Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

A dziś rano na skrzyżowaniu z podporządkowanej wpakowała mi się centralnie przed maskę audi A5, gdyby nie to że mam wersję najmocniejszą, z największymi dostępnymi hamulcami, to bym z tej A5 zrobił a3 

Normalnie przez te półtorej sekundy od zobaczenia tego gniota do zahamowania już liczyłem w myślach ile będzie kosztował przód do Fiata 

Jak coś to nie ja 😉😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

Chyba jak dają całkę to wrak zabierają. Tak szwagier miał.

Kolega dostał całkowita, a remont go 5 tys kosztował. 8 letni hilux.

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A jemu na co on? Przecież teraz na drewnie jedzie z tego co mi wiadomo. 

Fiesta się już wykończyła?

Drewno będzie moczył przed wrzuceniem do pieca ;)

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Jak coś to nie ja 😉😉

Gdzie Ty w A5 🙄

2 minuty temu, 6465 napisał:

Moje pierwsze auto sprzedałem za 5tys. Drugie za 1tys. To teraz to skończy na złomie.

Moje też pierwsze sprzedałem w dalsze użytkowanie. Druga Vectra poszła do afryki. Reszta czyli 3 sztuki wszystko szrot 🤭

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

czyli miałes jeszcze wahanie przy tym hamowaniu? 😄

Nie, wiesz przecież jak to działa, odruch bezwarunkowy pedał hamulca w podłogę, i nikt mi nie powie że ma inaczej. Naprawdę, gdybym chciał kogoś wziąć na stłuczkę, to chyba trzeba byłoby sobie ten odruch spróbować gdzieś wyrobic, bo nie wydaje mi się że normalny człowiek widząc zagrożenie nie wciśnie z automatu hamulca do podłogi 

@Pafnucy, a powiedz, robiłeś już test prostej ramy w motorze???

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Kolega dostał całkowita, a remont go 5 tys kosztował. 8 letni hilux.

wydaje mi się że nie płacą za całośc jak zostawia. 70% raczej.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

5 minut temu, Uziu92 napisał:

ja tam swoim pastuchem bym przyj3bal, dali by z OC za całkę i jeszcze na szrocie z 800 zł by wziął😁

Akurat fiata mi szkoda, fajne auto 

Choć gdybym przywalił to bym przynajmniej 54zl na świecy żarowej zaoszczędził, bo musiałem tyle dziś zainwestować 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

łeee tam. moje na szrocie kończą.

Mój kolega też tak mówił, że wielu ludzi jest pierwszymi właścicielami auta, a on zawsze ostatnim 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

O to to 

Po uj dzwonić jak w ogłoszeniu jest podane .... 

Czasem jest tak że nazwa danej miejscowości powtarza się w różnych rejonach, czasem można się oszukać 

jedna wymieniałes ?

6465 napisał:

11 minut temu, Uziu92 napisał:

ja tam swoim pastuchem bym przyj3bal, dali by z OC za całkę i jeszcze na szrocie z 800 zł by wziął😁

Chyba jak dają całkę to wrak zabierają. Tak szwagier miał.

może tak być

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

robiłeś już test prostej ramy w motorze???

ale że co? że bez rączek?

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Moje pierwsze auto sprzedałem za 5tys. Drugie za 1tys. To teraz to skończy na złomie.

No co ty gadasz, za łopelka to jeszcze niezłe pieniądze weźmiesz, limuzyna, w dodatku czarna, jakiś młody gniewny kupi i będzie palił gumę pod remizą i dziolchy na tylnej kanapie obracał 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, a po co. Ja w aucie to tylko koła przekładam i żarówki zmieniam. Teraz musiałem bezpiecznik wymienić bo coś go tylna wycieraczka wybijała więc po prostu wypiąłem wycieraczkę.

Tylko jak będą się grzały hamulce, to pedału nie wypinaj.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

A dziś rano na skrzyżowaniu z podporządkowanej wpakowała mi się centralnie przed maskę audi A5, gdyby nie to że mam wersję najmocniejszą, z największymi dostępnymi hamulcami, to bym z tej A5 zrobił a3 

Normalnie przez te półtorej sekundy od zobaczenia tego gniota do zahamowania już liczyłem w myślach ile będzie kosztował przód do Fiata 

Dostałeś w zęby za zgrabiarkę??? I buta ci ukradli???

Wczoraj syna odwoziłem. Kręta droga, górka, dolina podwójna ciągła.

Wyskakuję na górkę a tam Captiva na mnie czeka.  Po hamulcach i po poboczu ale tak by rowu nie zaliczyć. Tamten też zaczął hamować i wyhamował autobus który wyprzedzał, a który jednocześnie wpuszczając go uratował nam życie. 

Po paru sekundach po zajściu myślałem że zejdę jak mnie stres puścił. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

jedna wymieniałes ?

Tak, nie chciałem ryzykować ze wszystkimi, skoro jedna tylko zdechła

Aczkolwiek odkręciła się nad wyraz lekko

No, że bez rączek , powyżej 100km/h

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Tylko jak będą się grzały hamulce, to pedału nie wypinaj.

Mów do mnie jeszcze, ze mnie jest taki kierowca, że prawo jazdy zdał i da radę objechać te parę kilometrów od chałupy bez zapuszczania się na dwu czy trzy pasmowe drogi, autostrady i do wielkich miast. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Fiesta się już wykończyła?

Obecna fiesta jeszcze jedzie, ale zaczyna się lubować w oleju. Puki co mam dobre serce i dolewam mobila, ale już rozważam superol a następnie mam spory zapas przepału. Może z rok max dwa lata pojadę jeszcze, zależy jakie koszty będą ewentualnych napraw. A wtedy klasycznie to auto ma żyletki i zakup czegoś co kilka lat posłuży byle nie za drogiego i tak wkoło.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

powyżej 100km/h

nie wiem czy przy tylu, ale.... no jak nie... 😄

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Obniżoną o wartość auta. 

ano właśnie. miałem już całkowita i tak pamiętam, ze odejmowali.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

No co ty gadasz, za łopelka to jeszcze niezłe pieniądze weźmiesz, limuzyna, w dodatku czarna, jakiś młody gniewny kupi i będzie palił gumę pod remizą i dziolchy na tylnej kanapie obracał 

W sam raz dla młodego wikarego 🤣

Edytowane przez donweter1989
  • Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

jedna wymieniałes ?

Tak, nie chciałem ryzykować ze wszystkimi, skoro jedna tylko zdechła

Aczkolwiek odkręciła się nad wyraz lekko

No, że bez rączek , powyżej 100km/h

lepiej było wszystkie zrobić , pomimo że ok, bo jak od nowości albo kiedyś razem wymieniane to zaraz padną inne, druga sprawa że jest okazją do ruszenia ich, nowe na smar i potem problemu nie ma.

Opublikowano

W tamtym tyg zaparkiwałem na mieście pod sklepem ,odszedłem na 20 metry i podjechał koleś pod mój samochód i uj nie widział czy co bo centralnie zaj.. w tylny zderzak jak cofał .Widząc to zawróciłem i ide ocenić straty , on nie wysiada tylko obczaja czy nie zwiać .Na bank chciał zwiac .Wysiada i mówi ale odjeba...m czujniki nie zadziałały .

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ale to grosze, cena złomu 

zależy od wartości auta. czasami za złomowanie więcej jak policzą. ja tanimi autami jeżdżę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v