Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Napewno tyle nie wyjdzie bo taras nie ma 100 m

Skoro w 2020 była cena 13 tys a ceny poszły w budownictwie 2x do góry to ile będzie kosztował taras w roku 2022? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A gdzie mają zmarznąć skoro posadzone pod ziemią są? 

Pioter ty mnie zmobilizowałeś i ja też w środę posadziłem pyry. 

2 minuty temu, Bananek napisał:

Jajca poświęcone, bykom pościel zmieniona. Teraz nafutrować na święta i trochę gałęzi przerobić. Wieczorem do kościoła na ognisko i alleluja no i święta.

Weź i dla mnie gałązkę cierniową bo mi się iść nie chce.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter ty mnie zmobilizowałeś i ja też w środę posadziłem pyry. 

A na co czekać, wczesne po świętach trzeba obsypać bo wnet wylezą a późne najwyższy czas, ostatnie dwa lata w marcu wszystko sadziłem. W tym roku dwóch też już posadziło wszystko 24-25 marca, tak jak ja wczesne, mogłem i wszystko wtedy posadzić ale jakoś się zeszło. Zostało w maju posiać ogórki, pomidory w tunelu posadzić, rozsiać woreczek saletrzaku pod qq i kultywatorem pod nią przelecieć no i pszenicę na chwasta i grzyba psiknąć resztkami.

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Darek a Ty nie umiesz? 😛 tam bym Ci trochę pomógł 😛😛😛

Dasz rollera za robotę i możemy robić. U siebie układałem, 8 lat już lezy, jest ok, to można i uslugow robić.

A! Rollera z turem, zebys nie pomyślał przypadkiem że bez

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Nie chceta kupić klucza udarowego do sprężarki? 😛 bo patrze w lidlu od poniedziałku promocja na taki na baterie 

100 dam, nie wiem po co mi to, ale stówę daję

• Haha 1
Opublikowano

@radekz200 a takiego tarasu nie chcesz? Zobaczcie,kamien ubity na samym piachu byl,po zimie wjechal facet dostawczakiem i kamienie sie rozeszły i siadl po osie. Tydzien temu popoludniu rozebralismy, w poniedziałek cement poszedl na piach,glebogryzarką wymieszane i ułożone. Wodą polalismy i zwiazalo ładnie 

20220411_172743.jpg

Opublikowano

No to więcej roboty masz niż ja.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A na co czekać, wczesne po świętach trzeba obsypać bo wnet wylezą a późne najwyższy czas, ostatnie dwa lata w marcu wszystko sadziłem. W tym roku dwóch też już posadziło wszystko 24-25 marca, tak jak ja wczesne, mogłem i wszystko wtedy posadzić ale jakoś się zeszło. Zostało w maju posiać ogórki, pomidory w tunelu posadzić, rozsiać woreczek saletrzaku pod qq i kultywatorem pod nią przelecieć no i pszenicę na chwasta i grzyba psiknąć resztkami.

U mnie tylko mocznik na kukurydzę rozsiać i zboże od grzyba opryskać. A i kamienie pozbierać z 8ha. 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

@radekz200 a takiego tarasu nie chcesz? Zobaczcie,kamien ubity na samym piachu byl,po zimie wjechal facet dostawczakiem i kamienie sie rozeszły i siadl po osie. Tydzien temu popoludniu rozebralismy, w poniedziałek cement poszedl na piach,glebogryzarką wymieszane i ułożone. Wodą polalismy i zwiazalo ładnie 

20220411_172743.jpg

To jest ładne, ciekawy podjazd ale na taras się nie nadaje weź postaw na tym stół albo spróbuj usiąść na krześle. 

Opublikowano

Heh, w parafii obok ksiądz kupił wodę święcona w butelkach i sprzedaje na ofiarę 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

U mnie tylko mocznik na kukurydzę rozsiać i zboże od grzyba opryskać. A i kamienie pozbierać z 8ha. 

Chwila roboty i po wszystkim, worek saletrzaku rozsiać to ani pół godziny. Superfosfat chyba w podsiewacz wsypiemy 🤔 No i w maju jak pogoda dopisze to koszenie trawy i suszenie siana, trzeba by się za klepanie kos wziąć powoli bo i na zielono by można zacząć ścinać. 

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Heh, w parafii obok ksiądz kupił wodę święcona w butelkach i sprzedaje na ofiarę 🤭

jaką cisiowianke, czy najtańsza oaza z biedronki?

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

20220411_172743.jpg

Mnie to się bardzo podoba. Może by i u mnie ułożyli taki bruk 🤔

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Dasz rollera za robotę i możemy robić. U siebie układałem, 8 lat już lezy, jest ok, to można i uslugow robić.

Ale ja nie mam tura😛 mam ladowacz 😛 dawaj 200 i ci wyślę za pobraniem 😛

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Albo pobiegaj na bosaka.

kiedy ostatnio biegałeś na bosaka po podwórku 🤔

Opublikowano
HF86 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Albo pobiegaj na bosaka.

kiedy ostatnio biegałeś na bosaka po podwórku 🤔

A w lato jakoś.

radekz200 napisał:

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ale ja nie mam tura😛 mam ladowacz 😛 dawaj 200 i ci wyślę za pobraniem 😛

Za rollera 200? Kurła, dam 300 i sam po niego przyjadę. Bez wysyłek.

Opublikowano

To taki parking obok kapliczki wymurowanej z kamienia. Miala byc kostka na początku ale stwierdzilismy ze zaburzy to harmonię wiec wybor padl na taki bruk. 3 emerytow, 1 przed 60, 1 przed 50 i ja. Pozniej  mlody sasiad przyjechal na koniec roboty. Tylu mlodych ludzi jest na wsi a starzy musza robic, ja ide bo chociaz czuje ze jak trzeba pomoc to pomoge. 

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

To taki parking obok kapliczki wymurowanej z kamienia.

Pracowałem na firmie w której droga była zrobiona w ten sposób gruby kliniec zmieszany z suchym betonem zagęszczone i wyrównane. Droga pewnie do tej pory się trzyma robiono to w 2001r. 

Opublikowano
43 minuty temu, hubertb napisał:

Pracowałem na firmie w której droga była zrobiona w ten sposób gruby kliniec zmieszany z suchym betonem zagęszczone i wyrównane. Droga pewnie do tej pory się trzyma robiono to w 2001r. 

Tutaj tez zageszczarką zrobione po kamieniach, ladnie dobiło i wyrównało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v