Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2021

yacenty

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Agrest napisał:

Ciekawe ilu wpłaci.

Ja właśnie przed chwilą z gościem rozmawiałem to obiecał że dzisiaj resztę zaliczki za suszarnie mi przeleje, bo do jutra muszę dać odpowiedź na policję co dalej. On umowy podpisuje bardzo chętnie,  ze mną to nie chciał bez umowy gadać aż musiałem do niego 250 km grzać żeby umowę spisać i tylko dzięki temu odzyskam pieniądze! A co do nóg to chyba ktoś go odwiedził bo coś ostatnio się skarżył że nie może chodzić i żona musi iść na pocztę i przelew zrobić😁😂

• Haha 2

9 minut temu, Zdzinio napisał:

Ja właśnie przed chwilą z gościem rozmawiałem to obiecał że dzisiaj resztę zaliczki za suszarnie mi przeleje, bo do jutra muszę dać odpowiedź na policję co dalej. On umowy podpisuje bardzo chętnie,  ze mną to nie chciał bez umowy gadać aż musiałem do niego 250 km grzać żeby umowę spisać i tylko dzięki temu odzyskam pieniądze! A co do nóg to chyba ktoś go odwiedził bo coś ostatnio się skarżył że nie może chodzić i żona musi iść na pocztę i przelew zrobić😁😂

To fajnie, dobrego prawnika to go jeszcze za koszty podróży i dniówkę można pogonić.

Ogólnie kiedyś trafi na takiego co nie wytrzyma.

w tym roku zakupiłem  po raz pierwszy pod rzepak i pszenicę , a brałem od gościa co kilka lat nim handluje i stosuje u siebie na polach

cena lepsza od polifoski , niby zawartość składników prawie taka sama , a efekt będzie widoczny przy zbiorach

Dziś byłem na spotkaniu (bo inaczej tego chyba nazwać nie idzie), przez Agrolok. Na pytanie o ceny nawozów, była odpowiedź: że i tak mamy dobrze i lepiej wychodzimy teraz kupując nawet po 3tys niż w ubiegłym roku po tysiąc bo pszenica jest droga. Ogólnie straszyli nawet 50% wzrostem cen chemii, trudnością w dostępie i ogólną apokalipsą.. Najlepszą rzeczą jaką wyniosłem z tego spotkania to ciasto w brzuchu.  W TAP jak @mraukot wspomniał full reklam GA i prezes też wspomniał o wysokich cenach pszenicy. także jak dla mnie gaz może lecieć na łeb i szyję ale ''Wam i tak się opłca'' to po co obniżać cenę 

• Sad 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...