Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co tu rozważać? Robię albo nie. Mam wybór więc go dokonuję. Wolna wola. Jeżeli wiesz że się nie kradnie, to nie masz dylematu moralnego i nawet nie rozważasz czy to dobre czy złe. Nie ukradniesz i ciul. Kiedy zaś zaczynasz rozważać i rozbijać gówno na atomy możesz dojść do wniosku że to jest mniejsze zło, albo że nie kradniesz tyle co inni. Szukasz usprawiedliwienia.

Opublikowano

Mirro odróżnia ale z premedytacją odpierdoli faceta z "czymś" na ręku. Jak to będzie dziecko to i tak nie popadnie nad tym w zadumę a podsumuje: "chujowo wyszło" i będzie nadal robił swoje. Coś o tym wiem. dsbh - nie rozstępy wcale. Umysł kobiety całą ciążę kumuluje emocje w stosunku co do niewiadomej z łona aby tuż po porodzie to eksplodowało. W większości wypadków jest to na plus, w większości. Emocje też mogą być rozmaite. Spłycanie tematu nic tu nie pomoże iii.. wracamy do postu Yvy.

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Jak to dobrze, że tylko obecna opozycja robi błędy.. 

Jeśli u opozycji błędy świadczą o tym, że są "głąbami", to o czym świadczą błędy wśród polityków z obozu władzy?

AR-181019608.jpg?imageversion=Artykul&la

z21978005Q,Post-na-Twitterze-wicemarszal

otrto2_1.jpeg

comment_OCDK4NtzpUohMwiGcaGREVO0xHXPk0L9

c6bf9ef6-e05b-4815-bdd6-31021387cfbc_f14

e6333a5c-21e9-4550-935d-a7f12b98f63c_f14

16 godzin temu, daron64 napisał:

Tak w ogóle, to ten temat jest generalnie bez sensu. Tzn ogólnie rozmowa o polityce. Ani psychofani PiSu, jak Marek, ani zagorzali antypisowcy, jak ulman, nie dadzą się przekonać do jakichkolwiek argumentów drugiej strony. Każdy okopał się na swoich pozycjach i w żaden sposób nie jest możliwe przekonanie kogokolwiek do swoich racji. W temacie jest jedynie obrzucanie się gównem i poczucie własnej wyższości i nieomylności własnych sądów. Szkoda, że nie umiemy na spokojnie rozmawiać.

mówi to człowiek, który nawet błędy ortograficzne wykorzystuje do walki politycznej

żałosne

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, DTaras napisał:

Mirro odróżnia ale z premedytacją odpier**li faceta z "czymś" na ręku. Jak to będzie dziecko to i tak nie popadnie nad tym w zadumę a podsumuje: "ch*jowo wyszło" i będzie nadal robił swoje.

Kwestia priorytetów. Ewentualnie demonów i zapijania ich.

Opublikowano (edytowane)

władza "uderza do głowy"

w analogicznym okresie pierwszej kadencji o wiele mniej prawdopodobny by był podobny eksces

(zbyt) długo u władzy utrzymany i osioł uwierzy że jest pegazem (wniosek ogólny; nie personalnie)
Po co ma się starać o wizerunek? trzecia kadencja i tak Mu nie grozi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał:

w analogicznym okresie pierwszej kadencji o wiele mniej prawdopodobny by był podobny eksces

W poprzednim okresie jeździli samochodami bez powietrza w kołach, czyli postęp jest. Przynajmniej wiedzą że samochód z napompowanym kołem dużo lepiej działa.:lol:

Ale jednak powaga urzędu wymaga chwili refleksji.:gent:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

najpierw lekarz z Rumi  nie chciał obsługiwać pacjentów z PiS a teraz ratownik medyczny z katowic wywiesił kartkę z napisem „Nasza firma nie obsługuje funkcjonariuszy policji i ich rodzin!"

do tego doprowadziła chora nienawiść do przeciwników politycznych sączona codziennie z mediów antypisu

nawet na wojnie leczy się jeńców wojennych

• Like 1
Opublikowano

27 minut temu, Andpol napisał:

Na sygnale przez zakorkowaną drogę. Tak Andrzej Duda wraca z nart [WIDEO] - WP Wiadomości

jednym by się marzyło tak prezydenta w korkach zatrzymać , a morze w środku strajku kobiet 🤭

8 minut temu, nie napisał:

do tego doprowadziła chora nienawiść do przeciwników politycznych sączona codziennie z mediów antypisu

ale kasa pisu już nie śmierdzi , złamał przysięgę Hipokratesa nie powinien leczyć ....!! chyba ze to działa jak nasza konstytucja 🤫

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

jednym by się marzyło tak prezydenta w korkach zatrzymać

Mnie tam się marzy żeby w takim przypadku ktoś zastanowił się nad trasą alternatywną albo zmianą środka transportu, Pchanie się świadomie w korek chyba nie najlepiej świadczy o organizacji tego przejazdu.

Opublikowano (edytowane)

@racyl up a ile uratowano ??  🤫

1 minutę temu, mirro napisał:

Mnie tam się marzy żeby w takim przypadku ktoś zastanowił się nad trasą alternatywną albo zmianą środka transportu, Pchanie się świadomie w korek chyba nie najlepiej świadczy o organizacji tego przejazdu.

wiem mirusiu ciebie marzyło by się jak kopacz była warszawa zakorkowana , to helikopterem medycznym się woziła , ujj z chorymi i tak kiedyś umorzą 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

A na czym polegał ratunek?

2 minuty temu, Roman176 napisał:

wiem mirusiu ciebie marzyło by się jak kopacz była warszawa zakorkowana , to helikopterem medycznym się woziła

Przecież stoją śmigłowce rządowe. 

Opublikowano
43 minuty temu, nie napisał:

mówi to człowiek, który nawet błędy ortograficzne wykorzystuje do walki politycznej

żałosne

Mój drugi ulubiony argument - "żałosne".

Do walki politycznej? A gdzie tu widzisz walkę polityczna? Chciałem koledze tylko uświadomić, że błędy popełniają wszyscy, niezależnie od opcji politycznej. A co za tym idzie wszyscy są takimi samymi "głąbami".

Takze nie szukaj walki politycznej tam, gdzie jej nie ma.

A jeszcze co do mojego postu, nie zauważyłem żebym ustawił się tam "ponad tym". Nawet używałem zwrotu typu "nie umiemMY". Także następnym razem musisz bardziej się postarać próbując dopasować czyjąś wypowiedź, do swojej opinii.

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, nie napisał:

najpierw lekarz z Rumi  nie chciał obsługiwać pacjentów z PiS a teraz ratownik medyczny z katowic wywiesił kartkę z napisem „Nasza firma nie obsługuje funkcjonariuszy policji i ich rodzin!"

nawet na wojnie leczy się jeńców wojennych

Zapomnieli tylko napisać że w ramach ubezpieczenia bo prywatnie to nie ma znaczenia 😎😜

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro odróżnia ale z premedytacją odpier**li faceta z "czymś" na ręku. Jak to będzie dziecko to i tak nie popadnie nad tym w zadumę a podsumuje: "ch*jowo wyszło" i będzie nadal robił swoje. Coś o tym wiem. dsbh - nie rozstępy wcale. Umysł kobiety całą ciążę kumuluje emocje w stosunku co do niewiadomej z łona aby tuż po porodzie to eksplodowało. W większości wypadków jest to na plus, w większości. Emocje też mogą być rozmaite. Spłycanie tematu nic tu nie pomoże iii.. wracamy do postu Yvy.

Odnośnie pierwszej części Twojego postu, można to podpiąć pod obronę swojego życia, zimną kalkulację albo on mnie albo ja jego a po drugie nie chciałem tego pisać aby się ktoś w przyszłości nie doczepił do tego. Chodziło mi o to, że każdego coś rusza, chociaż będzie zaprzeczał że tak nie jest. Odnośnie drugiej części, faktycznie problem jest chyba bardziej złożony. Tutaj miałbym kilka pytań ale nie chce ciągnąć tego tematu. Na marginesie szkoda, że tylko jedna dziewczyna tu pisze.

1 godzinę temu, Andpol napisał:

To jest dobra wiadomość z której wynika, że mamy prezydenta bo coś po wyborach słuch o nim zaginął. Więcej można przeczytać o Hołowni niż o Dudzie ostatnio. Ostatni news o Hołowni, to ktoś go ubiegł i zarejestrował taką samą nazwę partii jak jego.

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Szymon-Holownia-spoznil-sie-z-rejestracja.-Inna-partia-zajela-nazwe-Polska-2050

Także nieważne co, ważne że piszą.

Za chwilę alarm ogłoszę. Woda z roztopów podchodzi mi pod dom a do rzeki mam bardzo daleko. I jeszcze afera z polskim mięsem.

https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-wielka-brytania-salmonella-w-miesie-z-polski,nId,5065187#comments4-1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v