Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

A ten kebab to na rondzie jesz?

nie dały dokończyć. 

u wiodły by, zbalamucily, audi przejęły i czekały pod kauflandem z luźnymi klemami na niczego nie świadomych. 

normalnie zapobiegłem katastrofie 🙉🙊

Opublikowano
HF86 napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

A ten kebab to na rondzie jesz?

nie dały dokończyć. 

u wiodły by, zbalamucily, audi przejęły i czekały pod kauflandem z luźnymi klemami na niczego nie świadomych. 

normalnie zapobiegłem katastrofie 🙉🙊

Było do mnie odesłać.

Tak napisałeś, jakbyś sam sobie te gumki na jajka zakładał. 😉

Opublikowano (edytowane)

32 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zdecydowanie lepiej przerobić coś dwuosiowe 

Nie pamiętam , a to wytrawne czy słodkie 🤔 , do kaczki z jabłkiem się nadawało ?

Słodkie. 

Chłopaki po owędzeniu parzycie wędliny czy nie?

Ostatnio jedna pani powiedziała mi że  po parzeniu włożyć do zimnej wody aby soki I tłuszczyk zakrzepły i jest super kiełbasa nic nie spływa. Ci myślicie o tym?

20220408_164542.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Słodkie. 

Ostatnio jedna pani powiedziała mi że  po parzeniu włożyć do zimnej wody aby soki I tłuszczyk zakrzepły i jest super kiełbasa nic nie spływa. Ci myślicie o tym?

20220408_164542.jpg

20220408_164542.jpg

Kiełbas ani szynek nie.

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Było do mnie odesłać.

Tak napisałeś, jakbyś sam sobie te gumki na jajka zakładał. 😉

jakoś mnie nie urzekły. I książeczki zdrowia też pewnie przy sobie nie miały 😆

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

31 minut temu, Ursus932 napisał: Zdecydowanie lepiej przerobić coś dwuosiowe  Nie pamiętam , a to wytrawne czy słodkie 🤔 , do kaczki z jabłkiem się nadawało ? Słodkie.  Chłopaki po owędzeniu parzycie wędliny czy nie? Ostatnio jedna pani powiedziała mi że  po parzeniu włożyć do zimnej wody aby soki I tłuszczyk zakrzepły i jest super kiełbasa nic nie spływa. Ci myślicie o tym?

Dobrej jakości wędlin nie powinno się chłodzić w zimnej wodzie , na kije i wychłodzić na powietrzu

Edytowane przez Sylwekx25
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może i tak, wiadomo 🤔

@radekz200

Zamiast maszyn to ja to oglądam, to już chyba gołębica po mnie przyleciała 

IMG_20220408_161524.jpg

Jakiś mikry tu żyrandol. 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Kiełbas ani szynek nie.

U mnie parzone... Były... 

Opublikowano

A co do parzenia , jeśli nie lubisz surowej to sparz albo zastosuj pieczenie w wędzarni (po wędzeniu podnosisz temp do 90 stopni nawet lekko ponad to i pieczesz pod kontrolą aż kiełbasy będą miały ciemniejszy kolor i pomarszczoną powierzchnię

• Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Moja była pom Klecza 

Z Kleczy Dolnej? Tam kiedyś POM był, moje strony. 

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Słodkie. 

20220408_164542.jpg

Kiełbasy nie, jak się szynki robiło to się parzyło ale teraz już ani baleronów ani szynek się nie robi to i się nie parzy.

• Thanks 1
Opublikowano

a daj spokój. urobiony dzisiaj jak molo kiedy i jeszcze kontakty międzynarodowe 🙉

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Od zawsze mówiłem że mam mało pieniędzy, to i żyrandol mały. 

Zresztą ja nie Radek 

No i pada deszcz, pierwsza burza jest 

Właśnie słyszałem że  coś  na Łukowie dudni. Idzie I do mnie chyba, dziś już  3 razy dolało w tym raz z gradem. Połowę sprawę Połowę zrobię jak radzicie mocno podwędze 🙂

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Trza łąki włókować 

IMG_20220408_171452.jpg

ale że tak w dzień???🙆‍♂️

tylko patrzeć jak i zęby myć zaczniesz....

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Od zawsze mówiłem że mam mało pieniędzy, to i żyrandol mały. 

Zresztą ja nie Radek 

No i pada deszcz, pierwsza burza jest 

Właśnie słyszałem że  coś  na Łukowie dudni. Idzie I do mnie chyba, dziś już  3 razy dolało w tym raz z gradem. Połowę sprawę Połowę zrobię jak radzicie mocno podwędze 🙂

Zapomniałem wcześniej dopisać , jak będziesz ją po wędzeniu dopiekał to drewno w grubych kawałkach dawaj żeby było gorące powietrze i mało dymu , no i lepiej nie odchodź od wędzarni 😅

Pafnucy napisał:

tylko patrzeć jak i zęby myć zaczniesz....

Chyba już nimo co 🙊

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 godziny temu, DANDYS napisał:

kto tu jest z iławieckiego

Co Ci potrzeba? Ogarniemy 

a nic tylko ktoś twm udostępnia że ma 100ha na sprzedaż 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v