Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, lucekk napisał:

Wczoraj poszło tebu 250 0.8l/ha 5-7 liści teraz planuje podać caryx, który wreszcie do mnie przyszedł, okolice piątku. Jaka dawkę zastosować? 

Ja dawałem 0.8 tebu i 0.8 caryx

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, robi57362 napisał:

u mnie strasznie nierówny rzepak miejscami ma 6 lisci a miejscami 3 gdzie nie gdzie ma dopiero liścienie i wez tu wyceluj t1

U mnie to samo od 2 do 6 liści ,

Opublikowano
Nuzig300 napisał:

Stosował ktoś nawigator ,metazanex plus Agil w jednym oprysku?

Też tak planuje z tym że połowa dawki agila bo pierwsza połowa już dana

Opublikowano
1 godzinę temu, Nuzig300 napisał:

Stosował ktoś nawigator ,metazanex plus Agil w jednym oprysku?

4.Chwasty dwuliścienne można zwalczać na co najmniej trzy dni przed lub w trzy dni po zastosowaniu środka Agil-S 100 EC.

Jak chcesz to sprawdzaj producenta 😛

Opublikowano
5 godzin temu, walkman12 napisał:

Mikroelementy ładnie poszybowały w górę. ADOB Bor 20l kupiony w kwietniu 154zł Brutto, teraz 218zł 

a to na mikro, makro przypadkiem vat się nie zmienił ? 

8 minut temu, Jk1976 napisał:

Garbów

nakoszą max 3 tony przy dobrym roku 

Opublikowano

mój siany 4 września to może coś z niego będzie, ten z 10 asekuracyjnie nie pryskany, zobaczymy co będzie, prawie na pewno będzie tam rosło coś innego😀 chyba lepszy słaby ozimy niż dobry jary

Opublikowano
Andpol napisał:

2 godziny temu, Jk1976 napisał:

A u nas jeszcze sieją LUB

Mój siany 05.09 część wzeszła a część dopiero korzonki puszcza po piątkowych deszczach.

moj siany 6.09 główne liscie wypuszcza. wschody 100%. po 5 dniach od siewy pierwsze wschody sie pojawiły.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, BartekMachnio napisał:

Panowie krótka piłka:p co dodać do adob  na robaka ? Planuje jutro polecieć mikro i coś bym chyba dodał bo coś go podgryza

Jakikolwiek perytroid typu cyperkill, karate, bądź na dłuższe działanie acetamipryd typu los ovados 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v