Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Dużo cudów rozmaitych było nawet ten najbardziej opisany i nie tak dawno ze wszyscy zmokli podczas ulewy ileś tam tysięcy ludzi i w jednej chwili wyschli.Na tej łance w portugari ze 100lat temu co matka boża się ukazywała dziewczynkom.

Ale tez ile rozmaitych kul ze ktoś nie chodził i wstał i zaczął chodzić chyba w czestochowie one wiszą.

Wmawiaj sobie tak dalej.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

E tam dzień jakoś zleciał i niech chociaż ze dwóch smarków się tematem zainteresuje to już na plus bo może kiedyś będą pszczelarzyc 

Jakoś tego za bardzo nie widać, większość to ludzie 50+, średnia wieku to pewnie z 75 lat u nas. Najstarszy członek koła (114 członków) ma 94 lata. Sporo takich po 80. Większość sama przyznaje, że po nich nie zajmie się tym nikt.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Dużo cudów rozmaitych było nawet ten najbardziej opisany i nie tak dawno ze wszyscy zmokli podczas ulewy ileś tam tysięcy ludzi i w jednej chwili wyschli.Na tej łance w portugari ze 100lat temu co matka boża się ukazywała dziewczynkom.

Ale tez ile rozmaitych kul ze ktoś nie chodził i wstał i zaczął chodzić chyba w czestochowie one wiszą.

Ta, albo że parkingi już dwa lata przed cudem dla pielgrzymów zaczęli budować 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

I to prawdziwi. Temu jednemu to zawsze coś nie ma rękę ale karma wraca i chłop 3 lata przed emerytura na taśmę do mleczarni poszedł bo synowie powiedzieli ze gospo to mogą co najwyżej sprzedać 😂

Głupie jakieś. Mogli się z tym obnosić i sprzedać jak już by było ich. 😜 

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale paliwo ile tańsze. Ciekawe skąd biorą? 🤔

z arabi saud . polska też około 30 % ON importuje , wczesniej z białorusi i z rosji a teraz z arabi 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Same bombardiery 😛😛

Akurat na tym zdjęciu tak. Większość to hfy 😁

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dużo tam masz tych tynków do zrobienia? 

Jedną ścianę w środku i wszystko na zewnątrz

Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał:

Głupie jakieś. Mogli się z tym obnosić i sprzedać jak już by było ich. 😜 

Im zbytnio na tym nie zależy, natrzepał ich ośmioro to przy podział może po 20 na głowę będą mieli albo i nie. Jeden tyrał bo miało być jego, drugi tyrał bo miało być jego i tak obaj w porę się obudzili 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Ludzie ogłupieli z tymi ogrodzeniami, nie daj boże będzie się palić i straż nie dojedzie. 

Mnie to też denerwuje, jak trzeba zjechać bo ciężarówka jedzie to nie ma gdzie bo płot. Kombajnem już miejscami problem przejechać.

@Rolnik1973 macie już oferty na słomę u was, mnie chłopak wczoraj namawiał żeby  nie ciąć i daje po 50zł sam beluje, belki oczywiście spore dobite fest.

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Akurat na tym zdjęciu tak. Większość to hfy 😁

Jedną ścianę w środku i wszystko na zewnątrz

Którą kategorie byś chciał? Pierwszą po jakie 40zl możem machnąć 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Mnie to też denerwuje, jak trzeba zjechać bo ciężarówka jedzie to nie ma gdzie bo płot. Kombajnem już miejscami problem przejechać.

@Rolnik1973 macie już oferty na słomę u was, mnie chłopak wczoraj namawiał żeby  nie ciąć i daje po 50zł sam beluje, belki oczywiście spore dobite fest.

a zalezy czym prasuje , jak zwyklą sipmą to warto a jak wpadnie pasową srednicy 160 cm to ta jedna a sipmy 3 belki i wtedy wyjdzie 100 zl za tone słomy albo i mniej 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

Nie w sumie 8 tys chciał za hektar zboża na polu. Liczył że pszenica mu da 5ton z ha i do tego 1500zł słoma. 

Możliwe. Jeśli pszenica będzie w tym roku sypać tak jak wygląda to jesienią będzie posiane połowę mniej niż zakładałem.

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

Nie w sumie 8 tys chciał za hektar zboża na polu. Liczył że pszenica mu da 5ton z ha i do tego 1500zł słoma. 

Nie wiesz jakie są stawki za postawienie płotu z bloczka za metr? 😛 bo chyba trochę za duzo się zgodziłem…. 

Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

a zalezy czym prasuje , jak zwyklą sipmą to warto a jak wpadnie pasową srednicy 160 cm to ta jedna a sipmy 3 belki i wtedy wyjdzie 100 zl za tone słomy albo i mniej 

Konkretną prasa fender, także pewnie ze 3 sipmy wejdzie jak piszesz.

U was też takie niebo mleczne🤔?

https://www.facebook.com/1483836255179726/posts/pfbid0rWY3uJ4ffzRkmCM315x1ZLKZtqM6XBbZYCmVhUNfPF5UPcbY1avJJbAVF4S4VRj4l/

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem, ostatnio słyszałem stawkę za metr ogrodu to mi włosy na klacie wyprostowało. 15zł za metr trawy. 

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Możliwe. Jeśli pszenica będzie w tym roku sypać tak jak wygląda to jesienią będzie posiane połowę mniej niż zakładałem.

Czyli będziesz siał 15arów? To nie wiem czy by mi się chciało bawić dla niecałej tony pszenicy. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie wiem, ostatnio słyszałem stawkę za metr ogrodu to mi włosy na klacie wyprostowało. 15zł za metr trawy. 

Szwagier ostatnio pytał o kostkę majstra...to 60m2 kostki w tym opaska wokoło domu 20m² taras i dwa stopnie schodów przed wejściem, za samą robotę 15tys.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Czyli będziesz siał 15arów? To nie wiem czy by mi się chciało bawić dla niecałej tony pszenicy. 

A co za problem? A może i jeszcze mniej bo tylko po warzywach i części ziemniaków, nie wiem jeszcze. W pierwszym roku miałem 15a owsa, 20a mieszanki, 20a jęczmienia i 20a pszenicy. To dopiero był odlot. Ale to były czasy bezproblemowego dorwania kombajnu. Pewnie bym dalej podobnie siał ale zmniejszyłem ilość królików no i KR się zlikwidowało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v