Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ktoś coś wie skąd ten ogień? 

Nic nie słyszałem 

A nasza straż tak w ch*ja poleciała że szkoda gadać ... Od remizy do pożaru jakieś 5km a przyjechali dopiero po pół godziny od zgłoszenia... 🤦 Później reszta dojechała i było chyba 8 straży 

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nic nie słyszałem 

A nasza straż tak w ch*ja poleciała że szkoda gadać ... Od remizy do pożaru jakieś 5km a przyjechali dopiero po pół godziny od zgłoszenia... 🤦 Później reszta dojechała i było chyba 8 straży 

Jak nie było strażaków to kto miał przyjechać...

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 minutę temu, Leszy napisał:

Ktoś coś wie skąd ten ogień? 

Nic nie słyszałem 

A może nie miał kto jechać wziąłem to pod uwagę? czasem jest tak , że się ekipa moment zleci a czasem tak , że nie ma kto jechać... To ochotnicza straż, nikt tam na etacie nie siedzi cały czas

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A może nie miał kto jechać wziąłem to pod uwagę? czasem jest tak , że się ekipa moment zleci a czasem tak , że nie ma kto jechać... To ochotnicza straż, nikt tam na etacie nie siedzi cały czas

A gdzie ci wszyscy co krzyczą że straż to 5 minut i wyjeżdża ? Tu nie było 5 a 25minut do wyjazdu 

Bydła nie dało się uratować, byki się spaliły 

Opublikowano

Kto krzyczy? 5 minut masz teoretycznie od zgłoszenia się do psk do wyjazdu , jak nie ma ekipy to kto ma jechać?

Mogłeś wchodzić i ratować ale tacy najgorsi , stoją na drodze i się patrzą i przeszkadzają ale sami żeby coś zrobić to portki obsrane ze strachu

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, TheraRolnik napisał:

A gdzie ci wszyscy co krzyczą że straż to 5 minut i wyjeżdża ? Tu nie było 5 a 25minut do wyjazdu 

Bydła nie dało się uratować, byki się spaliły 

Zapisz się do straży, będziesz mógł być pierwszy zawsze. 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Kto krzyczy? 5 minut masz teoretycznie od zgłoszenia się do psk do wyjazdu , jak nie ma ekipy to kto ma jechać?

Mogłeś wchodzić i ratować ale tacy najgorsi , stoją na drodze i się patrzą i przeszkadzają ale sami żeby coś zrobić to portki obsrane ze strachu

Jak tam zajechałem to już tak się jarało że nie było opcji wejść 😉

Opublikowano

To jakieś słabe chłopy, ci co im dziś pomogłem to zawsze pierwsi, a tam dużo bambrów w tej grupie jest 

Świnie w tamtym roku wszystkie uratowali👍

41 minut temu, szymon09875 napisał:

Zapisz się do straży, będziesz mógł być pierwszy zawsze. 

Grubo jedziesz 😂

Opublikowano

osp to nie amatorzy, wyszkolenie i sprzęt mamy takie samo jak państwówka a często zdarza się, że osp dysponuje nowocześniejszym sprzętem. Po prostu zdarza się tak , że akurat nikogo z ekipy nie ma w domu i fizycznie nie ma jak być w parę chwil w remizie

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

To jakieś słabe chłopy, ci co im dziś pomogłem to zawsze pierwsi, a tam dużo bambrów w tej grupie jest 

Świnie w tamtym roku wszystkie uratowali👍

Grubo jedziesz 😂

Bo denerwuje mnie takie pier***enie.

Sam nic nie zrobi, ale pretensje do całego świata to pierwszy...

@6465 posiales lubin?

U mnie kumpel dziś wpadł, dzwonił czy mam coś do siania, bo jest w okolicy i może wpaść. Także posiane elegancko agregatem 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Po prostu zdarza się tak , że akurat nikogo z ekipy nie ma w domu i fizycznie nie ma jak być w parę chwil w remizie

Oto mi chodziło,a dobre wyposażenie mają jednostki w krajowym systemie ratowniczym czy jak to się tam nazywa,natomiast te poza to nieraz 🤦‍♂️,Kilka lat temu spalił się zabytkowy opuszczony pałac we wsi oddalony ok 500m od remizy,na piętrze zagościli bezdomne lumpy ,zapalili ognisko bo było ok -10stopni i zaczęło się jarać.Oczywiście lumpy uciekły a miejscowe strażaki w ogóle nie dojechali do pożaru bo im akumulatory padły od mrozu w Jelczu.🤦‍♂️🤣

Opublikowano
Ursus932 napisał:

9 godzin temu, Uziu92 napisał:

że Sławek ? chyba ma wiecej jak 3 ha. Tu są tacy co wg mnie pier**lą 3 po 3 ile to nie mają pola a faktycznie to całe g mają albo starzy na tym polu naginają, bo siedzą tu świątek piątek i piszą pierdoły, jakby tyle mieli to by nie mieli się czasu po d*pie podrapać,np wrzuci zdjęcie jak małym ursusem gnój trzącha i rozrzutnikiem 3 tonowym i że ma do nawiezienia 20 ha, a na drugi dzień pisze ze już skończył , no ja nie wiem, chyba u takiego inna doba, ja w tym roku rozrzutnikiem 10 ton na 20 ha woziłem i zeszło mi bite 2 tygodnie po 12 godzin dziennie, ale co się dziwić. Albo 40 ha c360 obrabia, to dopiero hit 😂 chyba te 40 to dzielone przez 8, bo z 40 ha w tym roku można przy 5 t z ha mieć 200 ton zboża a to 300 tys , więc za to po jednym sezonie można kupić jaki traktor i robić jak człowiek, albo na tyle ha kupować przyczepę 4 czy 6 ton 😂 albo pług ug czy inne gówno z PRL 😂ja mam 2 szt 8 t i 3 czwórki i jak żniwa to jeszcze by się coś przydało, bo 3 godziny koszenia i wszystko zasypane. Jakbym miał jedną wozić to bym się miesiąc pier**lił a mam połowę pod zbożem tego co tutaj niektórzy deklarują że mają. Masakra 😂 Kilku kilkunastu tu ludzi normalnych, reszta oderwana od rzeczywistości przychodzi się tu dowartościować chyba bo we wsi sąsiadowi się nie pochwali jaki to on obszarnik. Nie będę wymieniał z ników , bo jak ktoś z czasu tu wejdzie i prześledzi co się dzieje to dojdzie to takiego samego wniosku 👍

Pozwolę sobie odpowiedzieć bo ponad pół posta o mojej osobie , więc tak w skrócie może raz na zawsze się odpier**li  🤷🏼‍♀️, około12 ha łąk czyli kosić w żniwa nie potrzeba , do tego 2 ha kukurydzy , 2 ha owsa dla krów koszone na zielono , łubin który często kosi się pługiem albo w innym terminie , odłogi i Efa będzie z 5 ha , to odejmuj to wszystko od 40 i później próbuj coś udowodnić , acha i nie mam 5 ton z ha bo żyto potrafi sypać 2- 3 tony , albo jak w tamtym roku pszenżyto bez fungi i poślad leciał do zbiornika , do tego przyczepa jest 4 🙋 

chciałbyś, to dopiero początek 😂

Opublikowano
3 godziny temu, jajonasz napisał:

Ocynkowana beczka na wędzarkę,no niezłe rady, niezłe 

Ocynk w tych beczkach był tylko z zewnętrznej strony. Przynajmniej ja takie miałem posiadały też dwa odlewane pierścienie. 

3 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Albo przypomniała sobie jak bolało jak spadła 🤭

Nigdy w życiu nie miałem problemu z tym jak zagadać, jestem z natury gadułą straszna. Moją dzisiejszą żonę która zapytała o godzinę na przystanku autobusowym od razu zabrałem na kawę. Potem potoczył się już zbyt szybko! A na pewno nie przypuszczałem że zmiana stanu cywilnego tyle może zmienić w kobiecie. 

Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Miałem kabana kupić ale drogo teraz. Może się mięsa kupi i co uwedzi.

Ile teraz kaban że Ci drogo?

Ja na koniec lutego 6,5 za kg płaciłem-140kg  

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Bo denerwuje mnie takie pier***enie.

Sam nic nie zrobi, ale pretensje do całego świata to pierwszy...

@6465 posiales lubin?

U mnie kumpel dziś wpadł, dzwonił czy mam coś do siania, bo jest w okolicy i może wpaść. Także posiane elegancko agregatem 

Nie po siałem. Na łubin doplatowy to jeszcze nie za orane.

🙋

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

Ile teraz kaban że Ci drogo?

Ja na koniec lutego 6,5 za kg płaciłem-140kg  

U nas 7. To drogo to było z ironią. Wiem ile kosztuje wy hodowanie takiego kabana przy tej cenie paszy i prosiaka. 

14 minut temu, Pafnucy napisał:

Dooobry. 

Rysiek gdzie lecisz, że już nie śpisz? 

Pewnie do kościoła będzie szedł🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v