Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, jajonasz napisał:

I co z tej masy, wiesz ilu jest wart takich poborowych, jeden wyszkolony żołnierz? 

od 2014 roku Ukraina przeszkoliła prawie milion poborowych , wielu ma wysoką motywację, to nie ludzie z łapanki jak u Ruskich

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jajonasz napisał:

I co z tej masy, wiesz ilu jest wart takich poborowych, jeden wyszkolony żołnierz? 

A czy Ukraińcy mają jakąś mega wyszkoloną armię??? Z tego co się słyszy to chłopy z łapanki

Dopisane: 

Jeśli jest tak jak pisze powyżej @jahooo to widocznie nie są tacy głupi jak nam se wydaje, i przewidywalni są naprawdę na wysokim poziomie 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A czy Ukraińcy mają jakąś mega wyszkoloną armię??? Z tego co się słyszy to chłopy z łapanki

patrz wyżej - wyciągnęli wnioski z 2014, masę ludzi wraca os nas na Ukrainę walczyć - brakuje nam w transporcie kierowców TIR-ów, bo wielu wróciło aby kierowac transporterami czy dowozić amuniację

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Oglądał ktoś TVP info po południu ? Strajk we Warszawie powiązali z wojną... Że my strajkujemy a tam wojna ... 

Co oni pier**lą ...

Bo kolodziejczak to z ruskimi trzyma. Kiedy wreszcie zrozumiecie. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 Putinowe chłopaki.....

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Dopisane: 

Jeśli jest tak jak pisze powyżej @jahooo to widocznie nie są tacy głupi jak nam se wydaje, i przewidywalni są naprawdę na wysokim poziomie 

oni nie są głupi, a dzisiejsze wydarzenia pokazują, że pozorna słabość Ukrainy może być elementem "maskirowki" NATO

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Bo kolodziejczak to z ruskimi trzyma. Kiedy wreszcie zrozumiecie. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 Putinowe chłopaki.....

Wisz - coś w tym jest, ktoś go musi sponsorować, a gdyby był patriotą, pewne rzeczy w trakcie kryzysu schowałby pod dywan, a nie trąbił o nich jak debil

Przychodzi czas, gdy prawak i lewak muszą stanąć razem w obronie ojczyzny ramię w ramię - jak widać, on nie jest z mojej ojczyzny

Opublikowano
kizak napisał:

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Teraz w Polsacie mówili że ruskie mają 3500 trupów, a u Ukraińców 200 czy 300 

Kurde, ja wiem że propaganda propagandą, ale ze aż tak??? Wierzyć się nie chce, tym bardziej że ruskie doposażone, a Ukraińce pewno z pepeszami

Propaganda ,ruski mówi odwrotnie ,a prawda gdzieś po środku ,   . Ruski z niemcem pewnie dogadany ,a my pośrodku na miedzy. Niemce ukrainie oferują ,,kaski'' ,jak Morawiecki zajechał to liczę że dodadzą tabletki od bulu glowy ,gdyż niewygodne

Dali broń ppanc. Jak prawda jest po środku to będzie u nas chyba... idąc Twoim tokiem rozumowania. Ruscy napchali Bewupy dzieciakami i rezerwistami i puścili aby się Ukraińcy z Nlawów wypsztykali. A to wybija dziurę w pancerzu i podpala wnętrze a i pięknie działa też przez ściany.

Opublikowano
1 minutę temu, jajonasz napisał:

@bratrolnika

Pewnie że mają, USA nie jest tam od wczoraj, ale jest też faktem że ruski nie wysłał tam tego co ma najlepsze. Czemu? to jest zastanawiające 

to dobre pytanie - może mieli informacje, że nie dadzą rady i nie pchali najnowszego sprzętu, albo tego sprzętu nie ma - jest tylko na parady , jak to u Ruskich

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, kizak napisał:  Czyli 5,6 kw,chętnie bym taką przytulił za tę cenę 😁   . A widzieliście jak ruski czołg ,,specjalnie ''najechał osobówkę ?  To było mignięcie filmu może 4 sekundy  w przerwie ostrzału ,a naprawdę to on był ostrzeliwany przez ukraińców ,i w czasie jak wiał ,jak nawracał ,napatoczył się ten samochód, Z innej ,,kamery'' wygląda to inaczej  . tam ukrainiec go namierza ,a on panicznie ucieka . Info od polaka z białorusi ,film jest gdzieś w internecie . Ja tam nie jestem przeciwny ,ale dla propagandy każda ze stron fakty nagina jak może ,i informacje wyrywane są z kontekstu dla efektu

Tak, a ten co go ostrzeliwał to przestał bo zdarzył się wypadek - nosz błagam Cię...

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, bratrolnika napisał:

Teraz w Polsacie mówili że ruskie mają 3500 trupów, a u Ukraińców 200 czy 300 

Kurde, ja wiem że propaganda propagandą, ale ze aż tak??? Wierzyć się nie chce, tym bardziej że ruskie doposażone, a Ukraińce pewno z pepeszami

Ukraińskie wojsko to już nie jest to samo co w 2014 roku, dużo się przez ten czas nauczyli, w ostatnim czasie dostali też dużo nowoczesnej broni i zostali przeszkoleni, ale wiadomo że te statystyki to trzeba brać z przymrużeniem oka.

Edytowane przez tomek222
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

od 2014 roku Ukraina przeszkoliła prawie milion poborowych , wielu ma wysoką motywację, to nie ludzie z łapanki jak u Ruskich

No właśnie słyszałem że u ruska to ludzie z łapanki którzy myśleli że idą na szkolenie a się okazało że idą jako "mięso armatnie"

Opublikowano

„Przekażemy naszym ukraińskim przyjaciołom tysiąc sztuk broni przeciwpancernej oraz 500 rakiet Stinger” – zadeklarował kanclerz Niemiec Olaf Scholz. To zmiana o 180 stopni stanowiska Berlina, który do tej pory odmawiał nie tylko przekazywania Ukraińcom niemieckiej broni, ale też przekazywania przez inne kraje broni zakupionej z Niemiec. Oświadczenie szefa rządu RFN pojawiło się na Twitterze po spotkaniu z premierem Mateuszem Morawieckim.

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Dopisane: 

Weź nawet i tych rolników u nas 25-30 lat temu. Jak by którego tego dzisiejszego rurkowca w łeb strzelił to zastanawiał by się czy go koń nie kopnął. Tam większa bida to i ludzie inni, u nas wszystko do wygody przyzwyczajone 

• Like 2
Opublikowano

Niemcy to szuje, coś się za tym kryje. Nagle Morawiecki go przekonał, ciekawe czym? 

Opublikowano
jahooo napisał:

„Przekażemy naszym ukraińskim przyjaciołom tysiąc sztuk broni przeciwpancernej oraz 500 rakiet Stinger” – zadeklarował kanclerz Niemiec Olaf Scholz. To zmiana o 180 stopni stanowiska Berlina, który do tej pory odmawiał nie tylko przekazywania Ukraińcom niemieckiej broni, ale też przekazywania przez inne kraje broni zakupionej z Niemiec. Oświadczenie szefa rządu RFN pojawiło się na Twitterze po spotkaniu z premierem Mateuszem Morawieckim.

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Niemcy mają największe interesy z Putinem 

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Tak, a ten co go ostrzeliwał to przestał bo zdarzył się wypadek - nosz błagam Cię...

Jak jest ja nie wiem ,jesteśmy karmieni informacjami już przefiltrowanymi ,z naznaczeniem kierunku . Co putin myśli ,i który ze swoich scenariuszy wybierze ,to nie jest  wiadome .  Lub nie wiadomo ,a może ma naciski i jest tylko marionetką jak nasi ? Ooooo ,tu już chyba pojechałem ,ale mając nuż na szyi ,wiadomo co komu naobiecywał ? To jest polityka i ,czy u ruskich ,czy ukrainie ,czy usa ,wszędzie rządzi garstka ludzi ,a reszta jest mięsem armatnim , potrzebnym do służenia ,i wyrabiania się panu .

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Niemcy to szuje, coś się za tym kryje. Nagle Morawiecki go przekonał, ciekawe czym? 

To zachowanie jak Piłata. Kanclerz umył swoje ręce za pomocą morawiecki ego.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v