Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Korn kali 2200 bb , kuźwa przecież tu się gazu do produkcji nie używa , pod kuku chciałem kupić no ale cena 🙆‍♂️

Coś cicho w temacie się zrobiło 🤭

Opublikowano (edytowane)

1. GA i Anwil mówią, że zrobią wszystko by nie wstrzymywać produkcji.

2. W mediach pojawiają się informacje, że czeka nas globalny kryzys energetyczny.

3. Morawiecki mówi o możliwych dopłatach do nawozów.

4. Chodzę sikać na pole za stodołę. Każde moje wyjście to 3 zł. 

Edytowane przez PanAres
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, karolr2 napisał:

Powiem Ci jedno nie chce mieć zasiłku pielęgnacyjnego chodzby wynosił 5tys a ty się ciesz ze masz ręce zdrowe i możesz pracować.bo w każdej chwili to się może zmienić 

O to to. Święte słowa, cieszyć się zdrowiem jak dopisuje bo żadne socjale nie wynagrodzą... mnie już trzech specjalistów i rodzinny wysyłają na rentę, podobno z chorobą zawodową w takim zaawansowaniu pewne, że dostanę stałą. Ale nie chcę, nie mój charakter żeby rzucić i bez roboty żyć. Chociaż jebią nas z każdej strony, nie raz człowiek w emocjach by rzucił wszystko,ale serduszko by krwawiło gdyby przyszło całkiem zrezygnować... 

Przywieźli nordkalk atrigran magnezowe 470zł.

mocznik podobno 3500

Saletrzak już 2tys 🙈

Edytowane przez pedro2
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pablo16 napisał:

Dziś dojechał do mnie nawóz zamówiony 10 września.

Saletra 1580 

Ultra 8 2210 za tonę ceny brutto

A już traciłem nadzieje ze zobaczę ten nawóz w umówionej cenie

Takich sprzedawców trzeba  chwalić 👍

• Like 1
Opublikowano

Współpracował z nim już mój ojciec a teraz ja. Nigdy nie było obsuwy z płatnością. Do tego dodam że jest to mały skład oddalony 120 km ode mnie  i nawozu wziąłem łącznie 16 ton

• Like 1
Opublikowano

U nas podobnie też w tym tygodniu przyszedł saletrzak i łotewski npk 7-20-30, zamówiłem 24 sierpnia łącznie 20 ton, a dzwoniliśmy 3 razy bo człowiek w nerwach nie wiedział czy lokalny handlowiec zachowa się ok, wszystko jak najbardziej się zgadzało. W jakiej cenie kizeryt u was? Lokalnie brak, a jak dzwoniłem do Agroloku to też nie mają

Opublikowano
1 godzinę temu, Zigi94 napisał:

Dzis facet odbierał ode mnie groch, firma na kilkanaście aut a właściciel sam musi jeździć bo nie ma komu, powiedział, że 2 zestawy stoją bo nie ma kierowcy.... a wy tu marzycie że ktoś będzie się urabiał w słońcu na polu, ewentualnie w smrodzie w oborze. pracowników brakuje w każdej branży. 

W dziad-transach na pewno. 

Opublikowano
2 godziny temu, kris91 napisał:

Człowiek już nawet nie jeździ na skład pytać o cenę, bo i po co 😬 Sawicki dziś gadał, żeby z Białorusi nawozów nie ściągać, żeby odczuli sankcje 🤦‍♂️

Przecież my pierwsi sankcje odczulismy, druga sprawa wagonami jedzie z Polski nawoz na Ukrainę a z tamtąd kto wie gdzie.

Skoro tak nasi zabezpieczaja nasz kraj w surowce to należy się zaprzestać współpracy z naszymi producentami, może by się kurła opamietali co robią.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, kris91 napisał:

Człowiek już nawet nie jeździ na skład pytać o cenę, bo i po co 😬 Sawicki dziś gadał, żeby z Białorusi nawozów nie ściągać, żeby odczuli sankcje 🤦‍♂️

Skoro tak mówi to trzeba jechać na ukraine po ten nawóz bo jak na razie to my dostajemy po tyłkach nie ukraina.

12 godzin temu, danielursus3p napisał:

Teraz nie ma ludzi do pracy w każdej branży.  

Guzik prawda, nie ma u dziadów ludzi do pracy, w normalnych firmach są chętni w kolejce.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Rrolniik napisał:

Guzik prawda, nie ma u dziadów ludzi do pracy, w normalnych firmach są chętni w kolejce.

Mhm widać właśnie. U nas w Polsce B już wszędzie praktycznie Białorusini i Ukraińcy pracują, Polaków chętnych nie ma. 

Opublikowano
4 godziny temu, kris91 napisał:

Nie zrozumiałeś, a już masz winnego. Po pierwsze dzisiaj Sawicki nie rządzi, a PiS który przecież miał uzdrowić rolnictwo xD za Sawickiego ceny nawozów były normalne. Sawicki mówił o budowie muru na granicy, że ma nadzieję że nie będzie budowany z białoruskiego cementu, ale również zablokować import innych produktów, dopóki jest zachowanie takie a nie inne ze strony Białorusi, a głównie chodzi o tych imigrantów których Łukaszenka wpuszcza na naszą granicę. A po trzecie mamy swoje nawozy i to je powinniśmy kupować, a nie z zagranicy, ale oczywiście w cenach normalnych .... ale rządzi PiS więc proszę nie spodziewać się normalności. 

Opublikowano
14 minut temu, danielursus3p napisał:

Mhm widać właśnie. U nas w Polsce B już wszędzie praktycznie Białorusini i Ukraińcy pracują, Polaków chętnych nie ma. 

U mnie też polska B i tam gdzie dziad to Białorusiny, gruzini itp, a tam gdzie normalna firma to nawet nie słychać żeby ludzi szukali bo zaraz brat,siostra czy kolega pracownika wchodzi jak się zwalnia miejsce.

Opublikowano

To ja wiem, że my po d*pie najbardziej oberwiemy bez alternatywnych nawozów ze wschodu, ale barany myślą że jak sobie pensję popodnosili to wszędzie taki dobrobyt jest 🤦‍♂️ Zobaczycie że jakby hipotetycznie "dali" dopłaty do nawozów np.1000zł do tony, to saletra będzie kosztowała nie 3 tys a 4 tys 🙄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, zarzeckimichal napisał:

Nie zrozumiałeś, a już masz winnego. Po pierwsze dzisiaj Sawicki nie rządzi, a PiS który przecież miał uzdrowić rolnictwo xD za Sawickiego ceny nawozów były normalne. Sawicki mówił o budowie muru na granicy, że ma nadzieję że nie będzie budowany z białoruskiego cementu, ale również zablokować import innych produktów, dopóki jest zachowanie takie a nie inne ze strony Białorusi, a głównie chodzi o tych imigrantów których Łukaszenka wpuszcza na naszą granicę. A po trzecie mamy swoje nawozy i to je powinniśmy kupować, a nie z zagranicy, ale oczywiście w cenach normalnych .... ale rządzi PiS więc proszę nie spodziewać się normalności. 

Trzeba czekać aż konfederacja będzie miała coś do powiedzenia :< PSL zaczął szukać poparcia w mieście, wypiął się d*pą na wieś i w sumie nigdzie indziej nie ma nic sensownego. Jak słyszę że pan z PIS dzisiaj w tv porównuje ceny paliwa nasze do niemieckich że niemcy mają drożej to mi się śmiać chce. Zapomniał tylko że Taki niemiec sobie za średnią wypłatę tego paliwa dużo więcej kupi niż polak

Edytowane przez isentor
  • Like 1
Opublikowano

Może z nawozami jest tak samo jak z drewnem. Chiny skupują wszystko, ceny są niesamowicie wysokie, a że Polska ma duże zasoby drewna, bo gospodarka leśna nie wyrabiała się z planem, to wycinka idzie pełną parą. Nawozy na europejskich rynkach są przeszacowane, jest okazja sprzedać w bardzo dobrym pieniądzu, więc cenę trzymają bawet w kraju, by Unia im nie zarzuciła dyskryminację innych państw. Nasycą rynek europejski, to obniża cenę i rzucą nadprodukcję na rynek krajowy. Trzeba czekać, chyba że ktoś jest prezesem ANWIL-u i nam to potwierdzi :)

Opublikowano
8 minut temu, isentor napisał:

Trzeba czekać aż konfederacja będzie miała coś do powiedzenia :< PSL zaczął szukać poparcia w mieście, wypiął się d*pą na wieś i w sumie nigdzie indziej nie ma nic sensownego. Jak słyszę że pan z PIS dzisiaj w tv porównuje ceny paliwa nasze do niemieckich że niemcy mają drożej to mi się śmiać chce. Zapomniał tylko że Taki niemiec sobie za średnią wypłatę tego paliwa dużo więcej kupi niż polak

Konfederacja xD no daj że spokój, oni nie mają pojęcia o niczym, tylko jeden wielki lans, broń Boże przed takimi rządami. A co do PSL, no to chyba wieś wypieła się d*pą głosując na PiS, no to musieli szukać poparcia w mieście i tam je znaleźli, a PSL zamiast wieś olać, dalej bronił, choć więcej by zyskali w mieście gdyby byli za piątką, a byli przeciw, więc miasto tracą, teraz jeśli wieś wybierze konfederację, i rolnictwo zacznie się sypać,  to choć jestem rolnikiem to nawet nie będzie mi żal 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v