Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Te słomki i inne dżokery za czapkę drobnych powiedzą wszystko i pokażą wszystko co im każą. NIe wiem po co wogóle to oglądać i nabijać im wyświetlenia. Po pierwszych odcinkach kilka lat temu przestałem ten cyrk oglądać. 

masz racje olac ich

Opublikowano

Co za Grzesiek? Najlepsze to było jak temu całemu dzokerowi nowy siewnik wysiewał co próba to inny wynik, obsral całą firmę i jeśli miał powód to czemu nie, firma dała ultimatum damy Ci sprzęt a Ty usuniesz filmy, gość się sprzedał bo jak to by inaczej i od tamtej pory nie oglądam tego gościa.

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Ja to jestem płytki i nie poszerzam horyzontów- nie oglądam żadnego jutubera.

Za chwilę chyba nie ogarnę się w tym świecie. I dodatkowo mam awersję do nachalnie reklamowanych produktów. I jak tu żyć?🤭

@Agrest w moich okolicach  zagłębie youtuberów, a nawet ich kolebka. W rzeczywistości to szkoda tego komentować. Saletra Anwil 2800zl/t. 

Opublikowano
38 minut temu, EmilPlayP napisał:

Co za Grzesiek? Najlepsze to było jak temu całemu dzokerowi nowy siewnik wysiewał co próba to inny wynik, obsral całą firmę i jeśli miał powód to czemu nie, firma dała ultimatum damy Ci sprzęt a Ty usuniesz filmy, gość się sprzedał bo jak to by inaczej i od tamtej pory nie oglądam tego gościa.

obczaj kanał "gra o plon" na YT

Opublikowano

Ok dzięki zerknę w wolnym czasie. Wracając do yt to ostatnia rzecz jaką chciałem powiedzieć to nastał czas, że niedługo co niektórzy środki na erekcję będą reklamować aby tylko kasa się zgadzała, a ludzie zaczynali oglądać ich aby czegoś się nowego dowiedzieć, zobaczyć jakies nowe rozwiązania i nie tylko. Co do nawozów, u mnie na lokalnym składzie zaczął się lekki ruch, co przejeżdżam to auto załadowane do rolników różnymi nawozami głównie saletra i npk, rolnikom strzykneli dopłaty widać, z kolei u mnie na wsi nikt jeszcze nie kupił nic jesienią.

Opublikowano

Ultra 8 2700 Polifoska 6 2800 Saletrzak canwil 2600 Saletra 2900 Ceny brutto, reszty cen nawozów nie znam, jutro podjadę zapytam o kizeryt to dam ile pozostałe aktualnie kosztują.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, SawekBraczyk napisał:

350/400kg ? Jakieś Kornkali tez do tego ? 

Zależy od potencjału pola. Jak jest szansa na 4 tony to daje 300 saletrosanu, 150 korncali później jeszcze  reszte azotu w saletrze amonowej

• Like 1
Opublikowano
Dnia 13.11.2021 o 13:23, kibix napisał:

Pewnie ta saletra ma 15% azotu albo mniej. Ewentualnie będą chcieć zaliczkę a potem towar przywiozą. Niezłe walki będą w tym sezonie robione.  Na Ukrainie cena saletry jest podobna jak w Polsce. 

Jest jakiś gotowy produkt który ma 15% azotu i żadnego składnika więcej?

Dnia 13.11.2021 o 10:04, ws71 napisał:

Panowie pojawiła się oferta kupna 24 t saletry z Ukrainy cena 1400 zł t z dostawą jest to realne,bo wydaję mi się zbyt piękne aby było  to prawdziwe

Przelew po przyjeździe ciężarówki na podwórko i można próbować.

Opublikowano

Na wszystko pójdzie 140N i tyle, jak będzie dobry rok to i plon będzie z tego, ostatnie dwa lata mokre azotu koło 200 w czystym ochrona z górnej półki i mnóstwo czarnych kłosów w dodatku lega i plon w granicach 6t, pamiętam suchsze lata gdzie tyle dawało przy 100kgN

Ogólnie w żadne kizeryty, Korn kali nie mam zamiaru się bawić, qqrydza dostanie npk w podsiewacz i ze 100kg N

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, tommy66692 napisał:

Na wszystko pójdzie 140N i tyle, jak będzie dobry rok to i plon będzie z tego, ostatnie dwa lata mokre azotu koło 200 w czystym ochrona z górnej półki i mnóstwo czarnych kłosów w dodatku lega i plon w granicach 6t, pamiętam suchsze lata gdzie tyle dawało przy 100kgN

Ogólnie w żadne kizeryty, Korn kali nie mam zamiaru się bawić, qqrydza dostanie npk w podsiewacz i ze 100kg N

To ja podobnie i tez te Kizeryty i KornKali nie będę się bawił , pójdzie Saletrosan i Saletra bądź Saletrzak . Jedynie ochrona została do obmyślenia ale raczej tez bez szaleństw . 

Opublikowano

Ja siarczanu sypnąłem po 60 kg/ha we wrześniu po rzepaku  , a na wiosnę pójdzie jeszcze po 150 kg/ha w rzepaku i po 120 kg na pszenice . Za siarczan magnezu z Tarnobrzeg  płaciłem 880 zł/tonę brutto. Teraz nie znam ceny . Azot pójdzie po 170 -200kg/ha czyli tak jak co roku . Rsm26 płacony po 1100zł/tona brutto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v