Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich👋 słuchajcie,wczoraj pojawil sie problem w malym szatanie(ladowarce). Po odpaleniu nagle zgasla. Pozniej odpalilem,dalem gazu i chodzila ladnie,przejechalem kawalek i nagle spadla z obrotow i zgasla. Slychac ze dziwnie silnik pracował. Myslalem ze paliwo ale ponad pół zbiornika było. Moze byc wina hydrauliki? Wymienie filtry na początek tylko czy to pomoze🤔

Filtry paliwa, powietrza sprawdź. Zobacz czy syfu nie ma w zbiorniku i może blokuje dopływ paliwa

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubertb napisał:

Widzę że wszyscy się chwalą to i ja zamieszczę fotki zbyt gęstej i słabej pszenicy.

IMG_0218.JPG

IMG_0219.JPG

Dla mnie to takie coś to eleganckie a nie słabe. U mnie co rok tak wygląda.

Pokropiło tylko i nic więcej, zachmurzone. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Jak mnie nauczyli i jak obserwowałem to robię, u bambrów nauk nie pobierałem i nie mam zamiaru pobierać. Dla mnie starczy, nawet i 3t/ha wystarczą. Będzie 6 to będzie, będą 3 to też będzie, mniej się chować będzie. 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, hubertb napisał:

Toś opisał. 

Nie wiem jak.to.opisać😀 silnik nie pracował rowno tylko tak jakby przerywał.

22 minuty temu, jahooo napisał:

Silnik będzie dziwnie pracował jak filtr paliwa zapchany, za mało paliwa (coś przytkane w układzie) albo się zapowietrza

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Filtry paliwa, powietrza sprawdź. Zobacz czy syfu nie ma w zbiorniku i może blokuje dopływ paliwa

Moze dostane.od reki te filtry. Czyscilem ostatnio filtr powietrza to sadzą zapchany był.

5 minut temu, hubertb napisał:

Zależy do czego porównywać, u sąsiada

Ale to stary chłop i chyba sieje siłą przyzwyczajenia 

IMG_0224.JPG

Tez mam taki herbapol u siebie na niektórych dzialkach,ale.to.owocuje później $$$

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tez mam taki herbapol u siebie na niektórych dzialkach,ale.to.owocuje później $$$

Tam jest chaber bławatek i rumian w takich ilościach że słabo odżywiona pszenica jest dodatkiem. 

Opublikowano (edytowane)

Tak mi się wczoraj w łąkę wjebali a zasypują u sąsiada 

Zrobili se plac manewrowy k**wa mać, myślałem że ich ubije 

IMG_20220523_143718.jpg

IMG_20220523_143734.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak mnie nauczyli i jak obserwowałem to robię, u bambrów nauk nie pobierałem i nie mam zamiaru pobierać.

Miałem inne przykłady mój dziadek uwielbiał innowacje i nie stał w miejscu lubił najnowsze trendy. Ojciec uprawiał jako dodatek do pracy etatowej, jednak z matematyczną dokładnością. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Tam jest chaber bławatek i rumian w takich ilościach że słabo odżywiona pszenica jest dodatkiem. 

U mnie w pszenzycie na jednej dzialce tak mam, ale tam mokro zawsze na wiosne to sieje jesienią jak sucho i z glowy. Ale ukosze dwa zbiorniki bizona,bydło zje

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Tak mi się wczoraj w łąkę wjebali, a zasypują u sąsiada 

IMG_20220523_143718.jpg

To teraz do sąsiada po zadośćuczynienie. 

A u mnie tak się "wjebali":

IMG_0217.JPG

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie w pszenzycie na jednej dzialce tak mam, ale tam mokro zawsze na wiosne to sieje jesienią jak sucho i z glowy. Ale ukosze dwa zbiorniki bizona,bydło zje

Chyba raz w życiu miałem jakieś jare zboże. Nawet nie wiem jak z taką rośliną się obchodzić. 

Opublikowano

od

hubertb napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

Tak mi się wczoraj w łąkę wjebali, a zasypują u sąsiada 

To teraz do sąsiada po zadośćuczynienie. 

A u mnie tak się "wjebali":

jak na lewo jeszcze sprzedawali yo ładny piniądz można wyrwać 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Miałem inne przykłady mój dziadek uwielbiał innowacje i nie stał w miejscu lubił najnowsze trendy. Ojciec uprawiał jako dodatek do pracy etatowej, jednak z matematyczną dokładnością. 

Ja nie znoszę dokładności, zwłaszcza takiej jaką uwielbia ojciec. Ma w miarę dobrze wyglądać, być zrobione ale bez przesady. Jak wyglądało ustawianie siewnika za dziadka? Kartka z rozpiską, ile mniej więcej leci, pszenica "gruba", "chuda", żyto to samo, no i ustawianie skali. Na 2,0, na 2,2, czasem na 2,4. A liczenie jakichś sztuk na metr to ja perdolę. Mi ile urośnie tyle będzie, nie mam parcia na szkło aby więcej i więcej.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

jak na lewo jeszcze sprzedawali yo ładny piniądz można wyrwać 🤭

2800zł za ar. 

@Łolek To tylko się cieszyć, odświeżenie łąki za darmochę. 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak wyglądało ustawianie siewnika za dziadka?

Jak siał "swoje" to po tryjerze, mniej więcej 210kg/ha jak kwalifikat to trzymał się wyznacznika z kartki. Siewnik zwykle brany na usługę(poznaniak) chyba że jakieś zboże głupie pod tytułem mieszanka to konnym. Na prawdę u mnie nie było nigdy gospodarki na oko.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

2800zł za ar. 

@Łolek To tylko się cieszyć, odświeżenie łąki za darmochę. 

No trawy zgniecionej trochę szkoda bo tam ze 4 lata jak odnawiałem, ale sąsiad dobry chłop i kierownik podszedł do sprawy tak normalnie to nie ma sensu awantury robić 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

Marek, o parę kulek trawy się wkurzasz. Mnie w tamtym roku zwyzywali, że miałem ból o jazdę po moim zbożu. Tu nie wolno dbać o swoje.

Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

IMG_20220523_143718.jpg

IMG_20220523_143734.jpg

To co tam robili że tak zryli łąkę?

Opublikowano (edytowane)

@PRIMOtam wyrobisko potorfowe jest i wożą jakąś glinę z ziemią i zasypują sąsiadowi, pozwoliłem im przejechać w jednym miejscu na górce to ci se zaczęli jeździć gdzie im pasowało i wjebali się na dołek a tam torf i d*pa 

9 minut temu, Bananek napisał:

Marek, o parę kulek trawy się wkurzasz. Mnie w tamtym roku zwyzywali, że miałem ból o jazdę po moim zbożu. Tu nie wolno dbać o swoje.

Trochę szkoda ale najbardziej wk***ią mnie bezmyślność ludzka w tym przypadku kierowców 

Ale chwila i miny ich jak podjechałem i fotki zacząłem robić i kazałem dzwonić po szefa była bezcenna 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Mnie w tamtym roku zwyzywali, że miałem ból o jazdę po moim zbożu. Tu nie wolno dbać o swoje.

Trzeba dbać o swoje. 

Znajdź fotkę w galerii 6465 z tucano440. Tam w komentarzach piszą zupełnie co innego.

Łolek napisał:

najbardziej wk***ią mnie bezmyślność ludzka w tym przypadku kierowców 

Kierowcy tych wywrotek mogą nie mieć gospodarek i nie wiedzą, że to trzeba szanować. A co powiesz jak operator kombajnu wjeżdża w uprawę żeby sobie przejechać. Operator kombajnu, który jest gospodarzem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v