakarmić na zimę trzeba, a cały czas drożeje.

Opublikowano

Ten kacap co bielyje rozy śpiewał nie żyje 🙆‍♂️

1 minutę temu, jahooo napisał:

Po co produkować, przywiezie się 

Opublikowano

To gitara, trzeba kupić najtańszy i wsio. Takie cuda poddawałem dzisiaj. 

IMG_20220624_220821.jpg

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

Poleci któryś rotacyjną minimum taka 185?

stara,nowa, polska,zagraniczna,budzetowa,droga,umiesz spawac ,pola rowne,dziki grasuja,laki daleko czy blisko. ???? temat rzeka...

w nowych roznica w cenie jest prawie dwukrotna..

u nas na ekologicznych lakach to nie za bardzo jest co kosic- ledwo 2,5 tony z hektara, na gorszych,nie nawozonych od 30 lat to i 1 t nie ma.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

stara,nowa, polska,zagraniczna,budzetowa,droga,umiesz spawac ,pola rowne,dziki grasuja,laki daleko czy blisko. ???? temat rzeka...

w nowych roznica w cenie jest prawie dwukrotna..

u nas na ekologicznych lakach to nie za bardzo jest co kosic- ledwo 2,5 tony z hektara, na gorszych,nie nawozonych od 30 lat to i 1 t nie ma.

Sucho się zrobiło. Buraki w ogródku już siadły, ziemniaki też zaczynają. Szkoda mi pszenicy, bo nalewa ziarno i d*pa- zero wilgoci. Pocieszające jest to, że zdrowa to może dłużej wytrzyma tą Saharę. Jęczmieniowi ozimemu to już obojętne i tak dojrzewa, tylko strasznie nie równo.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Bo ludzie sami się oszukują, 

Marek zainteresowanie jakieś jest tym towarem co wystawiłeś ? Bo też mam a skup już nie przyjmuje 

2 godziny temu, PRIMO napisał:

A tak. 😁

16561462111834864229110940179422.jpg

To kurnik 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Marek zainteresowanie jakieś jest tym towarem co wystawiłeś ? Bo też mam a skup już nie przyjmuje 

To kurnik 🤔

Nawet jednego telefonu 

Opublikowano

sadownik-u was tez ziemie ciezkie ?? 

na razie zle nie jest,przy koszeniu jeszcze tragicznie sie nie kurzy, wilgoc w ziemi jesr-ziemniaki podsypywalem to wilgotna ziema sie wywala,ale pare dni takich i wyschnie.

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Cywilizacja dotarła na moją zapomnianą wieś 

Kopią pod światłowód .

IMG_20220625_104926.jpg

u nas wieszaja na slupach, w ziemi dawno kopali tylko nikogo nie podlaczyli.

3 godziny temu, slawek74 napisał:

nie znasz mnie ani moich umiejętności i zainteresowań 😁🙋‍♂️

to dawaj pare przykladow 😂

3 godziny temu, Baks00 napisał:

Równie dobrze może to być dla nie których porażka,a nie sukces

biorac pod uwage liczbe rozwodow to na pewno sukces- jak tak popatrze w kolo co sie dzieje z malzenstwami w okolicy ..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

sadownik-u was tez ziemie ciezkie ?? 

na razie zle nie jest,przy koszeniu jeszcze tragicznie sie nie kurzy, wilgoc w ziemi jesr-ziemniaki podsypywalem to wilgotna ziema sie wywala,ale pare dni takich i wyschnie.

u nas wieszaja na slupach, w ziemi dawno kopali tylko nikogo nie podlaczyli.

to dawaj pare przykladow 😂

biorac pod uwage liczbe rozwodow to na pewno sukces- jak tak popatrze w kolo co sie dzieje z malzenstwami w okolicy ..

Na słupach też ale tu muszą kilometr kopać dalej bo jest przerwa  z linią energetyczną do innej wsi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Może bliżej jesieni dobijemy targu jak Ci tak C-360 nie pasuje...

Może być. Jak sianko w ogrodzie doschnie to sipme do niej podczepie i w kosteczki zwiąże. 

Opublikowano

A weż tego wiraxa  ,każda częśc razy dwa  podług 165 ,i najlepiej tylko od producenta ,bo inaczej albo nie dokupisz ,albo się naszukasz a i tak nie pasuje .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v