Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Strongman napisał:

A może za ruskiego będzie lepiej wszystki towar pójdzie jak za komuny i za dobre pieniądze, podobno ludzi na wsi ruszać nie mają.

wedle mnie to juz za poźno na to 

moi rodziciele mówią że my rolniczo  ze wschodem to beczka bez dna by była , wsio by od nas brali , bo tam duzo ludzików w azji...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Z ruskim to jak będzie to nie wiem, a ze na wsi mają nie ruszać to z tv info, mój dziadek żył na wsi i pradziadek i tak dalej i wojny przeżyli i nic im nie było a jeden nawet walczył i miał dużo emeryturę no ale chodzi oto ze to nowoczesna wojna teraz nie będzie partyzantki na wsiach czy w lasach bo zaraz je kamery noktowizyjne wypatrzą jak tych uchodźców z Białorusi mieli jak na dłoni, głupie bo mogli się folią aluminiową owinąć, i chodzi oto ze tylko w mieście da się walczyć z dzisiejszą technologią.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Z ruskim to jak będzie to nie wiem, a ze na wsi mają nie ruszać to z tv info, 

Co masz na mysli że mają nie ruszać ?? 

Opublikowano

To znaczy ze robisz sobie normalnie w polu a oni polecą ostrzelać miasto.Bo wieś im nie groźna.Nawet pokazują ze ludzie z kijowa wyjeżdżają na wieś do rodziny ze cała walka bedzie w mieście.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Folia aluminiowa tłumaczy wiele 

hehehehehe , folie to należy rozciągać w innym temacie , kumasz ?? xD:D

choć ten temat i tu na forum jak i mediach nagle sie dziwnym trafem zakonczył i rozwiązał , :ph34r:

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy folia zadziała tak sobie napisałem ale trzeba mieć jednakowo temperaturę co otoczenie i wtedy jesteś niewidzialny dla kamer czy jakiś dronów czy bezzałogowców czy innych w lesie .Trzeba się odizolować porostu.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał:

To znaczy ze robisz sobie normalnie w polu a oni polecą ostrzelać miasto.Bo wieś im nie groźna.Nawet pokazują ze ludzie z kijowa wyjeżdżają na wieś do rodziny ze cała walka bedzie w mieście.

To nie jest tylko znak czasów współczesnych. W czasie II wojny było identycznie. Ludzie jak mieli rodzinę to na wieś uciekali. Nikt nie bombardował pól, bo szkoda na nie amunicji. 

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Wiesiek ja myślałem że Ty mądrzejszy jesteś. Ciebie to tylko pod kościołem opieprzyć. Jakby ruski wszedł to byś żonke w studni chował żeby nie zgwałcili. Głowe se folią na noc okręć bo coś tam nie styka.

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał:

Nie wiem czy folia zadziała tak sobie napisałem ale trzeba mieć jednakowo temperaturę co otoczenie i wtedy jesteś niewidzialny dla kamer czy jakiś dronów czy bezzałogowców czy innych w lesie .Trzeba się odizolować porostu.

Albo jak w predatorze,błotem sie wysmarować. A tak na serio jak rozmawiamy to 80km od granicy juz nieźle naparzają. Brata teść ma dobrych znajomych na ukrainie to małżeństwo w poniedzialek z niemiec wrocili i teraz żałują,on z rakiem żołądka poszedł na front a ona do Polski. Drugi tak samo a zona z dziećmi wlasnie do brata tecia jadą zamieszkać. Paliwo w hrubieszowie i tomaszowie lubelskim podobno juz tylko dla wojska. W bialej podlaskiej tez.

Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał:

Podobno mężczyznom-obywatelom Ukrainy w wieku 18-60 lat nie wolno opuszczać kraju.

https://mobile.twitter.com/WarNewsPL1/status/1496952877151141899

https://mobile.twitter.com/Faaytuks/status/1496953037964861442

A co w tym kuźwa dziwnego? Normalna rzecz, wojna to w kamasze i bronić. Z pociągu z Ukraińcami, który jechał do Przemyśla bodajże, Ukraińcy jeszcze przed granicą u siebie wywalili mężczyzn i zawrócili do boju. Wieczorem w miastach mieli się zbierać i dawali broń cywilom. 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła ale wjater znowu.

Trzeba spać isć.

Nara do jutra jak kule nie trafią.

Rysiek widział? 👇 Ty na pierwszej linii jakby co. 

Screenshot_20220224-232104.png

Opublikowano

Jakby co Prezes Obajtek wydał oświadczenie w sprawie cen rzędu 10zł za paliwo. 

W trybie natychmiastowym rozwiążemy umowę z tą stacją, jak również z każdym innym odbiorcą naszych paliw czy operatorem stacji korzystającej z naszego szyldu, który będzie próbował wykorzystać aktualną sytuację do nieuczciwych praktyk i manipulowania cenami paliw

• Like 2
Opublikowano

Piechota idzie po kolei. najpierw idzie ostrzał z powietrza i ciężkiej artylerii. Nie skąd i czym bo to co oni tam na razie używają to nie jest żaden hiper ekstra sprzęt, obyśmy nie mieli okazji przekonać się jak wygląda atak z tego"najlepszego" 

10 minut temu, hubertb napisał:

Jaka pierwsza linia? Podczas pierwszego dnia wojny całość terytorium Ukrainy a trochę ona większa niż Polska została ostrzelana ch... skąd i chu.. wie czym. 

Jak myślicie Czarnobyl przejęli tylko po to żeby mieć bezpieczny przystanek czy szykują się do wysadzenia i powtórki z rozrywki? 🤔 Wiadomo, że Ukraince będą unikać odbijania Czarnobyla bombardowaniem żeby nie roznieść gówna. 

Opublikowano

Raczej bezpieczny przystanek, choć jeśli Władimirowi już się coś odkleiło, to różne scenariusze są możliwe. Jeszcze 2 tygodnie temu dałbym sobie rękę uciąć, że cały szum jest tylko po to, żeby zmusić zachód do otwarcia NS2. Dziś nie miałbym ręki

11 minut temu, hubertb napisał:

@danielhaker Jakoś wierzyć mi się nie chce żeby z antyków strzelali. Równie dobrze można wierzyć w informację że zamiast czołgów wysłali kawalerie dozbrojoną w łuki i kusze. 

Szczerze mówiąc nie znam się na broni, ale np. te czołgi nie wyglądają jakoś imponująco

Obraz

Obraz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Raczej liczyłem na @mirro i @DTaras na odpowiedź jak i czym i dlaczego. Jednak w odpowiedzi na twoje pytanie odnośnie terenów skażonych. Władek jest jak widać nieobliczalny 

5 minut temu, danielhaker napisał:

Dziś nie miałbym ręki

Chłopaki nie płaczą - i bym teraz k*rwa nie miał ręki - YouTube

Pytanie czy akurat z tych czołgów strzelają? Bo według mnie raczej nie. 

Tak dokładniej spojrzałem to nie są zdjęcia czołgów. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Ze wszystkiego ładują, nawet miotacze ognia wprowadzili... śmigłowce, odrzutowce, ale z tego co zauważyłem to co rusz w dzień na tt filmy były z ostrzału gradem w różnych miejscach. Tylko, że te pociski dalekiego zasięgu chyba są najbardziej narażone na neutralizację. Niby wywiad ustalił, że w nocy ma być zmasowany atak z powietrza na kijów. Ale skoro lotnisko odbili spowrotem to może się nie odważą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v