Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Pany ile kosztuje u was usługa wysiewu nawozu z GPS? nigdy nie swiadczyłem takiej A mam klienta na 75ha żeby mocznik i sól mu rozśiac pod qq

u nas sie waha 40-80 zł od ha , jak ktos chce 150 kg moczniku wysiac i pole fajne duze biore 40 zł od ha bo przez 1 h obsieje 10-15 ha , a jak ktos chce po 300 -400 kg soli i pola po 1-5 ha to juz 60-80 zł od ha 

Edytowane przez Zefir
Opublikowano
25 minut temu, ZELKOW napisał:

mówisz o cenie netto czy brutto ? bo mi po brutto wychodzi więcej

Brutto. Zastanawiam się czy nie kupić na pszyszły rok, bo ta cena już nigdy się nie powtórzy.

20210411_112138.jpg

Opublikowano
40 minut temu, Zefir napisał:

u nas sie waha 40-80 zł od ha , jak ktos chce 150 kg moczniku wysiac i pole fajne duze biore 40 zł od ha bo przez 1 h obsieje 10-15 ha , a jak ktos chce po 300 -400 kg soli i pola po 1-5 ha to juz 60-80 zł od ha 

Czyli średnio 60 zł ha,widzisz dobrze ze zapytałem bo on chce 200 soli i 200 mocznika,pola po talerzówce wiec powinno byc prosto

Opublikowano
Dnia 9.04.2021 o 15:36, Agrest napisał:

Dobra wiadomość dla mnie- właśnie wygrałem 1000zł w loterii GA Dbamy o polską ziemię.

👍👍👍🍾🍾🍾😁😁😁

Winszuję! Życzę żebyś w finale JD przytulił !

Opublikowano
Agrest napisał:

25 minut temu, ZELKOW napisał:

mówisz o cenie netto czy brutto ? bo mi po brutto wychodzi więcej

Brutto. Zastanawiam się czy nie kupić na pszyszły rok, bo ta cena już nigdy się nie powtórzy.

20210411_112138.jpg

No jeśli ma się nie potórzyć to pewnie, w jakim sklepie po tej cenie dorwałeś?

Opublikowano
4 godziny temu, marian7k napisał:

Winszuję! Życzę żebyś w finale JD przytulił !hb

Dziękuję, obyś był prorokiem.  Nawet tak sobie żartowałem z dzwoniącią Panią😀

3 godziny temu, ZELKOW napisał:

No jeśli ma się nie potórzyć to pewnie, w jakim sklepie po tej cenie dorwałeś?

Lokalny sklep, ale gość ostro w rynek się wgryza  świadczy mi usługę kombajnowNia. Ogólnie człowiek orkiestra. Widzę ogromny potencjał  .

Dobra cena?. Ile płaciłeś.

2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

zrobili Ci zajebistą cenę. Duet w zalecanej dawce będziesz dawał czy zwiększysz dawki???

Zwiększyłem dawkę.  Pakiet 8ha zastosowałem na 7ha.

1 godzinę temu, XTRO napisał:

to Ty nie na VAT? 

Nie. Od zawsze ryczałt. Nie korzystałem nigdy z PROW I ryczałt wyszedł mi na zdecydowany plus.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Na jaki to areał ten zestaw? T1 w tym i t2 ?

Tylko t1. Pierwszy pakiet 8ha zastosowany na 7ha. Drugi będzie podobnie . Na resztę zostaje mi duett start z ubiegłego roku plus pewnie prochloraz.

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Właśnie. Taki biznesmen i na ryczałcie?

Ja malutki rolnik i od zawsze na ryczałcie. Więcej mam zysku z ryczałtu jak ze zwrotu z vat.

I uważam że wielu zbyt szybko zachłystuje się tym vatem. 

Teraz nie biorę żadnej faktury. I niech mnie w pompkę cmokną czego i ile kupię.😁🤣🤭

Opublikowano

Czytając etykietę to chyba 50% zalecanych dawdk solo. Więc można mieć obawy  

Z drugiej strony to pakiet opracowany przez poważną firmę, która już ponad 80 lat temu zajmowała się depopulacją i z uwagi na co raz większą świadomość społeczeństwa  teoretycznie nie pozwoliła by sobie na wypuszczenie tzw.  babola. 

Opublikowano

Ale żyd🤭 Ja wolę nie kombinować, za słaba pamięć. Dziś sobie przypo.niałwm, że nie zapłaciłem weterynarzowi za uratowanie psa. Ale chciałem płacić z góry, ten nie chciał🤔

Opublikowano

Raz za gotówkę kupiłem dwa ciągniki i kilka maszyn.  Vat wówczas 70tys. Jeden rok wypalił I z ryczałtu plus 30tys w jednym roku. I na uj wiązać mi się ze skarbówką? Cieszyć się że dziś dostanę 30tys a za 2 lata dołożę 100tys?

Opublikowano

70tys vatu z maszyn do ewentualnego zwrotu. To było dawno bo w 2012r. Wówczas dostałem 35tys za vat dla ryczałtowca. W okresie 5 lat jestem na dużym plusie jako ryczałtowiec. Ale nie jestem trendy😆

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

70tys vatu z maszyn do ewentualnego zwrotu. To było dawno bo w 2012r. Wówczas dostałem 35tys za vat dla ryczałtowca. W okresie 5 lat jestem na dużym plusie jako ryczałtowiec. Ale nie jestem trendy😆

Masz większe dochody z sadownictwa, stąd VAT kompletnie Ci się nie opłaca...

7 minut temu, masa24 napisał:

Bo cała sztuka polega żeby inwestować na vatowca a sprzedawać na ryczaltowca

Niejeden tak robił i prędzej czy później skarbówka wpadła na kontrolę. Wynika to jednak z tego, że wielu brak umiaru w takich przekrętach.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Ja jestem na ryczałcie kombinowanym :) Biorę na fakture na kolege a potem się rozliczamy.

masz dziś pecha, urzędniczka że skarbówki przeczytała Twój wpis.

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v