Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

Ale jak bym nie wybiegal w przyszlosc choć troche to teraz za paliwo na gospodarke i opał ktorego kupiłem na dwa sezony , tu i teraz musial by dołożyć kilka a prawie nascie tyś zł . i skąd to wziąsć ano bym musiał za***rdalać za darmo aby ten sam surowiec kupić .

Mnie opał nie dotyczy, gazu na zapas nie nakupię. Paliwa to zużywam na rok tyle co niektórzy w dniówkę. Więc w zależności od potrzeb i planowanie wypada. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Naprawdę w to wierzysz, że garstka Ukraińców może powstrzymać ich armię? zobacz na samą liczebność, do tego pociski hipersoniczne , małe głowice nuklearne no ma trochę tych fantów, jakby chodziło im o doszczętne zniszczenie to już tam dawno by został sam parujący step... Sankcje też odczujemy jedynie my czyli zwykli obywatele, ruski sobie znajduje rynki zbytu w przeciwnym kierunku, rubel odbił od dna i ma się nawet lepiej niż przed wojną... A ten nasz z długim nosem tylko wyjdzie, wykrzywi się jeszcze bardziej i pier**li o odcinaniu tlenu rosji, sam sobie odciął i swoim obywatelom ale ich ma się już głęboko w d*pie.

Nie  raz już wspominałem że Rus będzie będzie wykrwawiał UKRAINĘ wiadomo że się nie obronią sami .

Tylko taka nadzieja że nie : nie trafić na 50 lat niewoli do Rusa .

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie opał nie dotyczy, gazu na zapas nie nakupię. Paliwa to zużywam na rok tyle co niektórzy w dniówkę. Więc w zależności od potrzeb i planowanie wypada. 

To masz mniej ból głowy'😃 ja robie wszystko aby za ten sam surowiec nie placić prózna robota w nie skonczonosć sie nie da ale dobre i to

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Te wiosny od 3 sezonow to o kant d*py, ostatnia normalna to'2019

ehh prehistoria czy to jeszcze kiedyś w tym kraju powróci ??

Edytowane przez V12
Opublikowano
V12 napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

To są naprawdę trudne decyzje i ciężko dać jednoznaczna dobrą odpowiedź 

Na razie ludzie mysla jakos to bedzie, jak z portfela flaka nie bedzie na opał. paliwo to emocje beda inne 

żadziej będą zmieniać samochody telewizory i remonty że głowa puchnie ile za meble wydają 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Tak ale nie o rolnictwo mi chodzi , nie rozpetali jeszcze'bałaganu na swiecie, tera to nie wiadomo czy inwestować czy cuś wsio nie stabilne i cuda wianki 

Moźe być wiele rzeczy nie opłacalnych i prożna robota i straty 

8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

W 2019 to właśnie u mnie była nienormalna, bez opadów, wtedy tylko dwa razy przeleciała mżawka raz w marcu a drugi w maju , ehh nawet nie chce tego roku wspominać

6 minut temu, slawek74 napisał:

żadziej będą zmieniać samochody telewizory i remonty że głowa puchnie ile za meble wydają 🙆‍♂️

Czyli sie cofniemy no nie zbyt optymistycznie ale taka prawda , bedzie takie życie dla życia i nic pozatym...

Edytowane przez V12
Opublikowano
Łolek napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

jak przeschnie na polach by nie robić kolein z drugą lecę

Jak będziesz leciał to nie narobisz gorzej jak będziesz jechał 😉😁

to problemu nie będzie bo junior to lata 🤪😁

Opublikowano
2 godziny temu, kris91 napisał:

@Chłoporobotnik tak tylko się przypominam 😉

@HF86 Pytanie mam bo kurwica mnie od tych cen bierze 🤬 Jakiej firmy rurki do podłogówki brać? Chciałbym pex, bo i do grzejników żeby później się przydały 👀👀👀

"Pokój jest bezcenny, jakoś przeżyjemy" 🤭🤭🤭

Pexa szukaj jak najtańszego, i z jak najwyższą dopuszczalną temperaturą, parę lat do tyłu najlepiej wypadał Wavin

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Jak Żerniki to 13km w stronę laszczowa ladowarke kupilem. Ogolnie sporo znajomych mam z tamtych stron ze szkolnych lat. A jak Paary to blizej Biłgoraja 

Wrzucales zdjęcie??? Bo nie kojarzę że coś kupiłeś

Opublikowano
Bananek napisał:

Konczita. Łostatni. Jutro zapiąć Unię i można odwrócić pole do góry nogami. 😉 Tak jakby 32 rozrzutniki. 

IMG_20220406_161048.jpg

A nie lepiej usługę wziąść , na co unie brudzić i ciągnik męczyć 🤔

Opublikowano
47 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko to zły przykład... 

A jakby ci ten 13 latek wczesniej zgwałcił i zamordował córkę to tyz byś mu pomógł? 

Jak nas Niemce napadły to Ukraincy nam pomogli czy nas mordowali? 

Mordowali. I najpierw trzeba się nauczyć że najpierw ucieka z każdego kraju elita czyli bogaci. Biedota pilnuje swojego małego dobytku

• Like 6
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

ja się w hydraulike nie bawię. Radaszkiewicz konkretnie robi. ja co najwyżej z hudrauliki to kran, albo poidło byckom 

Zgadzam się z opinią, bardzo dobrzy fachowcy.

Opublikowano
18 minut temu, PAN88 napisał:

Mordowali. I najpierw trzeba się nauczyć że najpierw ucieka z każdego kraju elita czyli bogaci. Biedota pilnuje swojego małego dobytku

Masz rację tylko nasza,, współpraca,, z Ukraina to już od czasów kozaków nie wyglądała dobrze 

Nie jestem wielbicielem Ukraińców i nie podo ba mi się to jakie mają u nas przywileje bo nie wszyscy powinni takie mieć ale jeszcze ale za  to co robią ruscy to powinni mocno cierpieć i to długo 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Naprawdę w to wierzysz, że garstka Ukraińców może powstrzymać ich armię? zobacz na samą liczebność, do tego pociski hipersoniczne , małe głowice nuklearne no ma trochę tych fantów, jakby chodziło im o doszczętne zniszczenie to już tam dawno by został sam parujący step... Sankcje też odczujemy jedynie my czyli zwykli obywatele, ruski sobie znajduje rynki zbytu w przeciwnym kierunku, rubel odbił od dna i ma się nawet lepiej niż przed wojną... A ten nasz z długim nosem tylko wyjdzie, wykrzywi się jeszcze bardziej i pier**li o odcinaniu tlenu rosji, sam sobie odciął i swoim obywatelom ale ich ma się już głęboko w d*pie.

Sankcje, sankcjami a i tak Europa będzie kupowała ruski gaz i ropę, tylko cena x 3, a przypłynie tankowcami przez łańcuszek chińskich i amerykańskich firm. I niestety choćbyśmy i 20 zł płacili za litr paliwa nie powstrzyma to ruskich, co będą chcieli i tak zrobią.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

@jacor73

Wyjaśniłeś temat od A-Z, 👏👏 dodaj do tego też "wyngiel" 

dobrze to juz było :ph34r:, a do czego to doprowadzi, spokojnie czekać niech kazdy zobaczy 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v