Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jajonasz napisał:

A nie nie to tak nie działa, teraz będzie naprodukowane drogiego nawozu na jakieś pół roku, nawet jakby gaz 100% staniał 

Znajomemu przywozili nawóz na początku października z datą produkcji 23.09

Zapasy nawozu jeśli są to głównie w magazynach pośredników, którzy czekając na wyższą cenę nagle pozamykali składy. U producenta raczej wszystko idzie na bieżąco.

Opublikowano

Wczoraj pytałem jak idzie produkcja na azotach osoby tam pracującej... idzie pełną parą i auta ciągle załadowane odjeżdżają.

Opublikowano
2 godziny temu, gustaww napisał:

Wczoraj pytałem jak idzie produkcja na azotach osoby tam pracującej... idzie pełną parą i auta ciągle załadowane odjeżdżają.

Dokladnie.  Takie samo info mam, wszystko na zachód,  a nas maja w .......

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, olkosio napisał:

ja chętnie 5 ton saletry na mieszkanie w Warszawie zamienię. hehe 

Piszemy umowę i jutro dowożę Ci 5 ton saletry. Tonę mocznika dorzucę gratis🤭

Opublikowano
7 godzin temu, andrzej1988 napisał:

nie kupiłem bo na wiosne raptem do posiania 1.70 ha soi i tyle. Bardziej mnoe azot interesuje a w szczegolnosci rsm ktory niby jest zamowiony u Caryka ale krętacz coś kombinuje.

Jak po starej cenie masz zamówione to zapomnij ze ci sprzeda taniej. 

Ja w Agro tersie w Hrubieszowie pod koniec gdzieś sierpnia zamówiłem saletrę I saletrosan po 1500 brutto i do tej pory jej nie mam. 

W rozmowie z handlowcem usłyszałem tylko że nie mają nawozów a jak będą mieli to i tak mi po tej cenie nie sprzedadza a tak w ogóle to jemu "jest lotto" czy ja ten nawóz dostanę czy nie. 

Tak się traktuje klientów w tej firmie 

Opublikowano
10 minut temu, robercikj100 napisał:

Ja w Agro tersie w Hrubieszowie pod koniec gdzieś sierpnia zamówiłem saletrę I saletrosan po 1500 brutto i do tej pory jej nie mam. 

W rozmowie z handlowcem usłyszałem tylko że nie mają nawozów a jak będą mieli to i tak mi po tej cenie nie sprzedadza a tak w ogóle to jemu "jest lotto" czy ja ten nawóz dostanę czy nie. 

A magazyny pełny nawozu

Opublikowano
20 minut temu, robercikj100 napisał:

Masakra, po tym sezonie część rolników zacznie  pisać umowy na takie transakcję. Takich handlowców powinno się na  czarna liste wywiesic i żaden rolnik nie powinien kupić nic od nich.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, robercikj100 napisał:

Jak sie sytuacja unormuje i bedzie latał, szukał klienta to mu powiedz ze ci tez lotto gdzie kupisz ale napewno nie u niego🤣

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Agrest napisał:

Piszemy umowę i jutro dowożę Ci 5 ton saletry. Tonę mocznika dorzucę gratis🤭

no no nie bądź taki narwany bo mieszkanie pod kredyt który przewyższa wartość mieszkania.

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, robercikj100 napisał:

Na placu u Caryka w Suścu też stał RSM  w mauzerach czyli towar był w dniu zamówienia a pózniej mi kur...a gada że trzreba była zapłacić w trakcie zamówienia gdzie nigdy tego nie robiłem i płaciłem po odbiorze  np po 2 miesiącach jak towar dojechał i mimo już wyzszych cen miałem cene z dnia zamówienia a teraz kur...a kombinuje. Od ładnych paru lat z nim handlowałem i było ok a teraz coś mu się popieprzyło. Zauważyli pewnie że cena idzie nagle w góre i trzymają żeby sami zarobili. Takie krętactwo. Zaobaczymy co bedzie po nowym roku.

Opublikowano
11 minut temu, Pawel2678 napisał:

no no nie bądź taki narwany bo mieszkanie pod kredyt który przewyższa wartość mieszkania.

Myślisz że aż tak?

To się nie piszę🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v