Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

No nie będę Ciebie przekonywał , ale nowsze na bank miały 2,23 , sąsiad ma d 55 od nowego 1988 r i tam jest 223 cm ...

Ja się z tobą zgaszam, że mają - po zewnątrz

u mnie, tak jak piszę, 223cm ma skrzynia wewnątrz po zamknięciu burt

burta w obrysie po zewnątrz ma 233cm, 10cm więcej niż orginalne burty, nie było to działanie zamierzone

Opublikowano

U mnie z takim wymiarem burty zewnętrzne stykały się tylko rantem z rantem podłogi

Mam jeszcze drugą D46 z orginalną burtą przednią, pomierzę w wolnym czasie z ciekawosci

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

Ja się z tobą zgaszam, że mają - po zewnątrz

u mnie, tak jak piszę, 223cm ma skrzynia wewnątrz po zamknięciu burt

burta w obrysie po zewnątrz ma 233cm, 10cm więcej niż orginalne burty, nie było to działanie zamierzone

Boczne burty opierają się przy zamykaniu na przedniej, fabrycznie przednia burta ma 223cm, i to jest fabryczny wymiar skrzyni wewnątrz

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

U mnie z takim wymiarem burty zewnętrzne stykały się tylko rantem z rantem podłogi

Mam jeszcze drugą D46 z orginalną burtą przednią, pomierzę w wolnym czasie z ciekawosci

Jasiu specjalnie dla ciebie poszedłem za stodołę zmierzyć 🙂 na boczne nie patrz bo są z desek 

IMG20220313174206.jpg

Aż od stołu musiałem się ruszyć 😛

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Boczne burty opierają się przy zamykaniu na przedniej, fabrycznie przednia burta ma 223cm, i to jest fabryczny wymiar skrzyni wewnątrz

muszę pomierzyć u siebie obie przyczepy - na pewno w tej dorabianej przednia burta jest szersza niż w tej z orginalnymi przednią i tylną

Nie zapisałem sobie tych wymiarów i moze coś pokićkałem.

Opublikowano

14 minut temu, Ursus932 napisał:

Jasiu specjalnie dla ciebie poszedłem za stodołę zmierzyć 🙂 na boczne nie patrz bo są z desek 

IMG20220313174206.jpg

Aż od stołu musiałem się ruszyć 😛

O i deski z porzeczek zrobione 😉

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

muszę pomierzyć u siebie obie przyczepy - na pewno w tej dorabianej przednia burta jest szersza niż w tej z orginalnymi przednią i tylną

Nie zapisałem sobie tych wymiarów i moze coś pokićkałem.

A przy podłodze nie było coś robione ?

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Kiedyś pożyczyłem pronarke to kolega mi mówi tylko nie syp na maxa bo przy wywracaniu do tyłu nie wiadomo jak się zachowa.

Nic się  nie dzieje, miałem  na swojej 6900kg pszenicy i bez problemu na tył kieruje.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

O i deski z porzeczek zrobione 😉

Panie te deski to mają już ładnych lat , więcej jak Ty , dziadek podłogi w domu zrobił gdzieś na pocztku 1970 roku ,i teraz po zdjęciu służą ładnych lat jako burty 🙂

Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

@6465 Ja to wiesz, boję się tylko tego że cię wrobiłem w to, gówno z tego masz, i w dodatku czasu straciłeś

Nie gówno tylko 100zl  na godzine. Jest👍Pojechałem oddać auto a gościa nie było. Dzwonię pytał czy tankowałem mówię że tak to zostaw kluczyki w stacyjce. Pytam go czy 150 będzie dobrze, mówi tak włóż w rejestrację 😁

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie te deski to mają już ładnych lat , więcej jak Ty , dziadek podłogi w domu zrobił gdzieś na pocztku 1970 roku ,i teraz po zdjęciu służą ładnych lat jako burty 🙂

Kiedyś miałem takiego klienta co mówił że najlepsze deski z porzeczek a krokwie z jagodzin na laty to tylko borowka 

Ogólnie wesołek taki mówi że same nieszczęścia go spotykają bo nie dość że mu kogut ogiera zadziobał to jeszcze jastrzab krowę z pola chciał porwać tylko na łańcuchu była i nie dał rady na szczęście taki to Pan Tadziu był 

• Haha 3
Opublikowano
Łolek napisał:

Ogólnie wesołek taki mówi że same nieszczęścia go spotykają bo nie dość że mu kogut ogiera zadziobał to jeszcze jastrzab krowę z pola chciał porwać tylko na łańcuchu była i nie dał rady na szczęście taki to Pan Tadziu był

Dobry jajcarz.

Opublikowano
2 godziny temu, sadownik12 napisał:

No słońce dzisiaj całkiem mocno grzeje. Pomidory, papryki już wykiełkowały i ładnie pną się do góry. Trzeba ziemi kupić, to gdzieś pod koniec miesiąca trzeba przesadzać 🤔. Kawę wypić i iść się jeszcze dotlenić, póki zmroku nie ma. A potem jaki browar i znów proza tygodnia od nowa 😏. Eh, by się mialo hektarów to by się żyło jak @Rolnik1973.

Przecież ja nie wiele mam

2 godziny temu, sadownik12 napisał:

No słońce dzisiaj całkiem mocno grzeje. Pomidory, papryki już wykiełkowały i ładnie pną się do góry. Trzeba ziemi kupić, to gdzieś pod koniec miesiąca trzeba przesadzać 🤔. Kawę wypić i iść się jeszcze dotlenić, póki zmroku nie ma. A potem jaki browar i znów proza tygodnia od nowa 😏. Eh, by się mialo hektarów to by się żyło jak @Rolnik1973.

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Dobry jajcarz.

No starszy gość, taki mechaniorek co po ludziach traktory naprawiał, ale po jego wizycie to boki od śmiechu bolały 

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale swoje. A człowiek dzierżawami się bawi.

Opublikowano
33 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nic się  nie dzieje, miałem  na swojej 6900kg pszenicy i bez problemu na tył kieruje.

Przy 9 też stabilna 🤫

Ale kół nie nadążał zmieniać 😂

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

Nie gówno tylko 100zl  na godzine. Jest👍Pojechałem oddać auto a gościa nie było. Dzwonię pytał czy tankowałem mówię że tak to zostaw kluczyki w stacyjce. Pytam go czy 150 będzie dobrze, mówi tak włóż w rejestrację 😁

No to dobrze, bo miałem wyrzuty że wkręciłem cię w robotę której nie potrzebowałeś,a może głupio ci było odmówić. 

Teraz jeszcze tego drapoka trzeba jakoś ściągnąć z tej dwukolki, zobaczymy jak to pójdzie 

Wiesz co??? Ja myślałem że ten drapak ma 2,4m, mówię sąsiadowi że odkręci sobie po jednej redliczce i w trzydziestce będzie chodził, a my go mierzymy jak pojechałeś, a to 2,7m jest🤦‍♂️

Opublikowano
bratrolnika napisał:

w trzydziestce będzie chodził, a my go mierzymy jak pojechałeś, a to 2,7m jest🤦‍♂️

No i wiele za takie cuś? Bo też mam na sprzedaż 2,50 bometa. Też przy 330 chodził. To nic, że potem landiniec szarpał go jak Reksio szynkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v