Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sól potasowa. Drut, plastik guma drewno. Super🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Zdjęcie sprzed chwili.

20211122_134046.jpg

20211122_121834.jpg

Opublikowano

Taa, jak 2 lata temu kupiona.

Ale kiedyś zwróciłem partię bo ewidentnie z dolomitem zmieszana była.

Teraz nie kupuję made in ZOT

6 minut temu, Strongman napisał:

Ale jakaś taka gruba ta sól dziwny granulat.

Lux bo pyłu nie ma.

Tylko te śmieci, ale to w jednym z 5 wysianych.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ten konus z pinokiem budując dobrobyt z kartonu. 

przy tak slabnacym złotym to i dziś zacząłem się martwić 🥴🥺

jeszcze wyjdzie że dwa lata temu za 20 tyś to ładna gromadka nawozów była A na wiosnę tam 3 palety za to samo postawię 🥺

A na ile ha te nawozy za 20tys ? 

Opublikowano

Chcąc nie chcąc zamówiłem nawozy pod kukurydzę. Mocznik i PK. Mocznik najtaniej się udało dostać 3570 brutto na PK 16-32 2450. Wydaje mi się, że na nic tańszego na razie nie ma co liczyć, i taniej w przyszłości nie będzie. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.11.2021 o 14:44, Agrest napisał:

10t pllifoska 6 pod przyszłe zasiewy 2650zł/t brutto.

Dzisiaj dzwoniłem zamówić wysłodki buraczane granulowane dla krów do agroloku i zapytałem o nawozy to pani powiedziała że są zapisy na Yara 5-10-20 za 2322brutto na dostawę w styczniu

Edytowane przez Pcheella
  • Like 1
Opublikowano

jestem na składzie, czekam na odpowiedź sprzedawcy, w międzyczasie wchodzi klient pyta o cenę saletrzaku i saletry, przełknął ślinę i mówi poproszę worek saletrzaku.

ot cały ruch na składzie nawozów, podpytałem sprzedawcę to mówi że teraz podostawali zaliczki rolniczy to trochę kupują  ale to kilka procent sprzedaży niz rok temu.

saletra 2830  saletrzak 2680

Opublikowano
1 godzinę temu, SawekBraczyk napisał:

A na ile ha te nawozy za 20tys ? 

na 23 było. ja dzialkowiec jestem. 

Opublikowano

to se teraz przelicz przy moczniku 1100 superfosfat prosty 670 i sól  1300. to nawet i było można coś po nawozach naturalnych poprawić. 

Opublikowano

I wreszcie pod strzechy zawita ekologia bez zielonego ładu a wysokie ceny ograniczą produkcję rolną i to na skalę globalną a to z kolei przełoży się na poziom cen jeśli dodamy do tego zachowanie rynków finansowych to może się okazać że dzisiejsze ceny zbóż to dopiero rozgrzewka przed tym co nas czeka w przyszłości

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

ceny ziarna narazie wykoncza hodowlę A następnie same się wykończyć dadzą. 

Opublikowano

Korporacje na naszych oczach przejmują władzę i kupiły już polityków. Młodym mieszają w głowach za pomocą internetu i aktywistów. Pytanie co jeszcze musi się stać żeby ludzie się obudzili. W Austrii już opaski będą jak za pewnego malarza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v