Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

To jakiś erotyk był 😂

Gacie suche to musi nie 🤪

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wiesz doskonale jak było w historii. 

Ci co narażali własną d.. dla ojczyzny, to później ojczyzna miała ich w d.. 

A nie no przepraszam, raz na jakiś czas sobie o nich przypomną. 

Jakieś kwiatki zanieść, głową i ręką pomachać można, zawsze ktoś nakameruje

No ok, ale jaka jest idea takiego ruchu...? Idziesz bronić ojczyzny, niepodległości, rodziny i przyszłych pokoleń, a nie dla orderów czy sławy. Tego nie da się objąć rozumem, analizować. Po prostu bierzesz karabin, zapominasz o bożym świecie i idziesz z jedną myślą. Masz rację, wielu starszych ludzi, którzy stracili zdrowie na wojnie dzisiaj ledwo na chleb starcza, mają śmieszne ulgi na darmowy transport publiczny itp. to jest patologia. 

Czysto hipotetycznie... co mi z tego, że z rodziną ucieknę, przeżyję jak ruski wejdzie, zajmie kraj. Zostawię swoje ziemie, znajomych, sąsiadów i będę miał żyć na tułaczce na obczyźnie. Ja w szpitalu tydzień czasu leżałem i psycha wysiada z dala od domu, a tutaj jeszcze świadomość, że straciłeś wszystko bezpowrotnie... 

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, jajonasz napisał:

Proszek do prania też dobrze gasi, a często jest pod ręką 

Nie prościej mieć w kotłowni jedną 6 kilogramową proszkową gaśnicę, nawet taką wyłączoną z legalizacji? Aby ciśnienie i proszek był? Z serwisów ppoż takie na utylizację oddają, za dobrą flaszkę można mieć kilka sprawnych gaśnic. Jeść to nie woła.

Opublikowano

Paliło ci się kiedy w kominie ? ,nosz kutwa ,rwie powietrze każdą szparką . NIe dać powietrza ,szmatami mokrymi  nawet na drzwiczk ,każdy dolocik dopalający 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

No ok, ale jaka jest idea takiego ruchu...? Idziesz bronić ojczyzny, niepodległości, rodziny i przyszłych pokoleń, a nie dla orderów czy sławy. Tego nie da się objąć rozumem, analizować. Po prostu bierzesz karabin, zapominasz o bożym świecie i idziesz z jedną myślą. Masz rację, wielu starszych ludzi, którzy stracili zdrowie na wojnie dzisiaj ledwo na chleb starcza, mają śmieszne ulgi na darmowy transport publiczny itp. to jest patologia. 

Czysto hipotetycznie... co mi z tego, że z rodziną ucieknę, przeżyję jak ruski wejdzie, zajmie kraj. Zostawię swoje ziemie, znajomych, sąsiadów i będę miał żyć na tułaczce na obczyźnie. Ja w szpitalu tydzień czasu leżałem i psycha wysiada z dala od domu, a tutaj jeszcze świadomość, że straciłeś wszystko bezpowrotnie... 

Wielu z tych starszych ludzi zapytanych, czy dziś , mając wiedzę, jak ich potraktowano, dalej poszliby w wieku 20-tu lat walczyć za kraj, nadal odpowiedzą - TAK

• Like 1
Opublikowano

No teraz to jaja, zamknęli ruskom ten cały SWIFT. Co to będzie 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

no i dobrze. dokręcić śrubę. pieprzyć to że drożej będzie.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jahooo napisał:

Wielu z tych starszych ludzi zapytanych, czy dziś , mając wiedzę, jak ich potraktowano, dalej poszliby w wieku 20-tu lat walczyć za kraj, nadal odpowiedzą - TAK

No pewnie, w głębi serca radość i satysfakcja niepojęta, żadne pieniądze tego nie dadzą. A to bardzo budujące, nawet w czasie choroby bardzo  pomaga taka świadomość psychiczna. Silni ludzie, którzy dużo przetrwali i dużo widzieli nie poddają się. 

26 minut temu, sadownik12 napisał:

Już nie ma miejsca na dylematy, gospodarczo obie strony to odczują tak samo. My też dostaniemy po d*pie. Ale nie ma wyjścia, są rzeczy ważne i ważniejsze.

Widać po hitlerowskich szwabach, że w nich gen przodka dalej silnie utwierdzony bo oni najbardziej opieszale podchodzą do wprowadzenia sankcji i pomocy militarnej. Tfu j**ane. Od zawsze tylko kasa, interesy, a człowiek u nich na ostatnim miejscu.

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
47 minut temu, pedro2 napisał:

Poniekąd masz rację. 

Tylko ile ludzi będzie chciało robić za mięso armatnie. 

Może Ci co nie uważali na historii. 

Mając rodzinę człowiek powinien myśleć przede wszystkim o niej. 

Dlatego dziwię się co nie którym że tak pochopnie a zarazem stanowczo podejmują decyzję. 

Sąsiad był na wojnie, walczył pod Monte Cassino. 

Czuł się oszukany, bo zostaliśmy pod butem jednego z agresorów. 

• Like 1
Opublikowano

gdyby nie ten kozak, to wojna by już dawno się skończyła. A i ładna Pani prezydentowa pomaga. 

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

Patrz  dokładnie 🤨

no właśnie patrzę i widzę, opłacone 27 lutego i zwrócone 27 lutego

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dlatego też nie mam żony bo jakby zobaczyła ile się pieniędzy czasem wydaje...

Dobrze, że nie masz, bo jakbyś zobaczył ile ona wydaje...😂

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

W sumie masz i rację bo jak pogonią, padnie się gdzieś to co za różnica, że wszystko zostanie teraz czy za 20 czy 30 lat? Żadna.

To żeby mu kurpiowski dziad nie wyrabował 👀

Dziady to wegetarianie. Szczaw i mirabelki jedzą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v