Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Poprostu ja już swoje w życiu widziałem i słyszałem dlatego nie chce mi sie babrać w rzeczach na które nie mam wpływu. Jak wsadza go na stołek to wtedy dopiero zobacza kto to jest.

Wreszcie ktoś o moich poglądach.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Spawa tylko ze kopie i trzeba w suchych rękawicach robić jak coś jedne ręko przytrzymać a drugą spawać to kopać potrafi.

Jak trzymasz dwa bieguny transformatora to kopać będzie, nie kopnie jeśli trzymasz jeden. Zmierz miernikiem napięcie pomiędzy jednym z odczepów spawalniczych a uziemieniem. 

Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wiem co bierzesz ale bierz połowę.

oj. ja nie wiem czy nie na odwrót. zwiększyć dawkę powinien.

ni z gruszki, ni z pietruszki z aborcją wyleciał. kuźwa zbawiciel AF. :D

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

oj. ja nie wiem czy nie na odwrót. zwiększyć dawkę powinien.

ni z gruszki, ni z pietruszki z aborcją wyleciał. kuźwa zbawiciel AF. :D

Chiba nią liznoł brzoskwinki 😁

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Jak trzymasz dwa bieguny transformatora to kopać będzie, nie kopnie jeśli trzymasz jeden. Zmierz miernikiem napięcie pomiędzy jednym z odczepów spawalniczych a uziemieniem. 

jeśli materiał spawany nie jest uziemiony ,lub zacisk na materiale jest na rdzy lub farbie ,to prąd normalne że pójdzie gdzie ma łatwiej ,a i jeszcze zależy od człowieka i jego obuwia ,i czym to dotykasz , Bo urobioną ręką możesz nie poczuć ,lecz nadgarstkiem już dostaniesz ,,dreszczyk''. Spawasz na kolanie na ziemi ,a jest to np przyczepa ktora stoi na kołach ,puki nie złapie łuku  ,możesz dostać strzała

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Na polskiej wsi nigdy nie będzie dobrze bo jeden drugiemu zawistny 

Ototo. Już tu było porównanie bambrow i tych małorolnych. Ale nie ten poziom intelektualny żeby zrozumieli ze podzielonym narodem łatwiej sterować 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Tak samo jak nie doszło do spotkania w Sochaczewie bo poseł PiS tak mocno wpłynął na komendanta straży że w ostatniej chwili odmówił im sali

masz błędne informacje, nie doszło do spotkania w Jasieńcu, natomiast udało im się spotkanie w mojej rodzinnej wiosce, data ta sama, chyba zeszły piątek

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

W Sochaczewie właśnie wyjeżdżają i jadą na Warszawę coś koło 100traktorow

jeden nie dojedzie, koło ronda stoi Case, chyba się wysypał...

38 minut temu, Strongman napisał:

Jakie napięcie powinna mieć spawarka bo umnie ma 70v i jak bym dotknął plusa i minusa to pieści, patrzyłeś kiedyś miernikiem @bratrolnika

nie mierzyłem

nie trzymaj za elektrodę tylko za uchwyt to kopać nie będzie

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Problem jest taki, że te nowsze ciągniki jeszcze jakoś kontrolę Policji na drodze przejdą, a te starsze to pewnie mało który i tu jest największy odsiew

Szkoda jęzora strzępić. To jak z wyborami "a na co ja będę szedł" 

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Na polskiej wsi nigdy nie będzie dobrze bo jeden drugiemu zawistny 

Być może u wielu jest to rzeczywiście zawiść ale w tym momencie  rolnictwo i rolnicy nie maja kogoś kto jeb.... piescia w stół i powie dość. Bo każdy kto próbuje się tym zająć ma już z tyłu głowy pomysł na siebie i myśli tylko jak wyruchac resztę aby do tego dojść. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

masz błędne informacje, nie doszło do spotkania w Jasieńcu, natomiast udało im się spotkanie w mojej rodzinnej wiosce, data ta sama, chyba zeszły piątek

nie mierzyłem

Wiadomo ze za uchwyt trzymam ale jak drugą ręką trzymam jakiś element który dospawuje to kontakt z elektrodą jest.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

prąd zamiast do masy to pójdzie prze zemnie do gleby.

Transformator powinien separować obwód. Nie powinno dojść do przepływu prądu z bieguna do ziemi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Wiadomo ze za uchwyt trzymam ale jak drugą ręką trzymam jakiś element który dospawuje to kontakt z elektrodą jest.

a suche buty załóż?

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jak z wyborami "a na co ja będę szedł" 

no a po co?

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

żadna z moich spawarek nie kopała i nie kopie, brat ma transformator to potrafi kopnąć, ale jak się elektrodę trzyma a nie uchwyt

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

nie mierzyłem

Odseparuj spawarkę od podłogi i daj przewód ochronny w kablu. Najlepiej zakop bednarke.

Opublikowano

Kur.. petycję będą składać u premiera. I znowu para w gwizdek. Głupie te ludzie co tam pojechali. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v