Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się ma piaski to saletrzak nie obniża pH i nie pali tak jak skończy się woda i tak sam robię żeby nie przypalić roślin. Gliny, iły to można potraktować mocznikiem bo warunki stabilne. To na zdjęciu wyżej ta z kategorii piach

Opublikowano

jak to jest z tym wapnem budowlanym wysianym na pole mozna stosowac czy niebo jeden gosciu mi powiedział ze sie nie nadaje bo bardzo niszczy pruchnice w glebie,ma ktos wiedze na ten temat?

Opublikowano
6 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Ja też pod wszystko saletrzak. Pod qq bądź zboża jare, i na łąki. Mocznika nie stosuje wcale, wsio najwięcej w saletrzaku i trochę saletry i saletrosanu. 

Tu obok qq na 150 saletrosanu i 150 saletrzaku. Jak jest woda to wystarczająco 

IMG_20210915_125727.jpg

JAKA NAZWA TEGO PŁUGA.

Opublikowano

Każdy rodzaj nawozu dobry. Jednak patrząc na powolną dostępność w czasie wzrostu kukurydzy najlepszy wydaje się mocznik druga sprawa to że azot w przeliczeniu na czysty składnik zawsze był najtańszy również w moczniku. U nas sporo osób dawało pogłównie na wszytko tylko w trochę opóźnionym terminie żeby temperatura była wyższa (opady deszczu też wskazane).

Opublikowano

Ich wszystkich chyba popierd..iło z tymi cenami, 1640+150 czyli niecałe 1800zł, za tyle to mam 18 przyczep gnoju od kolegi. A u nas jeszcze jeżdżą z konrolami z agencji i sprawdzają plany nawozowe gdzie prawie nikt tego nie prowadzi

Opublikowano (edytowane)

Dziś trochę pytałem bo chciałem saletrosanu 1t dokupić ale cena praktycznie jak saletra i nie wszędzie jest. Aktualnie saletra bb brutto 1520, 1550, 1600 i mówią że ma być drożej, resztkę na jednym składzie jeszcze mają po 1480 i polifoskę krzem po 1900. Chyba nie ma sensu kupować jakiś czas temu kupowałem bb brutto detal saletra 1360, saletrzak 1140 (tu mówili brać bo będzie drożej - nie wierzyłem a teraz uwierzylem że będzie 1700 nie długo) mocznik 1910.

Edytowane przez Norman
Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Zaraz saletra 1800-1900 to już pewne. Pytanie czy pęknie 2 tys 

Toć pisałem półtora tyg temu że propozycja importu dla składu nawozowego z Węgier po 1900

Opublikowano (edytowane)

No ladnie ceny leca. Tesc saletre kupil po 1600 brutto. A w czerwcu chcialem mu ze swoimi zamowic po 1200 to mnie wysmial ze takich drogich nawozow nie bedzie kupywal.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
1 godzinę temu, Norman napisał:

Dziś trochę pytałem bo chciałem saletrosanu 1t dokupić ale cena praktycznie jak saletra i nie wszędzie jest. Aktualnie saletra bb brutto 1520, 1550, 1600 i mówią że ma być drożej, resztkę na jednym składzie jeszcze mają po 1480 i polifoskę krzem po 1900. Chyba nie ma sensu kupować jakiś czas temu kupowałem bb brutto detal saletra 1360, saletrzak 1140 (tu mówili brać bo będzie drożej - nie wierzyłem a teraz uwierzylem że będzie 1700 nie długo) mocznik 1910.

Gdzie Ty mieszkasz że poli krzem jeszcze po 1900 mają?

Opublikowano
27 minut temu, Bugii napisał:

No ladnie ceny leca. Tesc saletre kupil po 1600 brutto. A w czerwcu chcialem mu ze swoimi zamowic po 1200 to mnie wysmial ze takich drogich nawozow nie bedzie kupywal.

Nie on jeden taki...

Opublikowano (edytowane)

Hehe dobre pytanie. Odnośnie tej poli krzem po 1900 br m. worek. Jest to skład który zawsze miał najwyższe ceny i są to resztki towaru pewnie z 2019 lub 2020 roku dlatego tak cena a w tamtym czasie u innych była około 1500 brutto.

Edytowane przez Norman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v