Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic dobrego nie poszło do tego przodu. Nic.

Od Adama i Ewy związek kobiety i mężczyzny jest rzeczą po prostu naturalną, Ty jako konserwatysta z jakimiś nowomodnymi i postępowymi zrachowaniami tu wychodzisz. 

Opublikowano

Mam małą zagwozdkę. 🤔😩

Czy te filtry sekcyjne można instalować w pozycji odwróconej to jest kubkiem do góry?

20220602_121147.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertb napisał:

Od Adama i Ewy związek kobiety i mężczyzny jest rzeczą po prostu naturalną, Ty jako konserwatysta z jakimiś nowomodnymi i postępowymi zrachowaniami tu wychodzisz. 

Panie, wiesz pan ile było starych kawalerów i starych panien za czasów młodości naszych dziadków i pradziadków? Pewnie niewiele mniej niż teraz. A czy taki konserwatysta to też nie w każdej kwestii. Mnie nie rusza robota w niedzielę, nie jestem osobą wierzącą, kwestia eutanazji czy aborcji nie robi na mnie żadnego wrażenia. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Panie, wiesz pan ile było starych kawalerów i starych panien za czasów młodości naszych dziadków i pradziadków?

Cały uj gdyż małżeństwa były kojarzone. Czyli twoi rodzice decydowali za Ciebie i miałeś tyle do gadania co żyd za okupacji.

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Uwierz mi że jak przychodzą to są bez pracy i bez własnego zdania. Po podpisaniu cyrografu sytuacja ulega diametralnej zmianie, nie jeden się już zdziwił robiąc wielkie oczy. 

Dokładnie, dlatego lepiej brać od razu charakterną, stare przysłowie pszczół mówi, nie chcesz żeby kobita ci zgrubiała, weź sobie od razu grubą.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Cały uj gdyż małżeństwa były kojarzone. Czyli twoi rodzice decydowali za Ciebie i miałeś tyle do gadania co żyd za okupacji.

Nie do końca. Było takich i to sporo u nas. Wiem o przynajmniej 10 takich osobach urodzonych na początku XX wieku. 

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Mam małą zagwozdkę. 🤔😩

Czy te filtry sekcyjne można instalować w pozycji odwróconej to jest kubkiem do góry?

20220602_121147.jpg

Jak musisz to zamontuj ale powinien być zamontowany odstojnikiem w dół. Filtrować będzie tylko syf będzie cały czas bełtany i to niezbyt dobrze. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie do końca. Było takich i to sporo u nas. Wiem o przynajmniej 10 takich osobach urodzonych na początku XX wieku. 

Podejrzewam że do tego stanu rzeczy przysłużył się wujek hitler. Na wsiach nawet osoby lekko upośledzone były kojarzone, gwarantowało to im opiekę itp. Samotność na początku wieku gwarantowała biedę i głód. Chłopów czytałeś? Jagna obskoczyła kilku, łącznie z przedstawicielem duchowieństwa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Blacha podbieracza sipmy kosztowała 20zł, teraz jeden sklep 38 drugi 50

Ropa 7,20 Oleje turnus 300, agrol 300.

Jeździj i za 15, jeszcze sam Cię najmne i na paliwo dołożę za drogę 

Ja panie Karolu w tym roku nigdzie już nie jadę , swojego trzeba pilnować . Interesu z tych usług nie ma 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Podejrzewam że do tego stanu rzeczy przysłużył się wujek hitler. Na wsiach nawet osoby lekko upośledzone były kojarzone, gwarantowało to im opiekę itp. Samotność na początku wieku gwarantowała biedę i głód. Chłopów czytałeś? Jagna obskoczyła kilku, łącznie z przedstawicielem duchowieństwa. 

Chyba na tym waszym Podkarpaciu. W latach 20-30 XX wieku u nas kojarzenie praktycznie zanikło. Jagna to akurat była zwykła k... i więcej nic. 

Opublikowano (edytowane)

A gdzie to podziewa się nasz haefik? @HF86

Czyżby na targu był po lepszej stronie świata i tak mu się spodobało, że wracać nie chce? 🤔 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jagna to akurat była zwykła k... i więcej nic. 

Po prostu miała miękkie serce i była kochliwa. 

4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Wydatki bardzo male,wymagania co do warunkow i stylu życia tez małe,wiec jakis grosz musisz mieć uzbierany.

Nie pomagasz akurat baba i pieniądze to średni duet.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja panie Karolu w tym roku nigdzie już nie jadę , swojego trzeba pilnować . Interesu z tych usług nie ma 

Jak lubisz Marcinie darmo robić to jak ma być interes 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Czyżby na targu był po lepszej stronie świata i tak mu się spodobało, że wracać nie chce? 🤔 

a gdzie ja lepiej znajde jak na swoich mazurach 😃

16541664251241159070945575333660.jpg

Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nadawała by się jakaś ale to by musiała sama przyjść, bez żadnych randek i innych pierdół, niepracująca zawodowo, bez własnego zdania. Czyli jednym słowem żadna. 

Czyli taka dla Ciebie coś  jak ,,koza"  -nakarmić, wydoić, na wieczór wydup... I spać🤭 

• Haha 2
Opublikowano
Bananek napisał:

może właśnie tam Internetu nie ma i zasięgu 😉😂😂😂😂🙊🙊🙊

Opublikowano
kris91 napisał:

Bananek napisał:

może właśnie tam Internetu nie ma i zasięgu 😉😂😂😂😂🙊🙊🙊

A jak ma być jak on telefon na korbkę ma.

Opublikowano
21 minut temu, Dziad932 napisał:

Jest jest, tylko trzeba się cenić. Zgodzone 3 przyczepy gruzu i ziemi wywieźć z podwórka za stodołę 200m za tysiaka. Rozgarnąć 3 patelnie czarnej ziemi przy domu 600 zł. Coś się zaczyna ruszać.

Aczkolwiek chyba też za mało liczę bo z miejsca się godzą

Opublikowano
32 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Piotrek,ale Ty przeciez zarabiasz i dorabiasz na gospodarce. Wydatki bardzo male,wymagania co do warunkow i stylu życia tez małe,wiec jakis grosz musisz mieć uzbierany.

A wydaje się trochę. Ostatnio moment i 1,5 koła nima. Dwie paczki, zakupy w sklepie pszczelarskim i poszło. 

27 minut temu, Desperado napisał:

No nogi musiałbyś zacząć myć, przynajmniej na początku.    :P

O kurła, to nie dla mnie 😁

Kurła somsiad dzwoni i bije na alarm, że mu odkład rabują. Trzeba coś pokombinować i 3 swoje i jeden jego gdzieś wywieźć 🤔

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

godzina koparko ładowarki w moich stronach 180zł 

U mnie też 180-200, plus dojazd. Ja nie patrzę na godziny, ogółem liczę. Jak się nie podoba to nara, robić aby pińć złoty zarobić to nie po mojemu

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v