John Deere 6400- Naliczanie motogodzin
Przez
Konrad432, w John Deere 6x30-8x30
-
Podobna zawartość
-
Przez Blondi1991
Witam
Mam ciągnik nowy John Deere 61 95 m zrobiliśmy nim 260 motogodzin zaczął dziwnie stukać w silniku nie chciał odpalać serwis zabrał go okazało się na początku że to niby wina paliwa że wtryski po paru dniach stwierdzili że silnik ma wady fabryczne że ma porysowane cylindry tuleje że nie wchodzi na pełne obroty takie jak powinien mieć generalnie głowica musieli dźwigać i różne cuda jesteśmy już praktycznie półtora miesiąca bez ciągnika nawet nie dostaliśmy zastępczego pobraliśmy u innego dealera a u innego dealera jest w serwisie więc niby nam się nie kwalifikuje dostanie ciągnika zastępczego pytaliśmy o przedłużenie gwarancji albo jakieś reklamacje czy coś takiego no to stwierdzić że tylko wymienią nam części podpowiedzcie co robić dalej w takiej sytuacji
-
Przez Jakub6930
Ciagnik 6930premium, nie działa przednia i tylnia wycieraczka, lampa ostrzegawcza, i światełko w kabinie, bezpieczniki sprawdzone, co może dolegać? Mam dwa koguty ,nie ma prądu przy tłumiku
-
Przez Jakub6930
video000000.mp4 Witam mam problem z silnikiem w ciągniku 6930p. A dokładniej po wymianie turbiny na nową (stara turbina mniala luzy na cięgiełku) jak się rozgrzał , zaczęło się metaliczne stukanie dochodzące z przodu ciągnika, po dodaniu gazu dźwięk przyśpiesza, wymieniliśmy turbine na starą i jest tak samo,zawory sprawdzone i wszystko dobrze, moc ma,zero błędów, nie kopci,chodzi jak wcześniej tylko pojawił się dziwny metaliczny dźwięk -
Przez Gość
Witam.
Jestem uzytkownikiem john deere 6630.
1. Przy zmianie kierunku rewersem wciskanie pedalu rozsprzeglania nie jest konieczne, natomiast zmiana polozenia rewersu moze odbyc sie momentalnie z jazdy w przed na jazde w tyl, czy najpierw napolozenie N, a nastepnie w przeciwna strone? Jak najlepiej uzytkowac skrzynie Power Quad plus?
2 Czy z powodu zdyt duzych wychelen przedniej osi tls moze dojsc do uszkodzenia?
3 Przy obrotach okolo 1600 slychac dziwny dzwiek w okolicy przyrzadow sterowniczych. Jakby syczenie czy szumienie.
Prosze o pomoc i informowanie o mankamentach john deere 6x30
Pozdrawiam
-
Przez Aleksandra2323
Mam problem z układem hydraulicznym. Tur podnosi się do góry po czym nagle przestaje bądź podnosi się bardzo wolnym tempem. Rozdzielacz tura podpięty jest pod sekcje rozdzielacza ciągnika. Sekcje zewnętrzne rozdzielacza ciągnika też się zacinają. Jakie mogą być tego przyczyny?
-