darkowe1

Jumz gaśnie powietrze w układzie

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
darkowe1    2

Siemanko pojawił się problem z jumzem gaśnie po odpaleniu czasem odrazu czasem po paru minutach , zauważyłem że w przewodzie za pompka zasilania jest powietrze mimo ciągłego odpowietrzania . Macie pomysły gdzie łapie powietrze ? Cały układ sprawdziłem wszystko suche i szczelne 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gustaww    105

Jak łapie powietrze to szczelne nie jest. Czy pompka działa prawidłowo? Ciągnie paliwo ze zbiornika? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Marecki2922    359

Napompuj powietrza sprężarką do zbiornika tylko nie za dużo  , aby troszkę podnieść ciśnienie i obserwuj którędy będzie wypływać paliwo 


Kupię rozsiewacz do wapna o ładowności 5 ton i więcej 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darkowe1    2

Dałem bańkę 5 l na maskę nowy przewód przepompowalem odpaliła pochodzi chwilę i gaśnie , zauważyłem że nie zaciąga paliwa bo w filtrze  nie ma paliwa jak z gaśnie , jak podpompoje ręcznie do pełna do jest ok i znowu gaśnie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawciom    0

Cześć.  Spróbuj kolego dać z bańki prosto do pompy z pominięciem filtra. Jak pomoże, to problem we filtrze lub przewodach z filtra do pompy, jak nie pomoże, to w pompie wtryskowej. Tylko pamiętaj, że powrót z wtryskiwaczy jest do filtra i Ci szybko wypompuje paliwo, a z filtra będzie ciekło. Oczywiście paliwo musi być czyste. Miłej niedzieli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marek2022
      Witam wszystkich, jestem tu nowy a potrzbuję pomocy jak zrobić wolny spływ oleju w ciągniku MTZ 82 z 1997r. Gdzie się wpiąć i jak to wykonać. Posiadam pług obrotowy z siłownikiem na dwa węże i potrzebny jest wolny spływ a nie wiem jak się do tego zabrać. Może ma ktoś jakieś gotowe rozwiązanie, prosiłbym o jakieś zdjęcia ewentualnie. 
    • Przez darkowe1
      Siemanko podnosił ktoś kabinę w jumzie w górę ? Chodzi mi o to żeby od izolować kabinę z podłogą od pokrywy skrzyni biegów . Żeby nie przenosiło wszystkiego do kabiny .
    • Przez gregory8101
      Witam. Posiadam belerusa 820 z 2010 r od 2 lat mam ciagły problem z uszczelką pod glowica. Zmienilem nawet silnik na starego typu i po roku dalej sie zaczelo nie dmucha w jednym miejscu głowica planowana, tuleje poziomowane uszczelki teflonowe tez daje próbowałem bez nich ale to samo. ostatnio wytrzymał jakies pół riku okolo 700 mth, Glowice dociskam juz na 210.
      Czy ktos ma jeszcze taki problem
    • Przez itRolnik
      Mam pytanie co do znawców  mtz/pronar. W pronarze 82TSA po załączeniu kompresora zaczyna silnik falować na obrotach. Jak nie jest włączona to na 1600 obrotów chodzi równo a jak się włączy to słychać takie falowanie obrotów. Co to może być? Zasilanie powietrza do sprężarki jest z kolektora dolotowego jak było fabrycznie może to przez to? Silnik jest po remoncie ma moc i pracuje równo nawet na niskich obrotach ale po włączeniu sprężarki ciśnienie szybko rośnie w zbiorniku ale silnik zaczyna falować. Stukania nie słychać innych dźwięków też nie tylko takie zwolnienie obrotów,
    • Przez Dydas123
      Przedni napęd mtz82 mała kabina 
      Witam. Nie mogłem nic znaleźć więc zakładam nowy temat problem jest taki  
      Na początku gdy włączony był napęd. Jazda do przodu wszystko okej natomiast podczas cofania słychać dziwny dźwięk jak by skrzynia wyła {bardziej niż zwykle} i po w cisnieciu sprzęgła natychmiast ciągnik się zatrzymywał tak jak by wcisnąć chamulec  po chwili stało się to samo podczas jazdy do przodu  wcześniej nic się nie działo jedyne co to że podczas małej wtopy w próbie wyjechana tak jak by u ślizgną przedni napęd i coś lekko zazgrzytało  może być też przez szerokie opony więcej razy sytuacja się nie powtórzyła Z innych sytuacji to tylko to że skrzynia zaczęła jakby głośniej chodzić PROBLEM BLOKOWANIA SIĘ I ZGRZYTU JEST PODCZAS WŁĄCZONEGO NAPĘDU NA WYŁĄCZONYM WSZYTKO OKEJ
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj