Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, HF86 napisał:

ciekawe kiedy ten amerykański gaz do nas dopłynie? przyjaciel pewnie pno kosztach sprzeda bo trzeba Putina zaglodzic 😂

Rułom to nie bardzo 😁🤭 Statkami już  płynął. 

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano

I węgla pewnie dorzucić mogli to w tej Ostrołęce odpalić przyjdzie nową elektrownię co to cudem gospodarczym miała być. kufa same sukcesy 🤮

Opublikowano
20 godzin temu, Uziu92 napisał:

miałem budowac sale weselną, podciągnąłem już nawet prąd na działkę, machina miała ruszyć, ale przyszedł ten zasrany kowid i imprezy masowe zdechły, na polu uprawiałbym warzywa i owoce, które bym zużył w cateringu.

Pomysl nie głupi, tylko teraz taka inwestycja kosztowo poszla x2 w gore , dom buduje to masakra jakie stawki..

• Like 1
Opublikowano

jeszcze trochę i się skończą te wesela, zastaw się A postaw się. cowid to przyspiesza. już wesela planowane na 300 osób, koniec, końców aby 100 było. tak samo budowlanka zaraz wychamuje bo pod te ceny to i zdolności kredytowej będzie brakować. 

nawozy też w nieskończoność drozec nie mogą, bo gdzieś jest sufit. dużo ludzi ograniczy nawożenie to też nic dobrego nie przyniesie i producentom. 

Opublikowano
7 godzin temu, Uziu92 napisał:

u mnie nie , w tamtym roku 90 brutto , w tym taka sama propozycje dostałem, też 90 brutto.

Bo nie chcesz z Damianem handlować.  A w ubiegłym tygodniu proponował mi 1000netto za paszę. 

Opublikowano

nie mam jak , z bb jak w naczepę przesypie ? Na przyczepach mam ponad 20 ton, też nie ma jak przesypać , chyba że wiadrem...

Jurek87 napisał:

20 godzin temu, Uziu92 napisał:

miałem budowac sale weselną, podciągnąłem już nawet prąd na działkę, machina miała ruszyć, ale przyszedł ten zasrany kowid i imprezy masowe zdechły, na polu uprawiałbym warzywa i owoce, które bym zużył w cateringu.

Pomysl nie głupi, tylko teraz taka inwestycja kosztowo poszla x2 w gore , dom buduje to masakra jakie stawki..

właśnie wiem, żałuję że nie ruszyłem wcześniej , tak źle i tak niedobrze , bo jak znów zamkną to sala będzie pusta stać, chyba że sobie pszenicy nasypie 😂

Opublikowano

U ciebie rejon rolniczym to pewnie jakbyś chciał to te przyczepy by Ci ktoś przez podajnik kubełkowy czy żmijka przepuścił, albo jakim manitou poratował.

U mnie brał 150 od auta

Opublikowano
Uziu92 napisał:

u mnie nie , w tamtym roku 90 brutto , w tym taka sama propozycje dostałem, też 90 brutto.

Chopie ile masz tej pszenicy i to jakościówka czy nie ? bo zaraz Ci wyślę namiary na lepszą firme a nie kombinatorów, bo jak masz za 90brutto sprzedać to ja kupie

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, jakąś teleskopową ładowarkę ogarnąć i można sypać bigi na naczepę.

Pszenicy z tego co pamiętam wcale tak mało nie siejesz, jak chcesz być niezależny to kup sobie żmijkę to nasypiesz na naczepę i z przyczepy i z big-baga. Przy tych cenach co tu piszesz to zwróci Ci się po pierwszej zasypanej naczepie.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

kilka tirów będzie , teleskopa brak w okolicy. Czy się złapie na jakość to nie wiem bo nie badałem , część możliwe że tak ta z dobrych działek. Trzeba będzie chyba te żmijkę kupić.

Opublikowano
21 godzin temu, Uziu92 napisał:

Myślałem i ja o tym. Jak się ma swoją kasiore to dobry spokojny biznes, to stypy, to komunie, to bankiety czy inne tego typu. Pomysł trafiony, jeszcze zrobić coś co by wyprzedzalo konkurencję to już w ogole by się przyjęło na długie lata w przód. 

Opublikowano
10 godzin temu, pawel885 napisał:

Chłopie przy takich glebach jakie masz tylko rzepak, pszenica kukurydza na ziarno i kasujesz dobry pieniądz, nie baw się w złote biznesy typu łubiny trawy - to dla ekologów dobre 

Trawa w tym roku wyszła po 1.9-2 tony z ha, po 3-3.5 zł za kg. 

Nasiona kwalifikat 500 zł, jakiegoś npk rzucić, wiosna opryskać od chwasta, 2 x azot i potem tylko to skosić pokosowka i kombajn. 

Przychod jak z pszenicy/rzepaku a ile mniej kosztów 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

kilka tirów będzie , teleskopa brak w okolicy. Czy się złapie na jakość to nie wiem bo nie badałem , część możliwe że tak ta z dobrych działek. Trzeba będzie chyba te żmijkę kupić.

Nie mów że masz kilka tirów ziarna i nie masz nawet głupiej żmijki ? To jak ty do tej pory funkcjonowałeś mając po ok 100 ton ziarna rocznie? wiadrem ?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

Trawa w tym roku wyszła po 1.9-2 tony z ha, po 3-3.5 zł za kg. 

Nasiona kwalifikat 500 zł, jakiegoś npk rzucić, wiosna opryskać od chwasta, 2 x azot i potem tylko to skosić pokosowka i kombajn. 

Przychod jak z pszenicy/rzepaku a ile mniej kosztów 😉

Kontraktujesz dla jakieś firmy nasiennej ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v