Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Dla ilu to osób? 

3 chłopy 

7 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła Olek naucz tego moja żonę 😂😂

Mogę ją nie tylko tego nauczyć 

9 minut temu, Bananek napisał:

Dobrze, że jesteś świadomy tego, że żeby Ci dorównać muszę się uwstecznić. 😉

Miażdżyca w sosie własnym. 😉

Ale za to jakie dobre 

Opublikowano
13 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła Olek naucz tego moja żonę 😂😂

Przyślij to może i czego innego nauczy

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie i panowie było by co z tego , jaka chata na początek 🤔 , na dachu blacha , strop jest , mury nie spękane , itd ocieplił by i podbitke zrobić  to z zewnątrz miło by to wyglądało , po lewo drzwi  był by pokój tylko okno by trza wykuć

IMG20220122085904.jpg

Ludzie gorsze rudery przerabiają, parę w okolicy przerobili, to jakbyś zobaczył jak to teraz wygląda a jak wyglądało wcześniej to byś nie uwierzył

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

Panie i panowie było by co z tego , jaka chata na początek 🤔 , na dachu blacha , strop jest , mury nie spękane , itd ocieplił by i podbitke zrobić  to z zewnątrz miło by to wyglądało , po lewo drzwi  był by pokój tylko okno by trza wykuć

Poka w środku 👀 Z zewnątrz to zdrowy budynek, chyba że blacha przyrdzewiała to pomalować, jak piwnica jest to już jest gdzie piec wstawić 🙊 Ja się dziwię, że Ty myślisz o budowie domu mając taki budynek 🤔🤔🤔

• Like 2
Opublikowano
kris91 napisał:

Poka w środku 👀 Z zewnątrz to zdrowy budynek, chyba że blacha przyrdzewiała to pomalować, jak piwnica jest to już jest gdzie piec wstawić 🙊 Ja się dziwię, że Ty myślisz o budowie domu mając taki budynek 🤔🤔🤔

Kolego sympatyczny, powtórzyły ci się te krwotoki?

6465 napisał:

A na 18 do sąsiada na kolację😁

Kurna bogol. Nie jada już w domu.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Kolego sympatyczny, powtórzyły ci się te krwotoki?

Narazie cisza u mnie, ale dzień w dzień głowa tak napindala, że tabletki za słabe 😒

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

sporo znajomych mieszka w domach przerobionych ze starych komórek czy obórek , rodzice zostają w domu a znajomi sobie zaaranżowali to co mieli w podwórku , tak samo i tu napewno da rade sobie ładnie zorganizować ,, gniazdko ''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zobaczy się, może ta kukurydza wypali jednak i obsieje wójt te kawałki swoje też. Bo zboża nie chcę za bardzo tam siać, mieszanki mam dużo. A oprócz oprysku na chwasty też to trzeba czymś psikać? Jakieś robaki? Może ewentualnie jakieś opryski z ziemniaków na stonkę by coś podziałały jeśli trzeba.

-6, nasypało z 6cm śniegu, kostka odśnieżona, drogi gminne już w nocy odśnieżali a powiatowa nawet nie posypana.

W 2021 roku trza było strąkowce mordowac. Najlepszy był kiedyś Proteus, ale już wycofany. Stonkę też świetnie brał. Mospilan podejdzie i w ziemniaku i grochu, tak samo deltametryna.

55 minut temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

Lux chałupa by była. Sama cegła już dobrze świadczy o tym budynku. Nie z takich budynków ludzie legancke mieszkanka robili.

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Dzisiaj na śniadanie specjalność szefa kuchni spacer.png

IMG_20220122_090025.jpg

IMG_20220122_090358.jpg

ty umiesz gotowac ?????

chlopie kto je cos takiego ??  surowa cebule lubisz ??tyle pieprzu  ?? 

Opublikowano

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

IMG20220122085904.jpg

Masz szerokie pole do popisu.

Nawet ścianka kolankowa odpowiedniej wysokości.  Jak zaniska to dołożyć 1 pustak i zalać wieniec. Schody zrobisz sam boś stolarz.

Okna wstawiaj duże bo jesienią i zimą światło dzienne dla zdrowia psychicznego bezcenne.

39 minut temu, kris91 napisał:

Piwnica nie potrzebna. Kotłownie robić obok po lewej w gospodarczym,  szerokie drzwi, baniak kumulacyjny z 500l na wodę żeby maksymalnie wykorzystać energię.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Piwnica nie potrzebna. Kotłownie robić obok po lewej w gospodarczym,  szerokie drzwi, baniak kumulacyjny z 500l na wodę żeby maksymalnie wykorzystać energię.

Jak nowocześnie to tak, kotłownię można obok, ale jakby miał piec w piwnicy, to zrobiłby grawitacyjne centralne i w razie braku prądu ma nadal ciepło, chyba że byłby piec z podajnikiem to już gorzej  👀

• Like 1
Opublikowano

No o zwykłym kopciuchu już nie ma sensu myśleć. 

Tak sobie myślę że przy hodowli dobrego speca do instalacji I ciepło z obory ogrzewałoby darmo chałupę

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

ty umiesz gotowac ?????

chlopie kto je cos takiego ??  surowa cebule lubisz ??tyle pieprzu  ?? 

Nie umiem gotować, cebula zeszklona nie surowa, pieprz lubię a jem ja i dzieciaki. Jak bym chciał jeść bezpłciowo to bym żarcie w szpitalnej kuchni zamawiał 

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, donweter1989 napisał:

W 2021 roku trza było strąkowce mordowac. Najlepszy był kiedyś Proteus, ale już wycofany. Stonkę też świetnie brał. Mospilan podejdzie i w ziemniaku i grochu, tak samo deltametryna.

No to nie tak tragicznie... Bo jeden właśnie w pobliżu sieje, w 2021 też miał kawałek. Tak jak mówię, najbardziej mi pasuje tam znów kukurydza a potem chyba obornik, bo już kurła pół obory naskładane i pszenica. 

Ziemniaki uparowane, pora się chyba w Posejdona zabawić.

Słońce wychodzi, -1.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Dzisiaj na śniadanie specjalność szefa kuchni spacer.png

IMG_20220122_090025.jpg

IMG_20220122_090358.jpg

Ja bym tego nie tknął 👀 Cebula u mnie to odruch wymiotny powoduje.

Opublikowano
53 minuty temu, Bananek napisał:

Kurna bogol. Nie jada już w domu.

Michał  to nie tak, on kombinuje jak tanim kosztem przeżyć  dzisiaj do sąsiada na kolację jutro na obiad do rodziny i już weekend za darmo, ma łeb chłop ni ma co

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v