Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Wojtek98 napisał:

Dlaczego się nie nadaje? 

Nie w tym temacie, ale czy nakrywacie pryzmy z wapnem przed rozsiewaniem czy nie w przypadku gdy miałoby zmoknąć? Wapno dolomitowe

Nie mam przekonania do niego raz mi brakło tego z K+S i dokupiłem właśnie tego to nie dość że strasznie się kurzyło z rozsiewacza to później na roślinach było widać różnice gdzie było nim dosiane, zboże mniej zielone słabszy wigor.

Opublikowano
3 godziny temu, Zdzinio napisał:

Kupiłem elplon sprint 33 potasu 26 siarki 5 magnezu i 10 wapno i chcę to dać teraz pod kukurydzę ponieważ robię bez orkowo. Moje pytanie czy będą do wiosny straty siarki i magnezu? 

W jakiej cenie kiedy zamawiałeś?

Opublikowano

ja już przejrzałem na oczy i nie liczę na niskie ceny nawozu a tym co liczą na mega obniżki to powiem tak nawozy stanieją, ale nie jak gaz stanieje, ale rzepak i pszenica a na to nie zanosi się do przyszłych żniw.

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, maciej napisał:

Na kwaśnej jest odwrotnie, jak mialem ph 4.2 dałem siarki to było gorzej niż bez siarki przy tym samym nawożeniu azotem

no brawo nie ma to jak kwaśną ziemię zakwaszać, dobrze że jeszcze na takie ph nie poszedł jęczmień. no ale 4.2 to idealne ph na uprawę herbaty, szkoda że klimat nie pasuje

u mnie drobny dystrybutor dzisiaj byłem po paszę, magnesia-kainit 1950pln, nie warte wzmianki drobne resztówki innych, ogólnie nawozów brak, saletry nie idzie załatwić jak rozmawiałem, co prawda  nie chcą się utopić, ale po aucie by coś stało to by azotu wzięli

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

A u mnie idzie załatwić ile tylko chcesz. aby przedpłata była 

.sam przedstawiciel powiedział że jego szefowie nie zaryzykuja towarowania w tych cenach. 

Opublikowano

szybciej Władek zaleje europe tanim zbożem żeby utopić, jak tanim nawozem.

Opublikowano
7 minut temu, thefarmer napisał:

ja już przejrzałem na oczy i nie liczę na niskie ceny nawozu a tym co liczą na mega obniżki to powiem tak nawozy stanieją, ale nie jak gaz stanieje, ale rzepak i pszenica a na to nie zanosi się do przyszłych żniw.

niżej niż 1700 myślę saletra nie spadnie, nawet jakby gaz był za darmo inflacja zrobi swoje, wystarczy spojrzeć na węgiel, w sierpniu 950pln orzech, dzisiaj 1700pln, a poczekajmy na noworoczne podwyżki prądu,gazu,minimalnej krajowej, akcyzy itd, państwa się za***iście oddłużą kosztem zwykłych obywateli i drobnych ciułaczy, jak zawsze.

Opublikowano
18 minut temu, Takeda napisał:

niżej niż 1700 myślę saletra nie spadnie, nawet jakby gaz był za darmo inflacja zrobi swoje, wystarczy spojrzeć na węgiel, w sierpniu 950pln orzech, dzisiaj 1700pln, a poczekajmy na noworoczne podwyżki prądu,gazu,minimalnej krajowej, akcyzy itd, państwa się za***iście oddłużą kosztem zwykłych obywateli i drobnych ciułaczy, jak zawsze.

Żeby chociaż do 2 tysięcy spadła

Opublikowano
47 minut temu, Rrolniik napisał:

wczoraj przyjechał skład nawozów na stacje pkp, nawozy nakryte, nie wiem w jakim celu, czyżby się bali że  ktoś ukradnie albo kamuflarz?

Jak ja odbierałem to zawszę były zakryte

Opublikowano

Wczoraj dopiero odebrany medax. Zamówiony i zapłacony we wrześniu.

160zł/kg brutto.

20211102_150412.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

160zł/kg brutto.

20211102_150412.jpg

Cena fajna ale teraz to nawet tego produktu nie ma, więc jak się pojawi to wymyślą nową lepszą...

Opublikowano

Jak zamawiałem to pisałem że głównie z medaxem będzie problem na wiosnę. Tak mi sprzedający powiedział.

Ogólnie środki mocno w górę.

Dziś odbierałem kanapę zamówioną 5tyg temu. Od nowego roku meble minimum plus 25%.

Węże, gumowe, plastikowe, agrowłókniny, elementy hydrauliczne , nawodnienia - tu powiedział że ludzie przeżyją szok. Już drugi sklep właśnie z takimi rzeczami zaopatrują w co się da.

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

160zł/kg brutto.

20211102_150412.jpg

Jak ludzie ograniczą nawożenie to i regulatory nie będą potrzebne. Wtedy zobaczymy kto im to kupi.

Opublikowano

przyznam się że nakręcona tym forum przed weekendem odwiedziłam mojego głównego dostawcę środków ...

stwierdził, że nie widzi żadnych spektakularnych podwyżek, a na wiosnę nie spodziewa się by skoczyło więcej jak co roku (kilka procent), powiedział że na spokojnie 😜

niemniej wczoraj przyjechała większość środków na sezon na mój magazyn, bo potanieć raczej nie potanieją 😜

Opublikowano
51 minut temu, Pigmei napisał:

Nie wiedziałem e kupujesz na wagony :D

No baaa, nie ma co się rozdrabniać. A tak serio to z Anwilu są zabezpieczone na transport a te plandeki do zwrotu 

Przed chwilą, mds212 napisał:

Rolnicy sami nakrecaja cene SOR takimimi spekulacjamni jakie własnie robia.

Całkowita racja, i pewnie ewentualna obniżka cen właśnie tych spekulantów najbardziej by zabolała 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v