Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

No to nie mów że nie ma możliwości.

Państwowych w pobliżu za dużo nie ma, raczej u nas za wygodne ludzie na takie coś. Kto ma las to ma drewno, kto nie ma to inne źródło ogrzewania i nie plącze się po obcym.

Opublikowano (edytowane)

Ja tez tak zrobiłem i jest jak nowy, bo trzeba było by przerabiać uchwyty a tam blisko obudowy od wiatraków, po zatym przerabiać uchwyty i coś nadciąć w alternatorze to zaraz gwarancji niema i niema jak zregenerować.Po za tym paski zaraz by nie pasowały.

Ja w sklepie biorę na wz i parę żem przymierzał i to nic nie pasowało

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Lotos 6.74 Orlen 6.5

Lasów państwowych jest w UJ. Galeziowke można wyrabiać.

A który młody pójdzie teraz do lasu z siekierką działać ? Nie ma chyba cięższej pracy od tej w lesie. U nas jest leśnictwo, gdzie przy wyrobie gałęziówki tylko i wyłącznie siekiera.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Państwowych w pobliżu za dużo nie ma, raczej u nas za wygodne ludzie na takie coś. Kto ma las to ma drewno, kto nie ma to inne źródło ogrzewania i nie plącze się po obcym.

No ja się tam nie znam.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

U nas to w zrebulki idzie wszystko 

Teraz większość też, ale głównie dlatego że nie ma kto robić. Druga sprawa jest taka że jak galeizowka ze zrębu to jeszcze ma to jakaś wartość. Teraz dwie przyczepy wziąłem za wożenie z trzebieży, to tylko popiołu dużo.

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

A który młody pójdzie teraz do lasu z siekierką działać ? Nie ma chyba cięższej pracy od tej w lesie. U nas jest leśnictwo, gdzie przy wyrobie gałęziówki tylko i wyłącznie siekiera.

No też prawda. Robiliśmy dwa lata temu z kumplem, wziął raz brata swojego 17 latka. Po godzinie już siły nie miał i powiedział że woli węgiel kupić. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No ja się tam nie znam.

Jakbyś zobaczył mapę to wokół wsi lasów prawie nie ma a te które są to prywatne. Blisko kopalni to nikt się specjalnie drewnem nie przejmował, chyba, że miał jakiś większy kawałek swojego lasu.

Opublikowano

kiedyś sprzatamy las i już tej roboty nam dosyć było to mówimy żeby komuś z połowę zrebu oddać. przyjechali chłopaki nawet na fajki nie mieli i mówią że jak pożycza pieniędzy na paliwo i łańcuch do piły to od poniedziałku się biorą. 

w poniedziałek przywozi ich sąsiad dobrze wstawionych i mówią że oni teraz nic nie muszą bo dopłaty wpłynęły i oni sobie gotowe metry kupią 🤦‍♂️

Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

wczoraj było 6.10.

Słyszałem ze na bp 5,83, niektórzy dzwonili wiesz tam co kiedyś brałeś to 2 tygodnie czekają i niema.

Dostałem tel ze 6,5 i limit bak a dla tirów limit 500l

ja 2 lutego zamówiłem, przyjechało 4, wszystko mam pozalewane na full, więc puki co jedno z głowy

stempos1980 napisał:

wczoraj było 6.10.

Maszyna do wożenia pulpy tylko naczepę do tego😁 

https://40ton.net/man-tgs-agrotruck-z-naczepa-do-prac-polno-drogowych-zestaw-na-kategorie-t/

noo, takim by już z drogi nie bał się zjechać. 👍

Opublikowano
46 minut temu, gregor1284 napisał:

@Bananek takiego tego passata miałeś? 

IMG_20220303_083547.jpg

kiedyś kolega takiego kupił w okazyjnej cenie, z jakimś tam defektem, przywieźli go na lawecie

taki młodziak poszedł, obejrzał, przychodzi i się pyta czy passaty to mają napęd na tył, bo tam jest most i wał

wszyscy go wyśmiali, a on sztywno że tam jest tył napęd

okazało się że to było Syncro, a kolega nie wiedział że kupił G60

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

wczoraj było 6.10.

Słyszałem ze na bp 5,83, niektórzy dzwonili wiesz tam co kiedyś brałeś to 2 tygodnie czekają i niema.

Dostałem tel ze 6,5 i limit bak a dla tirów limit 500l

5,83 to było na BP w poniedziałek. We wtorek wieczorem była tam po 5,89 a wczoraj po południu wszystkie stacje po 6,20

@Uziu92 czemu muszę Twoje posty akceptować?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał:

Ja mam sporo ładnego, starego, bukowego lasu i dla mnie na opał małego domu wystarcza

Jasiu to jadę do Ciebie też sobie urąbie 😛

Ooo a mój piec lubi bukowe 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
13 minut temu, Uziu92 napisał:

ja 2 lutego zamówiłem, przyjechało 4, wszystko mam pozalewane na full, więc puki co jedno z głowy

noo, takim by już z drogi nie bał się zjechać. 👍

O ten był do akceptacji. Zdziwiło mnie właśnie, bo nie masz ostrzeżeń

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kolejny co myśli, że każdy ma hektary lasu.

Przecież Piotrek masz gaz. Znam takich co 1 drzewka nie ma a całe stodoły drzewa ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v