Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

Raczej tanszego z importu nie kupisz jak krajowy ale marzyc mozesz :D

No nie wiem z tego co zawsze dostaje nawozy to zazwyczaj z importu bo polskie drozsze a ja nie bede przeplacac bo skoro mnie ktos jawnie okrada to dlaczego ja mam wspierac to cos. Bo niestety u nas jest taka polityka ze polski nawoz jest drogi ale jak fikcyjnie sie go przewiezie przez klajpede albo terminal w braniewie to nagle staje sie tanszy o kilkaset zlotych.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, arek_124711 napisał:

Wczoraj wieczorem dostalem oferte 2900 mocznik import litva cale auto. Czekam dalej to znak ze cos sie ruszy wkoncu w dol

Uwieście mi ale lepiej dołożyć te 3-4 stówy i kupić mocznik polski jak te dziadostwo. Sąsiad robił badania i wiem co mówię.

Edytowane przez roman099
Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Na pewno nie gorsze niż nasze... 

Ale serio teraz import droższy niż nasz krajowy nawoz

No jak drozszy jak mi proponuje niby polski 3600 a z importu moge wziac za 2900 

2 godziny temu, roman099 napisał:

Uwieście mi ale lepiej dołożyć te 3-4 stówy i kupić mocznik polski jak te dziadostwo. Sąsiad robił badania i wiem co mówię.

To dokladaj  jak masz chec bo mi przy 50 tonach juz wychodzi roznica 

Opublikowano
1 godzinę temu, drobny napisał:

Dzwonię jak co tydzień po okolicznych punktach z nawozami i jest saletrzak Rumuński w grubej granuli po 2630 brutto bb 😄

Kilka lat temu stosowałem super się rozsiewa szybko granula się rozpuszcza cena była taka sama jak krajowego i dalej bym go stosował ale był dla mnie nieosiągalny w okolicy.

Opublikowano
Dnia 10.12.2021 o 22:12, mraukot napisał:

Ten cały Mazurek to też niezły .uj. Na swoich urodzinach poklepywał się po ramieniu i popijał drogie trunki zarówno z pisiorami, jak i z platfusami. Szuja wredna 👿

Posłuchajcie sobie kilka wywiadów Mazurka i dojdziecie do wniosku że nie można rozgryźć jego przekonań .W wywiadach zagina jednych i drugich facet wyjątkowo obeznany i na bieżąco z polityką i wydarzeniami  w inteligencji nie dorastacie mu .Ciekawe że widocznie posłowie bardziej poważają go niż obrady w sejmie i to nawet ci którym dość porządnie dopiekł .Pomimo tego że wywiad z nim dla polityków jest dość ryzykowny mało który odmawia wywiadu  

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, arek_124711 napisał:

No nie wiem z tego co zawsze dostaje nawozy to zazwyczaj z importu bo polskie drozsze a ja nie bede przeplacac bo skoro mnie ktos jawnie okrada to dlaczego ja mam wspierac to cos. Bo niestety u nas jest taka polityka ze polski nawoz jest drogi ale jak fikcyjnie sie go przewiezie przez klajpede albo terminal w braniewie to nagle staje sie tanszy o kilkaset zlotych.

Gdzie masz ten tanszy nawoz o kilkaset zlotych? :D Pod GSem chyba tylko slyszales 

Opublikowano

Reasumując - idealny kandydtat na prezydenta RP. W rzeczywistości - zasługuje jedynie na "buta w ryj" 😈

Opublikowano
8 minut temu, RU68 napisał:

Posłuchajcie sobie kilka wywiadów Mazurka i dojdziecie do wniosku że nie można rozgryźć jego przekonań .W wywiadach zagina jednych i drugich facet wyjątkowo obeznany i na bieżąco z polityką i wydarzeniami  w inteligencji nie dorastacie mu .Ciekawe że widocznie posłowie bardziej poważają go niż obrady w sejmie i to nawet ci którym dość porządnie dopiekł .Pomimo tego że wywiad z nim dla polityków jest dość ryzykowny mało który odmawia wywiadu  

Jak widac bardzo duzo ludzi mu odmawia bop co tydzien te same mordy. Czarzasty czy kwasniewski to chyba co tydzien są.

Opublikowano
11 minut temu, mraukot napisał:

Reasumując - idealny kandydtat na prezydenta RP. W rzeczywistości - zasługuje jedynie na "buta w ryj" 😈

Niemniec lepsiejszy😍 

Opublikowano

Ale że co ?? może jednak nie chlej tyle w sobotni wieczór... 🤔

Opublikowano

Ja tam tego oglądać nie mogę, wszyscy niby poważni ludzie, na poziomie a krzyczą i obrażają się jak dzieci. Zgarniają  duże pieniądze ale nie wiem czy to na pokaz czy rzeczywiście puszczają im nerwy. Mnie zawsze uczyli że trzeba wysłuchać drugiej strony i gdy skończy można się samemu wypowiedzieć choć jak widać prowadzący też stara się wywyższać  i podpuszcza na siebie wszystkie strony.

Co do nawozów to obecnie 2900zł/t saletra pulan.

Opublikowano
8 godzin temu, RU68 napisał:

Bo on zachowuje sie jak powinien prawdziwy dziennikarz. Obiektywnie, rzetelnie, jedzie z każdym bez znaczenia jak opcja, nie jeden juz tam musiał gacie zmienić po wyjściu, a przepoconą  koszula to norma.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jaco512 napisał:

Litewskie nawozy to dziadostwo? Bajki opowiadasz i tyle..

Nie bajki tylko to prawda z badań wynikało że nie tylko że skład jest niższy to jeszcze jest dość spore zanieczyszczenie. I najczęściej to nie są litewskie nawozy tylko ruskie przepakowywane w litewskie opakowania. Wiem co pisze mieszkam 2 kilometry od litewskiej granicy i znam tych co pracują na lokalnych składach tam.

Opublikowano
Dnia 10.12.2021 o 22:12, mraukot napisał:

Ten cały Mazurek to też niezły .uj. Na swoich urodzinach poklepywał się po ramieniu i popijał drogie trunki zarówno z pisiorami, jak i z platfusami. Szuja wredna 👿

Taa,najlepiej aby czyścił buty starej niemrze

Opublikowano
8 godzin temu, mraukot napisał:

Ale że co ?? może jednak nie chlej tyle w sobotni wieczór... 🤔

Nic nie piłem. 

Opublikowano
54 minuty temu, roman099 napisał:

Nie bajki tylko to prawda z badań wynikało że nie tylko że skład jest niższy to jeszcze jest dość spore zanieczyszczenie. I najczęściej to nie są litewskie nawozy tylko ruskie przepakowywane w litewskie opakowania. Wiem co pisze mieszkam 2 kilometry od litewskiej granicy i znam tych co pracują na lokalnych składach tam.

ja mam inne doświadczenie z sezonu 2020/2021

mieliśmy w zeszłym roku auto wschodniego nawozu, mocznik w grubej granuli, pochodzenia dokładnego nie znam, kupiony od lokalnego punktu z którym większość okolicznych rolników którzy nie potrzebują terminów na środki do produkcji współpracuje, zamówienie i cena 1240 brutto/tona umówione na początku grudnia 2020 gdzie już z mocznikiem zaczynała się sraczka (dostępność polskiego była kiepskie i cena co najmniej +200, saletra leciała już w górę i podchodziła pod 1200) czekaliśmy na ten nawóz do lutego a w międzyczasie polski dobił do ok 1800, Sprzedający wystawił fakturę z dwu tygodniowym terminem po dostawie i płacone było w marcu (można? można!)

Do brzegu ... postanowiliśmy zrobić badanie tego mocznika bo jak to wszystko się zebrało do kupy to podejrzanie tani wyszedł, z badań stacji w bydgoszczany wyszło 46,5% azotu z dwóch losowych worków, jak rozsiewaliśmy to wszystkie woreczki i ich zawartość taka sama, żadnych syfów, kulki białe, równe. A rozsiewanie tej granulki to bajka w porównaniu do mocznika polskiego, granula perła, który mieliśmy w innych latach.

Opublikowano
9 godzin temu, RU68 napisał:

Jakie ma przekonania można się domyśleć bo trzeba umieć czytać(słuchać ) między wierszami. Jest oczytany i delikatnie i umiejętnie pokazuje wyższość nad swymi rozmówcami ale najlepiej podobała mi się rozmowa kiedyś( nie ta ostatnia) z prof.Zybertowiczem ,którego też Mazurek chciał delikatnie upokorzyć ale Zybertowicz jak dał mu wykład to Mazurek zrobił się malutki i szybciutko zmienił temat

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, masa24 napisał:

Co nie zmienia faktu ze pewnie i oszukany wschodni nawóz tez można trafić jak ma się mniej szczęścia ....

pewnie można, gdybym nie miała takich podejrzeń to nie robiłabym prób, auto tego nawozu wyszło dokładnie 29.760 złotych

dodaj do tego próbkę coś koło 100 złotych (nie pamiętam dokładnie, ale w porównaniu do badania gleby to się cenią), można zrobić jedną, podejrzliwi zrobią więcej, ale przy takiej kwocie jesteś pewien że nie zapłaciłeś za gruz.

w rzeczywistości która teraz nastała, na sezon 2021/2022 badane powinno być każde auto po dostarczeniu.

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano

no ok ale dostajeesz samochod nawozu, placisz za towar.   robisz probke, wychodzi ze nie ma azotu tyle ile powinno.  nie wiem czy wtedy nie bedziesz miala ciagania ze sprzedawca ktory moze sie wyprzec ......

ja nie mam nic przeciwko wschodnim nawozom, tak sobie gdybam ze to jednak troche loteria

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v